Lepistes ve Kılıçkuyruk kaç gün var doğuma


Alperen15Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 11
Alperen15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 16:56


Evet abilerim akvaryumu kuralı 3 hafta oldu.Sabah kalktığımda lepistesimin karnında göz gördüm ve yavruluğa koydum.Kılıçkuyruk balığımda ne zaman doğurur anlamak çok zor oluyor o tür balıklarda. 

Birde betalarım  ayrı akvaryumda dişi erkeğin yanına atladı.Kavga etmiolar ama birbirlerini sarmadılarda.Sabah atladı ama ilreki zamanlarda çiftleşirler dimi ? 

Şimdiden teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2014 00:01
Kılıçkuyruğun lepistese oranla daha az zamanı var gibi. Lepisteste göz görmen imkansız,doğuma 3-4 gün kala görünür gözler, şu anda en az 15 günü var doğuma. Yumurtalar yeni yeni irileşiyor. Yavruluktan çıkar,yapabiliyorsan ayrı bir tanka livar sistem yap ve orada doğursunlar. Yavrulukta kılıç doğan yavruların önemli kısmını yine yiyecektir. Yavrular çok ufak olduğu için ızgaralarda yukarı çıkabiliyorlar rahatça.

Livar sistemi geniş ve akçak bir saklama kabının tabanında anaçların kaçamayacağı kadar dar,yavruların çok rahatça çıkabileceği genişlikte yani 5-6 mm, ızgara haline getiriyorsun. kenarlarına vantuz ya da paslanmaz tel ile askı yapıp akvaryum içine yerleştiriyorsun. Anaçlar kap içinde bolca su sirkülasyonu ile stres yapmadan kalabiliyorlar. Doğan yavru direk akvaryumun tabanına düşeceği için yenme olasılığı da çok düşük, hatta oradan alıp başka bir tanka aktarabilirsin yavruları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir