Lepisteslerimde Toplu Kuyruk Erimesi


mertcngelÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2015
İl: Afyon
Mesaj: 37
mertcngelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2015 02:19
Merhaba arkadaşlar benim tankımda yaklasık 30 adet lepistesim var ve gecenlerde petshoptan 12 adet daha aldım dıger balıkları sureklı aynı petshoptan alıyordum ve bu sefer farklı bi petshoptan aldıgım balıkları ılk defa tankıma saldım ve ne olduysa o balıkları saldıktan sonra oldu balıklarımda yüzgeç ve kuyruk erimesi meydana geldi ve kayıplar vermeye başladım ardından ılk balıkları aldıgım petshopa gıttım ve bakteri çakışması olduğunu ve mantar olabilecğini söyledi bana mıkrofısh tavsıye ettı kullanım olarakta 60lık tankıma komple yarım şişeyi boşaltmamı söyledi bende harfiyen uyguladım ardından akvaryumdan filitreyi çıkardım ve iyice yıkadım motorun halsiz düşen balıkları cekmemesı ıcın ıse dısını elyaf ıle sardım ardından suya jbl denitrol , vitamin ve remammonia ilave ettim dip çekimi ve su değişikliğine gitmedim sadece bitkilerimi aldım sudan halsiz olan balıklarımda su anda canlanma gözlemliyorum acaba izlediğim yol doğrumu ve tavsiyeleriniz nelerdir.
Herkeze şimdiden teşekkür ediyorum iyi hobiler . . .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2015 09:08
Bu lepisteslerde yeni balık alınca bakteri çakışması diye birşey oluyormuş. Onun için bazı arkadaşlar ilk alınanları karantina tutuyor yahut dezenfekte yoluna gidiyorlar bazıları yapıyor bunu hepsi olmasada. ekleyeymi yöntemi.

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.
Forumda mikofish uygula tekniklerimiz var bir örnek ekleyeyim genelde biz öyle yapıyoruz.:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]

Suradada yemi eczanedeki terramycin deri melhemi sürme teknikleri var sayfanın sonlarına doğru bu konuda önemli okuyun 6 sayfa
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_seruveninin_sonu_lanet_olasi_columnaris_k767201_sn1.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-12-10 09:09:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir