Lepistes Derneği (Türkiye) Hakkında Bilgilendirme


edisÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 53
edisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 17:46
Derneğin yaptığı tüm işlerinde başarılar dilerim.
 
edis

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demasoniciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 558
demasoniciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 16:53

Hayırı uğurlu olsun. Allah işlerinizde kolaylık versin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquamanistanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 57
AquamanistanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 03:27
Nasıl üye olabiliriz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2011 03:48
[QUOTE=kookyboi]Nasıl üye olabiliriz?[/QUOTE]

Gökmen Bey sorunuza yanıt olması açısından yeni bir başlık açtım.
http://www.akvaryum.com/Forum/lepistes_dernegine_nasil_uye_olurum_k498903.asp?PID=2656730#2656730
Barış ER2011-08-14 03:48:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hyabasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 7
hyabasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 21:31
Bu gayretlerin hayırlara vesile olmasını dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umit1973Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 362
umit1973Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 23:21
 Derneğin üyesi olmaktan gurur duyuyorum . insallah barış beyin katkılarıyla  beraber  daha iyi işlerede imza atacağız .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 13:52
Burada paylaşmayı unutmuşuz hemen paylaşayım:

Derneğimize 12 temmuz 2011 saat 13:50 den sonra üye olanlar arasında yapılacak çekilişle 4 arkadaşımıza  bir trio blue grass hediye edilecektir. Tarih olarak yarın son gün olarak belirledik ama talep olursa zamanı ileri alabiliriz. Yeni üyelerimize bol şans dilerim. karsahini2011-09-21 13:53:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ohopelessÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 31
ohopelessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 01:42
Emeği geçen herkese teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimbleÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 199
kimbleÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 12:24
Alman online lepistes dergisinde İzmir'de düzenlediğimiz yarışma ile ilgili Barış Er ile yapılmış röportaj ;
Hi Baris, (selam Barış)

the first Guppy Contest in the Turkey is over and i want write for the people in Germany from this amazing Event. (Türkiyede yapılan ilk lepistes yarışması bitti ve Almanyadaki lepistes severlere bu güzel organizasyondan bahsetmek istiyorum)

The interview started:

Hello Baris, (Selam Barış)

how do you feel? (Nasıl hissediyosun?)

Answer: (Cevap)
Selam kendimi çok iyi hissediyorum. Eksikliklerimize rağmen başarılı bir organizasyondu. İyi bir tecrübe oldu bizim için.
(Hi i feel perfect. Despite it was the first Turkish International guppy show, we did very good job. It is huge  experience for us.)

You are the organizer of the first Guppyevent in Turkey and you have a lot of moves for the Guppyszene in your country. What motivated you? (Türkiyedeki lepistes yarışmasının organizatörüsün ve Ülkende lepistes hobisi için birçok girişimde bulunuyorsun. Seni motive eden nedir?)

Answer: Beni motive eden lepistes sevgim ve arkadaşlarımında aynı hisleri taşıması. Bunu tek başıma ben yada herhangi birisi yapamazdı. Ekip olarak hepimizin farklı ve önemli görevleri var. Ben biraz göz önünde olabilirim ama asla tek başıma ben bunları yapıyorum diyemem. Bu ekip arkadaşlarıma karşı saygısızlık olur. Bu nedenle organizatörlerden biriyim denilebilir benim için.

(Firstly my guppy passion and my friends motivated me. That was not a single man organization. We are a little equip and every member has different jobs and gifts. It would be a really big disregard if i told that i organized this show single-handedly. For this reason i can only tell that i am the member of that crew.)


How long did it take you to organize the event? (organizasyonu gerçekleştirmek ve planlamak nekadar zamanınızı aldı?)

Answer: Ben aynı zamanda kanarya hobisiylede uzun yıllar ilgilendim. Türkiye şampiyonlukları olan bir üretici idim. Kanarya konusunda ülkemizde hemen hemen her şehirde dernekler vardır. 2005 yılında bu dernekler bir araya geldi ve federasyonu kurdu. Daha sonrasında ise dünya kanarya camiasıyla olan entegrasyon hızlandı. Globalleşen dünyada dernekleşmenin ve dünyaya entegrasyonun önemini iyi bilirim. Akvaryum hobisi ise dernekleşme konusunda biraz geri kalmış durumda ülkemizde. Bunu biraz hızlandırmak gerekiyordu. Öncelikli olarak 2009 kasım ayında  www.lepistes.org  isimli web sitemizi kurduk.  2010 yılında ise Malezya Derneği üyesi Dr. Yoong Boon Koon u 1 gün misafir ettik. Sohbet esnasında Malezya'da ki lepistes hobisinin gelişiminden bahsetti. Önce dernekleştiklerini daha sonra ise yarışmalar düzenleyerek gelişme gösterdiklerinden bahsetti. Bu sohbetten sonra dernekleşme sürecimiz hızlandı. 2010 29 martta dernek kuruluşumuzu yaptık. Bundan sonra ise ikgh a başvurumuzu yaptık. İkgh başkanı eddy bize bu konuda çok yardımcı oldu ve bizi yarışmalar konusunda yönlendirdi.  Ülkemizde İzmir şehrinde her yıl düzenlenen pet show da bu yarışmayı düzenleme kararı aldık. 28-29 eylül 1-2 ekim tarihleri arasında bu yıl 14. düzenlenen 4 günlük fuarda ikgh kurallarına göre yarışmamızı yapmak üzere çalışmalara başladık. . Sponsor bulmamız gerekliydi ve bu konuda Tetra firması ve Tetra'nın Türkiye distribitörü Anadolu Pet ile sponsorluk anlaşması yaptık. Tüm bunların planlanması ve organize edilmesi yaklaşık 6 ayımızı aldı. Zorlu fakat bir o kadarda güzel bir dönemdi bu.

Are you proud of having organized the first event under the IKGH? (IKGH çatısı altında ilk organizasyonunu gerçekleştirmekten gurur duyuyormusun?)

Answer: Elbette gurur duyuyoruz. Ikgh lepistes hobisine katkı sağlayan en önemli kuruluşlardan birisi ve yılların getirdiği bu tecrübelerinin bizlere katkısı çok olacaktır. Bu nedenle ikgh'ın tüm kural ve standart ve önerilerine uyma konusunda kararlıyız.

(We absolutely proud to be a member of IKGH. IKGH is the one of the most important association in guppy hobby. IKGH has huge experience and we are very lucky to share this experiences. Also we are really determined to obey IKGH rules and suggestions.)

What problems did you have in the organization? (Organizasyonda ne gibi problemlerle karşı karşıya kaldın)

Answer: İlk olması açısından maliyet konusunda çok zorlandık.  Sponsorlarımız anlaşmamızın gereklerini yerine getirdiler. Fakat ekstra maliyetler ortaya çıktı. Bunlarıda kendimiz karşıladık. Bunun haricinde katılım beklediğimizden az oldu. Gelecek yıllarda çok daha fazla katılımın olacağını düşünüyorum.

Organizasyonda ki eksikliklerimizi ise jüri heyetinden öğrendik. Örneğin tankların üstünün açık olması, fon renginin uygun olmaması, sularımızın sert olması gibi konularda eksiklerimiz vardı. Gelecek yıl bu eksiklerimizi gidereceğiz.

( Because it was the first international show, we had a lot of thing to do and buy. Because of this costs were really huge. Our sponsor TETRA aboded by our agreement but we had an extra costs. We spent that extra costs from our own pocket.

Beside that we learned our deficiency like, wrong background color of tanks, KH and PH value standards of waters or lightening standard of tanks from judges. Next year we will obey that rules too.)

how long did it take you to organize such an event (böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek ne kadar zaman aldı)

Answer: Yaklaşık 6 ay sürdü çalışmalarımız.
(It took nearly 6 months to organize that event.)

did you have a lot of helpers? Who supports you (Yardımcıların varmıydı, kimler seni destekledi)

Answer: Tetra ve Tetra'nın Türkiye ditribütörü Anadolu Pet başta olmak üzere Pet Show Fuarını düzenleyen Efor Fuarcılık kurumsal olarak bizi destekleyen firmalardı.
En büyük yardımcılarımız ise dernek üyelerimizdi. Başta Orhan Arda olmak üzere Murat Biçer, Mahir Budak, Dincer Kurtpedin, Fatih ünsal, Armağan Baykuş, Evrim Doğanlar, Aykut Çatal, Görkem Baykal, Seçkin Girşen ve adını sayamayacağım bir çok arkadaşımız bize yardımcı oldular.

(Firstly Tetra and Anadolupet, who is th Turkish distributer of Tetra, Efor Fair, who is the organizer of the pet show was the corporate supporters.

Our most important helpers was Our Association's members. Firstly Orhan Arda, than later Murat Biçer, Mahir Budak, Dincer Kurtpedin, Fatih ünsal, Armağan Baykuş, Evrim Doğanlar, Aykut Çatal, Görkem Baykal, Seçkin Girşen helped with might and main.)

Who was Judge? (Jüri kimdi?)

Answer: Eddy Vanvoorden ve Rianer Hartwich jüri teklifimizi kırmayıp kabul ettiler. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İkiside çok değerli insanlar.

(Eddy Vanvoorden and Rianer Hartwich was our Judges and it was really honor and pleasure to being evaluated by them and to  know them. I want to thank them again through this interview.)

How many pairs were issued? (kaç per yarışmaya katıldı?)

Answer: 55 çift yarışmaya katıldı.
There were 55 pairs in our guppy show.

Why have you decided you and your helpers for couples and not trios? (Neden per yarışması düzenlediniz, neden trio değil?)

Answer: Bu konuda jüri heyetimizin tavsiyelerine uyduk.
(Judges suggested us to organise show with pairs.)

Tell me please what about the event program (bana organizasyon programından bahsedermisin?)

Answer: Perşembe günü ve Cuma günü katılımları kabul ettik. Cumartesi yarışmamız yapıldı. Yarışmadan sonra ödül seromonisi yapıldı. Cumartesi akşamı ise jüri heyeti , sponsor firma yetkilileri ve üyelerimizle yemek organizasyonumuz oldu. Pazar günü jüri heyetimizi İzmir'de bulunan meryem ana evi, efes turu ve şirince'de şarap içmeye götürecektik fakat bir önceki akşam jüri heyetimiz türk rakısını fazla kaçırıca bu geziyi iptal etmek zorunda kaldık. Pazar akşamı ise jüri heyetimizi canlı müzik eşliğinde yemeğe götürdük.

(Thursday and Friday guppies were joined, We did competition on Saturday. Saturday night we gone to restaurant with Judges, Sponsors and members, On Sunday night we went a good dinner with our judges.)

How many visitors were there? (kaç ziyaretçi geldi?)

Answer: Bu yıl 14.cüsü düzenlenen fuar ziyaretçi rkoru kırdı ve 60 bin ziyaretçi aldı.
(This year 14.th Petshow had more than 60.000 visitors and i can tell  every visitor saw our stand and show )  

One last question! What can we expect from our Turkish colleagues in the coming years? (son olarak gelecek sene türk hobicilerden neler beklemeliyiz?

(We will do our best and organize a good show for all guppy fans.)

I thank you for the interview Baris and congratulate you and your helpers for the excellent performance.For all upcoming events I wish you the names of German Breeder colleagues good luck

Seni bu başarılı organizasyondan dolayı tebrik ederim Barış. Gelecek senelerdeki organizasyonlarında hem kendim hemde alman hobiciler adına bol şans dilerim.

Thank you for this important interview and i hope i can see you in Turkey next year.

Greetings Boris


Bizde sana bizlerin sesi olduğun için teşekkür ederiz.


Sory Baris...just a last question....how many tanks you have on the event and how many liters the have?

80 tank hazırladık. Tankların ebatları 30x20x20h idi. Brüt 12 litrelik tanklar.
( We prepared 80 tanks. Dimension were 30*20*20(h) and they were 12 liters.

Thanks

Boris



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turevmaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 39
turevmaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 15:35
Bir lepistes sevdalısı olarak bu tip sosyal yayılmacı etkinlikler sevindiriyor beni.Başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir