Lepistes Yavrusu Hk.


chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 03:53
Merhaba arkadaşlar;
Canlı doğuranlar hakkında fazla bilgim ve tecrübem olmadığı için forumda araştırdım ama istediğim cevapları tam olarak bulamadım.
Geçen gün bir adet damızlık lepistes alıp betta akvaryumuna bıraktım, dişi bettlarımla oldukca iyi şekilde yüzdüler, fakat dikkatimi çeken balığın karnının çok şiş olması ve hızlı nefes almasıydı. Hasta olabileceğini yada hamile olduğunu düşünerek hemen 10 litrelik bir pet şişeyi kestim, elimdeki tankların hepsi dolu olduğu için mecburen bu yöntemi uyguladım. Daha sonra akvaryum suyundan biraz alarak gerisini dinlendirilmiş su ekledim , içersine bolca javamoss ekledim ve dişi Lepistesi koydum. Yaklaşık 1 saat sonra 37 adet yavru yaptı, kulaktan dolma bilgiler eşliğinde diğer balıklardan ayrı tutulması gerektiğini okudum ve anneyi ayırmak istedim, fakat okadar ürkektiki odadaki hareketten bile korkuyordu. O yorgunlukla onu bende daha fazla yorup uğraştırmak istemedim ve öylece bıraktım, sanırım bayağı yorulmuş olmalı moss üzerine yatmıştı bir ara (:
Dün anneyi aralarından aldım, tek 1 tane bile yavru yememiş, tek tek saydım (:

Yavrular şu anda 3 günlük ve hepside yaşıyor, şu anda su biraz pislenmiş durumda yemlemeden dolayı ve herhangi bir filtrasyon yok, ısıtıcı yok, tam olarak peteğin yanında duruyor ve sabit ısıda duruyor.

-Balıkları başka yere almam gerekiyormu, gerekiyorsa bu işi nasıl yapıcam?
-Mevcut suyu kullanamk zorundamıyım çünkü oldukca pis
-Filitrasyon konusunda nasıl bir yöntem izlemeliyim, kullanmak zorundamıyım?
-Yem konusunda yumurta sarısı, karides ve kırmızı eti kurutup ezdim, o şekilde günde 8 kez azar azar yemliyorum, doğru bir işmi ?
-Dip çekimi yada su değişimini nasıl yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.
chillout2009-02-21 03:54:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scecen21Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 11
scecen21Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 06:52
Arkadaşım öncelikle balıklarını ufakta olsa bir avaryuma alman gerekir. Balıkları başka bir yere alırken kendi sularıyla aktarıp üzerini dinlenmiş su ilave etmelisin.
Suyun derecesi 24 derece civarındaysa ısıtıcı takmana gerek yok Flitrelemeye gelince ufak bir iç flitre yeterli olur (suyu çok dalgalandırmayacak güçte olmalı) yavruları da çekebilir  ben bunun için bayan çorabı kullanıyordum.
Yemleme konusunda çok çeşit yemler var özel yavru yemleri falan ama ben lepistes baktığım zaman tetra bits 'i ufalayıp verdim çok ta faydalı oldu şimdi malawi bakıyorum yavrularıma artemia veriyorum senin içinde uygunsa tavsiye ederim ilk bir iki ay artemia sonra kuru yemleri verirsin arada birde kurt verirsen daha iyi olur ben evde uğraşmıyorum  evde yapılan yemler daha tabiki daha faydalı olur hemde ucuza mal edersin. benim gibi balığın çoksa  kiloyla alındığında kuru yemlerde çok uygun oluyor .
Yemlemeyi dört kez yapman bence yeterli çünkü tüketilmeyen her yem nitrat demektir buda çoğu zaman balıklarımızın olmesine neden olur.
Ben akvaryumun dibinde yem kalmaması için akvaryuma 5-10 tane çöpçü atıyorum onlar işini biliyor.
Dip çekimini ben üç günde bir çekiyorum (nekadar sıklıkla değiştirirsen balıkların okadar çabuk büyür) senin vaktin varsa günlük çek bir iki litre su çekip eklesen yeterli olur.
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BonessÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 132
BonessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 15:59
[QUOTE=yilmaz190378]iyi gunler lepistes yavrusu kaç ayda yavru verir[/QUOTE]

4 aylık olan lepistesler cinsel olgunluğa ulaşırlar.. Ama genç hamile kalan lepistes yüksek ihtimalle ilk doğumda bitkin düşüp ölecektir..

O nedenle en uygunu 6 aydan sonrası :) İşimi garantiye almak istiyorum dersen 6 Aylık lepistesler rahatlıkla doğum yapabilirler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir