Lepistes Nasıl Bakılır


Lepistesadam11Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 19
Lepistesadam11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2018 21:22
Balığımız canlı doğuranlar kategorisinde yer almaktadır. Buda doğum esnasında bir işlem (kusturma v.b.) yapmanız gerekmemektedir kendileri doğurmaktadır.
2) Erkek dişi ayrımı çok kolaydır. Dişilerin kuyrukları daha küçük erkeklerinki ise yelpaze gibi açılması ve çok daha canlı olmalarından anlaşılır. Eğerki bu şartlar olgunlaşmamışsa kıç tarafında dişilerin kuyruğuna benzer bir yüzgeci vardır erkeklerde ise ince ve uzundur.
3) 25-28 Derece sıcaklıkta yaşarlar (ben alıştırdım 22derecede yaşıyorlar ama bunun için birçok şart var siz en iyisi bu aralıkta tutun sıcaklığı).
4) Alıştırdığınız taktirde çeşme suyunda da yaşarlar (ilk sularını hazır su olarak doldurun daha sonraki su değişimlerinde çeşmeden takviye yaptıkça alışırlar)
5) Erkek dişi oranı ise; 1 erkeğe 3 dişi olmalıdır. Bunun sebebi erkekler sürekli çiftleşmek için dişileri kovaladığından sürekli değişik dişileri kovalaması ve tek bir dişiyi kovalayıp yorgun düşmesini engellemek.
6) Doğan yavrular 6 aydan önce çiftleştirilmezse daha sağlıklı olurlar.
7) Yem çeşitlili isterler bu hayvanlar hem etcil hem otcul olarak beslenirler özellikle yavrulara protein bazlı yemler verilirse rekleri daha canlı olmaktadır. Tek çeşit yem ile beslendiğinde aşağıdaki sorunlar ile karşılaşılabilir;

7.a) Kabızlık (lepistes in baş düşmanlarından)
7.b) Tek çeşit beslenmeden dolayı vitamin eksikli dolayısıyla direnç kaybı ve erken ölümler
7.c) Renklerdeki canlılığını kaybeder.
7.d) Dişilerde yavru azlığı meydana gelir

8) Davranış biçimi barışcıldır diğer balıklar gibi yabancıları kabul etmeme huyları yoktur.
9) Dişiler erkeklere göre çok daha iridirler. Erkekler 4cm Dişiler 6cm olabilir.
10) Bir dişi en az 5 en fazla 100 yavru doğurabilir (ben şimdiye kadar en fazla 45 tane aldım 1 dişiden). Ayrıca doğurduktan sonra her ay düzenli olarak doğururlar vede bazen erkek olmadan bile doğurabilirler önceki doğumda karnında siperm kalabiliyor.
11) Çoğunlukla başlangıç balığı olarak adlandırırlar fakat başlangıç için iyi bir seçim değildir birçok detayı vardır bu balıkların.
Okuduğunuz için teşekkürler[:iyi:]

Beğenenler: [T]208866,terko[/T][T]209821,Balıkçıadam[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209821,Balıkçıadam[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir