Lepistes İçin Akvaryum Oluşturma


jarniÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 177
jarniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 15:21
Arkadaşlar öncelikle aranıza katıldığım içn mutluyum.
Ayrıca forumda illaki bahsedilmiştir ancak ofiste olduğumdan pek sık araştırma imkanım olmuyor onun için temiz ve kademe kademe sorularımı paylaşacağım cevaplarınız benim için cok değerli.

Yıllardır balık bakmayı evimin köşesinde akvaryum olmasını cok istedim ancak kısmet evlenip kendi evim oluncaymış.

Ben dün boş akvaryumlara baktım fiyat aldım altına sehpa falan gozume hos gelen akvaryum ebatı 100*40*40 sanırım tam emin degilim.

Lepistes yada ciklet bakmak istiyorum önceliğim lepistes ama.

1-lepistes için boş akvaryumu eve koydunuz içine neler koymanız gerekiyor bilgi almak istiyorum benim bilgiklerim dere kumu,dış pompa,ısıtıcı bunlar haricinde hiç bir bilgim yok içine koyulacak otlar nasıl bakılır ne tür olmalıdır. nasıl yerleştirilir gübre nasıl koyulur ilaçları yemleri nasıl olmalıdır. derinlemesine bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız cok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

davut erogluÇevrim Dışı

[C]3,1,82118[/C]
Kayıt: 21/10/2009
İl: Manisa
Mesaj: 318
davut erogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 17:11
Anlaşılan, bitkili lepistes akvaryumu kurmak istiyorsunuz. Düşük destekli (low-tech) olarak yola çıkabilirsiniz. 100*40*40 gayet iyi bir seçim olur. İmkanınız varsa 100*50*50 yapın.
Taban içi 8cm kalınlık yapacak kadar dazs soil yada fondo vivo kum alın. Bütçeniz fazlaysa daha kaliteli bitki kumları var.
Aydınlatma için Hopar T5 4*39Watt 100cm armatür alın. Aydınlatma peryodu için zaman ayarlı priz gerekli.
Malzemeleri Canpet ten sipariş verebilirsiniz.
Dış filtrede su hacmini satte en az 5 kez çevirecek debi olmalı. Yani 150Litre hacim için, 700lt/h-1000lt/h. Eheim, fluval, tetra tech, jbl dış filtreler tavsiyemdir.
Isıtıcı 300watt lık olmalı.
Başlangış kurulumunda suya su düzenleyici ve bakteri kültürü ilave etmeniz kurulumun sağlıklı ve suyun çabuk oturmasını sağlar.
Gübreleme için seachem markasının florish element katkısı, potasyum ve excel gübrelerinin 500ml olanlarını alın.
Bitkileri forumdan ilanlardan alabilirsiniz. Yanlız cripto, moss, saz, java fern gibi düşük destekliye uygun bitkileri seçin.
Kumu tek katman ve tek cins yanpın ki acemilikte sorun yaşamazsınız. Kumun zerine suyu doldurup, bitkileri dikip, aydınlatmayı takıp, su düzenleyiciyi dökün. Filtreyi kurup çalıştırın ve bir gün sonra sıvı bakteri kültürünü ilave edin. Eğer bakteri kültürünü kuru toz alırsanız önceden kumun altına sermelisiniz. Gübrelemeye kutuda yazanın çeyrek dozunda ikinci gün başlayabilirsiniz. Bu halde bir hafta çalıştıktan sonra su bulanıklığı geçmiş ise su oturmuş demektir. Önce bir kaç çöpçü ile balık koymaya başlarsınız. Sorun yoksa bir kaç gün sonra lepistesleri ilave edin. Bir ay sonra karides gibi hassas canlıları da ilave edebilirsiniz. Yosun yiyici otocinclus ve sae gibi ballıkları da ilave edin.
Akvaryum kurulumuyla ilgili forumun üst barındaki Bilgi Ağacını okuyun. Başarılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jarniÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 177
jarniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 21:22
Çok teşekkürler tam istediğim gibi açıklaıcı oldu.
Ancak bu bilgi ve arastrmalardan sonra eşim cok bakım gerektirecegini ayrıca bol yeşillikli bi akvaryum yerine daha  renkli bi akvaryum olmasını istedi bende diğer seçimim olan ciklet türünü düşünüyorum ancak aklım hala lepisteste :)
 
ciklet içinde sizden bilgi alabilirmiyim aynı kadeelerle anlatabilirminz bu vereceginiz bilgilere gore canpetten sipariş vereceğim bütün malzemeleri

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

davut erogluÇevrim Dışı

[C]3,1,82118[/C]
Kayıt: 21/10/2009
İl: Manisa
Mesaj: 318
davut erogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2011 09:26
Kısaca bu konuda da bilgi vereyim. Ancak diğer sorularınızı cichlid bölümünde sorun çünkü bu konun yeri burası değil. Malawi veya Tanganika tarzı cichlid düşünüyorsanız taban kumu için  3-5cm midye kırığı kullanın. Aydınlatma için iki adet floresan yeterlidir. Floresanların ikisi de daylight veya biri mavi olabilir. Normal evlerde kullanılan lambalar gibi.
Dekorasyon için bol delikli kayalar yavruların saklanması için iyi olur.
İlk kurulumda yine su düzenleyici sıvılardan (sera aqutan gibi) kullanın. Bir hafta filtre takılı çalıştırıp sonra balık ekleyin.
Cichlid olarak agresif türlerden uzak durun. Mümkünse bir erkek üç dişi olarak veya iki erkek altı dişi olarak başlayın.
Balıkları eklemeden önce dört adet cüce vatozu akvaryuma salın ve bir kaç gün bekleyin. Eğer sorun yoksa diğer balıkları da hepsini tek seferde akvaryuma koyun. (Sonradan konulan balıklar dışlanıp zarar görebiliyor)
Balıkları ilave etmeden önce akvaryum suyuna alıştırma faslı vardır, ihmal etmeyin. Balık alırken beyaz benek, yüzgeç erimesi gibi hastalıkları olmadığını iyice gözlemleyin. Renkleri canlı ve hareketli olmalılar. Biryerlere sürtünüyorlarsa hastalık belirtisidir.
Suyun dezenfeksiyonu için sadece akvaryumcuarda satılan tuzlardan alıp kullanın. İyotlu tuz kullanılmaz.
Fitre aynı şekildedir.
Aydınlatma mümkünse sadece gündüz boyunca veya evde olduğunuz saaterde de açabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir