L 46 Hakkında Makale(yabancı Siteden Çevrilmiştir)


resulozerÇevrim Dışı

[B]15341,2[/B]
Kayıt: 15/05/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 29
resulozerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2018 13:36
L046, BAŞLANGIÇTAN BITVE'YE BITIR
Genel bakım
Zebra, oldukça geniş bir su parametresi tolere edecek, GH 5, PH 6 - 7,5 ve sıcaklık 26 - 30 ° C olmalıdır. Balıklar yüksek konsantrasyonda çözünmüş oksijen içeren hızlı akan bir nehirde yaşar. Çözünmüş oksijen seviyesi 8 idealdir, ancak bu kadar yüksek sıcaklık istedikleri için elde edilmesi kolay değildir.

Tank, kazdıkça kumla süslenmeli ve mağaraların dışında çok fazla "temizler". Kaba çakıl, midelerine nazik davranmaz, bu yüzden ince kumları tercih ederim. Çok fazla kayaya ve mağaraya ihtiyaç duyarlar, eğer doğal alanlarını taklit etmek istiyorsanız, toprakları gizlemek ve biçimlendirmek için çok sayıda çatlağa sahip olan kayrak çini kullanımı kolaydır. Bitkileri süslemenin bir parçası olarak dahil ettim, bu gerekli değil ama balıklar, esas olarak etçil beslenmelerine bitkisel katkı olarak bitki kalıntılarını yerler. Bu balık yosun yemiyor!
30 metreye kadar olan borçlar üzerinde yaşıyorlar ve orada pek çok alg yok, bu yüzden bu balığın verimli bir yosun yiyicisi olmadığı oldukça doğal. Ben şahsen algleri otlatmadan önce küçük bir salyangoz saldırı gördüm! Tetra Discus, dondurulmuş canlı yemek veya - favori dondurulmuş ev yapımı karides ve sebze karışımı, uygun yiyecek örnekleridir. Onlar da pelet ve pul yiyebilir, ama ben şahsen bunu onlara vermiyorum, yeterince iyi olmadığı için değil, sadece daha iyi alternatiflerim olduğu için. Zebra'ya öncelikle protein bazlı bir diyet verilmesi gerektiğini unutmayın. Popüler inanışın aksine, Zebra ara sıra bogwood yer. Resim, sadece bir tür tanktan bir parça bog ağacı göstermektedir.

Doğal yaşam alanlarında güçlü bir akım içinde yaşıyorlar. En az 6 tank deposu tavsiye edilir, ancak bazı yetiştiriciler bunları 30'a kadar tutarlar. Tanklarımda 6 tane var, ancak çözünmüş oksijen seviyesinin yüksek tutulmasını sağlamak için bir difüzör kullanın. Benim kişisel düşüncem kuvvetli akımın çözünmüş oksijen seviyesi kadar önemli olmamasıdır, ancak bu konuda görüşler farklı olacaktır.
Bu balığın maksimum uzunluğu yaklaşık 10 cm olduğundan çok büyük bir tanka ihtiyaç duymazlar. Benim deneyimime göre, balıklar bölgeleri oluşturmak için bol miktarda mağara ve saklanma yeri sağlandığı sürece, 120 litrelik bir tank altı ila sekiz yetişkin Zebra'ya uygundur. Diğer balıklarla birlikte tutulabilirler, bu sadece kendi türleriyle anlaşmazlıkları olan huzurlu bir balıktır, fakat eğer üreme istenirse bir tür tankı - eğer gerekli değilse - tavsiye edilir. Zebra Pl * co, diğer alt sakinlerle birlikte tutulursa akılda tutulması gereken yiyecekler için rekabet etmekte iyi değildir. Diğer balıklar yüksek sıcaklık ve kuvvetli akımdan hoşlanırlar ve tercihen balık tutmaya devam etmeyen enerjik yüzücüler olmayabilirler.
Cinsiyet
Zebra'nın cinsiyetini belirlemek kolay değildir, ancak yapılabilir. Balıkların, bazı kesinliklerle tanımlanabilmesinden önce cinsel olarak olgunlaşması gerekir ve bireysel farklılıklar sizi kolayca kandırabildiğinden, sadece bir işarete bakmak önemli değildir. Bir dişi, bir erkek için tipik bir karakteristik gösterebilir, ya da tam tersi, ama başka bir özelliğe dayanan ölü bir hediye olabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181311241.jpg[/IMG]


Gövde şekli:
Genellikle dişi, bir erkeğe göre, daha kısa, dışkı, vücut şekli - görülebilir. Fakat vücut şekli, bireyin ne kadar iyi beslendiğine bağlı olacaktır ve ayrıca, erkek, ortaya çıkmaya hazır olduğunda biriktirdiği yağ rezervi nedeniyle kısa ve şişkin gövdeyi zaman zaman gösterecektir. Vücut şekli, başka bir deyişle, kesin bir işaret değildir.
N1, bir erkeğin "normal" vücut şeklini gösterir. Nr2, bir dişinin "normal" vücut şeklini gösterir. Nr3 tombul bir erkeği gösterir. Cinsiyeti tanımlamak için vücut şeklinin kendisine güvenilemeyeceğini görebilirsiniz, ancak burada açıklanan diğer özelliklerle birlikte bir işaretçi verebilir.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181315011.jpg[/IMG]
Kafa şekli.
Yukarıdan bakıldığında, erkeğin dişiden daha geniş bir başı vardır. Dişi de solungaçların bulunduğu yerde sıkışabilir. Bu, bize bir sonraki burcu getirecek şekilde erkeklerinki kadar iyi gelişmemiş olan interoperküler odontodlardan kaynaklanmaktadır;

Odontodal büyüme
Hem dişiler hem de erkekler omurgada büyümeye ("saç" veya "sivri") sahip olurlar, esas olarak pektoral yüzgeçleri üzerinde ve solungaçlar arasında. Yukarıda görüldüğü takdirde, dişi çok nadiren pektoral kanatçıkların başladığı yere kadar uzayan, interoperküler bir büyümeye sahiptir.

Bu özellikle tüylü bir hanımın resmi:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181318291.jpg[/IMG]

Fakat yukarıdan bakıldığında, interoperküler odontodun erkeklerden çok daha kısa olduğu açıktır. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181319091.jpg[/IMG]

Fins
Dişi erkekten biraz daha hilal şeklinde pektoral yüzgeçlere sahiptir. Bazı insanlar, göğüs yüzgecine bir göz atabilir ve bir erkek mi dişi mi olduğunu hemen öğrenebilir. Bunu hiç yapmadım ve pelvik yüzgeye bakmayı tercih ettim. Erkek dişiden daha büyük bir pelvik yüzgeci vardır. Bu aynı zamanda, balık davranışlarına dayanan bir açıklamanın da işaretidir. Erkek, mağarayı temiz tutmak ve onları korurken yumurtaları “havalandırmak” için pelvik yüzgeçlerini kullanacaktır. Bana öyle geliyor ki doğal bir sonucu olarak pelvis yüzgecinin dişilerden daha büyük olması, aslında onları önemli bir şey için kullanıyor. Bu konuda görüşler farklıdır. Pektoral yüzgeçlerin ilk ışını, erkek üzerinde bir dişininkinden daha kalındır. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181320431.jpg[/IMG]

Soldaki dişi
Burada gösterilen tüm resimler baskın bir erkek ve bir kadındır. Genç örnekler, fiziksel görünümden ziyade davranışlarla daha kolay tanımlanır. Daha genç bir erkek bir mağaraya sahip olacak ve mağaradan herhangi bir süre ayrılmaya isteksiz olacaktır, oysa bir dişi kayaların ve bog ağacının altında saklanmayı, daha çok tankın etrafında hareket etmeyi ve sık sık tercih ettiği saklanma yerini değiştirmeyi tercih edecektir.
Genellikle baskın bir erkeği tanımlamakta sorun yoktur, problem bir kadın ve bir subdominant erkeği ayrı ayrı anlatmaktır, çünkü bu özellikler bir subdominant erkekte olduğu gibi değildir. Bu nedenle bir kadın için kolaylıkla yanılabilir. Ancak burada açıklanan özelliklerin bir bileşimini kullanarak, çoğu durumda cinsiyetleri anlatmak hala mümkündür ve deneyim, tahmin etmeyi daha doğru hale getirir! Tahmin etmeliyim, çünkü maalesef hala tahmin etmenin bir unsuru var, yani balık yumurtlama yoluyla tanımlanana kadar, o zaman kesin bir şey bilir.
Islah
Balıkların cinsiyeti belirlendikten sonra onları doğru üretmek ister misiniz? Zebra'nın üremesi zor değildir. Grubun ilk kez bu kadar zorlanmasına neden oluyor! İlk yumurtlama tamamlandıktan sonra, bir sonraki aşamaya başlamak için çok az cesaretlendirmeye ihtiyaç duyacaklar. Ve muhtemelen sahibine küçük minik Zebralar şeklinde yıllarca sevinç verecekler! Şahsen 10 yıldır üretken bir üreme grubunu biliyorum ve hala öyle. 15 yaşındaki Zebralar'ın hâlâ üretken olduğu ve kişisel olarak bunu doğrulayabildikleri raporları var.

Küçük bir grup 1 erkek ve 3 kadından oluşabilir.

Zebra'yı yetiştirmek için, yağmurlu bir mevsimin olduğuna inanmak için gereklidir. Yani yağmurlu bir mevsimden sonra suya ne olduğuna bakalım; akım yükselir, daha soğuk olur, sertlik düşer ve PH düşer. Bu koşulları simüle etmek için, bir hafta boyunca her gün ağır su değişimlerini deneyin, suyun alıştığından biraz daha soğuk olduğundan emin olun - bunlar 29C'ye, su sıcaklığı 24C'ye düşebilir), olduklarından daha asidiktir. eskiden 7'ye kadar kullanılmalı, yaklaşık 6'ya indirilmeli ve alıştıklarından daha yumuşak olmalıdır. Çoğu insan bu prosedür için RO su kullanır, kişisel olarak değil, ama tavsiye edilir. Ekstra güç başlığı ekleyin ve ardından bir veya iki hafta sonra çıkarın. Bazı insanlar kamerasını çıkarırlar ve bu işlem sırasında yıldırım simülasyonunu yapmak için tankı yakarlar. ve gruplarını başlatmayı başardılar! Bunu kendim yapmadım ama kim bilir, belki yardımcı olacaktır. Mesele şu ki - yağmur mevsimi sona erdiğini düşünmelerini sağlayın, ve onlar doğacaklar.

İlk önce normal bir su değişimi meydana geldikten sonra, bir sonraki adımı tetikleyebileceksiniz, bu nedenle, yukarıda anlatılan prosedürde yer alan tüm çalışmalarla bulaşmış olsaydınız daha kolaylaşır. Sadece bir erkek bir gruptaki alfa erkektir. üremeye izin verilen tek kişi olmak. Bir subdominant erkek, bir kadın ziyaretçi almak için yeterince şanslı olsaydı ve doğurursa, alfa erkek, debriyajın başarılı bir şekilde yetiştirilmesini sabote etmek için elinden geleni yapar. Alfa erkeği bunu çeşitli şekillerde gerçekleştirebilir, ancak rapor edilen bir yöntem alt dominant erkeğin alfa erkeği tarafından mağara içinde hapsedilmesidir, bu da yumurta debriyajı üzerinde gevşemeye yetecek kadar alt baskın olan stresin azalmasıdır. Onları yemeye son veriyor.

Onlar doğmaya hazır olduklarında, kadın erkeğin mağarasına girecek, ya da - mağarasına girmesine izin verecek. Erkekleri, mağarada yumurtalarını tutabileceğini ve onları koruyabileceğini düşündüğü sürece, onu mağarada hapsedecektir. Bunun bir sonucu, sıkı bir uydurma mağaraya ihtiyaç duymaları, ya da dişinin içinde hapsolmasını engelleyememesi - yumurtaları kontrol altında tutmamasıdır.

Mağara balık gövdesinden daha geniş olmamalı + bir balık yüzgecinin uzatılmış olması, balık gövdesinden daha yüksek olmamalı ve balıkların vücut uzunluğunun bir buçuk katı kadar olmamalıdır.

Dişi hazır olduğunda spawn başlayabilir. Tüm süreç, deneyimli bir erkek olup olmadığına veya ilk defa denemesine bağlı olarak 24 saatten üç güne kadar sürebilir.
Bir erkek, mağaranın içinde günlerce ne olabileceği ve nihayet bıraktığı için mağarada yakalandığında, erkeğin nihayetinde yumurtalarını koruyup korumadığını kontrol etmek için yetiştiricinin günaha karşı koyması çok zor olabilir. Bunu yapmanın cazibesine direnmek çok zor olursa, kontrol etmenin en iyi yolu flaşlı bir fotoğraf makinesi kullanmak ve fotoğraf çekmek. Zebra, kameradan gelen kısa flaşa çok az tepki gösteriyor, belki de şimşek gibi görünüyor. Bir el feneri ile mağaraya kaçmayı denemeyin, çünkü bu erkekleri strese sokacaktır, onun reaksiyonu ışıkla rahat hissetmediğini açıkça gösterecektir. Hiçbir koşul altında bir kızılötesi kamerayı mağaraya doğru tutmayın! Zebra kızılötesi ışığı görebiliyor ve bana olduğu gibi çok güçlü bir stres reaksiyonuyla tepki verecek.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181322251.jpg[/IMG]

Yumurtlama başarılı olursa, yumurta debriyajı 5 ila 20 yumurtadan oluşur ve suyun sıcaklığına bağlı olarak 5-8 gün sonra açılır.

Erkek, yavruların yumurta sarısı torbası kullanana kadar onları koruyacaktır, bu genellikle sıcaklığa bağlı olarak yaklaşık 18 ila 20 gün sürmektedir, 29C iyidir.
Yarım saat var,
9 günlük
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181324071.jpg[/IMG]


15 günlük:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181335301.jpg[/IMG]

20 günlük:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197268/310520181329451.jpg[/IMG]

Kızartması çok çabuk gelişir ve yaklaşık 20 gün boyunca bağımsızdır. Ama oradan, yavruların büyümesi uzun zaman alıyor. Bir yıl sonra yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda olmalı ve 3 yaşına kadar cinsel olarak olgunlaşmamışlar. Bu uzun bir ömrü olan bir balık biyolojisi ile tutarlıdır, ancak damızlık sabrı üzerine vergilendirme olabilir! Bu balık oldukça yüksek bir alım satım fiyatına sahip olsa da, Zebra'nın ürettiği bir para üreticisi olacak diye düşünmek hayal kırıklığına yol açacaktır.

Kızartmayı mümkün olduğunca erkeğe bırakın. Erkekle bıraktığım yavru, aynı yavrudan iki kez kızarmış patates tuzağında tuttuğum yavrudan. Kızın babayla bırakılması için tartışmasız en iyisi. Yumurta sarısı kullanıldığında yavru kızartması gerekir. Kızarmış patates, yeterince küçük olduğu sürece herhangi bir protein bazlı yiyecek yiyecektir. Ezilmiş Tetra Discus, batan tabletler, ince kıyılmış karides karışımı, ezilmiş pul yiyecekler, ama kan solucanlarına değil! Kan solucanlarında birkaç kez boğulma meydana geldi, ki bu da yeterince iyi değilse diğer yiyeceklerle de olabilir. Çoğunlukla yavru için protein esaslı diyetin önemli bir ilavesi sebzedir. Kızartılmış balkabağı beslemek, yavrulara dişlerini kullanmaları için bir fırsat verdiği için idealdir.
Genellikle ilk yumurtlamanın kısır olacağı düşünülür. Bu benim deneyimim değil. İlk yumurtladığımda 3 serseriyle sonuçlandı, ama mağaradan erken ayrıldılar. Üç serseriyi yakaladım ve bir yavru kapana koydum ve bugün hala onlara sahibim. İlk yumurtlamanın gerçekten de, yumurtalara bakmaktan ve düzgün bir şekilde kızartmaktan hoşlanmayan erkeklere bağlı olarak çoğu zaman başarısız olacağına inanıyorum, ya da onları dölleyemeyebilir, ama neyse ki, ilk tutum her zaman başarısız olmaz.
Balık, 1 Ocak 2005'ten itibaren Brezilya'dan ve diğer birkaç yayın balığı ile birlikte ihracat yapmaktan men edilmiştir. Bir daha 3 veya 4 yıl sonra tekrar kullanılabilir hale gelmeden önce, tekrar olursa. Bu arada - sayıları tutmak için onları yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapalım ( MAKALE YABANCI BİR SİTEDEN TÜRKÇEYE ÇEVRİLMEK KAYDIYLA ALINTI YAPILMIŞ VE RESİMLER EKLENMİŞTİR)


Beğenenler: [T]136158,Yusuf Tanrıverdi[/T][T]21843,muyat[/T]
Teşekkür Edenler: [T]116630,DaSKaPiTaL[/T][T]21843,muyat[/T][T]167010,Dogan34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11816,3[/B]
Kayıt: 20/10/2012
İl: Adana
Mesaj: 2040
Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2018 02:17
Emeğinize sağlık.

Teşekkür Edenler: [T]197268,resulozer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir