lepistes için bitki lazim


GençAkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 89
GençAkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 18:16
Arakadaslar akvaryumum1 m 35cm40cm 35cmsi karides ve yavru lepistes bölmesi geriye kalan 65 cmsi karma simdi bitki sıkıntım var ayrıntılı bir sekilde anlatayim.
Karides bölmesi :35cm 1 adet pipo filtre var 70-80 arazi karides 100 civarı full red yavrusu var biraz java moss birazda subsulata yerde lav kırığı kum var. Bu bölmede bi sıkıntım yok .
Balık bölmesi: yerde midye kırığı kum var filtre olarak dış filtre var ve de burada oksijeni filtrenin suyunu üstten vererek sağlıyorum. Işık yeterli bence çünkü hergün camlarda yosun oluşuyor. 2 e 2 d full red lepistes 2e 3d werneri iriatherina 2d galaxy rasbora 3 adet green neon tetra var burada bir miktar java moss 8-10 kök elodea 7-8 kök cabomba var yeni ışık takti bütün bitkiler büyüyor sağlıklılar cabomba dışında cabombalar çürümeye başladı . Şimdi sorularima başliyorum.
1) cabombalar niye çürüyor ?
2) subsulatlar balıkların bölümünde sıkıntısız yaşarmı ?
3) subsulatlar uremiyo gibi ufak alandalar ondanmidir baliklarin bölümünde urerlermi ?
4) bu balıklar için hangi bitkiler uygundur yeni bitkiler almayı bilanliyorum ama bunların yaninda hangi bitkiler sorunsuz ürer çünkü tahminlerime gore cabomba moss ve elodeanin sudaki bütün besini emmesi ve cabombaya besin birakmamasi . siz bana hangi bitkileri önerirsiniz ?
5) karides bolumunede bitki eklemek istiyorum bu bolumede bitki tavsiye eder misiniz ?
6) Su üstü bitkilerinde istiyorum fakat diğer bitkilerin ışığını kesesinden korkuyorum bu konuda da bilgi ve tavsiye verir misiniz ?
( sorulara benim gibi sırayla cevaplarsaniz çok iyi olur bazen hangisi hangi soruya uygun karisiyoda )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 11:44

Telefondan yazdığım için şimdilik sadece şu kısma deyineyim; su üstü bitkileri ışığı her türlü keser. Eğer düzenli bir bakım yapılırsa, ciddi bir sorun oluşmayacaktır, kendi haline bırakırsanız tabanda ışık ihtiyacı olan her bitkinin bozulmuş halini yavaş yavaş toplarsınız.

Aydınlatma önemli bir husus, su altı lambaları dahi yosun yapabiiyor ancak bitkiler için yeterli ışığı kesinlikle sağlamıyor. Bu yüzden aydınlatmaya bir göz atmak lazım.

Gübre takviyesi yapmıyorsanız, bitki gelişimini olumsuz olarak mutlaka etkileyecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GençAkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 89
GençAkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 22:45
Teşekkürler fakat daha ayrıntılı bilgiler verirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir