Kuyruk erimesi


KöKBöRiÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2011
İl: Konya
Mesaj: 280
KöKBöRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 15:30
Beyaz prenseslerimin 2 tanesinin kuyrugunda hafif erime var nedeni nedir acaba 
90.38.50h    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tremusaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 499
tremusaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 16:11
Dinlendirilmemiş ve/veya oturmamış suya giren balıklarda bu tür sorunlar olabiliyor.Akvaryumu sıfırdan kurduysanız ,Ciddi oranda su değişimi yaptıysanız ,filtre temizliklerini musluk suyunda tam tedavatıyla yaptıysanız bu sonucu görmeniz muhtemel.

Eğer sorun dediğim durumdan kaynaklanıyorsa iyileşme sürecini zamana bırakacaksınız. Asla suyu komple değiştirmeyecek ,gerekirse %20 lik değişimler yapacaksınız. Tedavi amaçlı olmamakla beraber eriyen bölgelerin hastalık kapmama olasılığı için suya kademeli olarak 10 litreye 1 çay kaşığı tuz eritin ,ve 10-20 damla kadar metilen mavisi ekleyin. Zamanla su değişimleriyle bu ilaçlar ve tuz akvaryumdan uzaklaşacaktır.

Ben standart günlük %10 su değişimi yaparım. Haftalık %20 yapanda var. Balık türünüz ne olursa olsun suyu dipten sifonlayıp , eksilen miktarı belirli peryodlarda tamamlamanız canlıların iyiliğine olacaktır. Ben su değiştirmeden de yaşatabiliyorum demek kendini kandırmaktır ,canlıların sıhhatiyle oynamaktır. Bunuda göz önünde bulundurmalı.

Olası mantar belirtisiyse vücudun diğer kesitlerini inceleyin ağız ,gövde veya diğer yüzgeçlerde pamuklaşma belirtisi varsa mantardır. Forumda tedavi şeklinin anlatıldığı başlık bolca mevcut.

Akvaryumdan veya canlıdan 1-2 kare foto eklemeniz bundan sonra gelecek cevapların tahmin üzerine değil ,gerçek tedavi üzerine olmasını netleştirecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karinapetshopÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 09/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 5
karinapetshopÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 16:40

ONCELİKLE MERhaba

  Kuyruk çürümesi hastalığı bakteriyel bir hastalıktır.akvaryumda fazle balık oluşu ve stres hastalığı tetikler.Erken teşhiste akvaryum koşulları düzeltilirse hastalık düzelebilir.Balıklarda sürtünme şişkinlik ve yapışkan yüzgeçler beyz noktalar başlıca belirtileridir.Bu hastalık için JBL EKTOLFLUİD ilacını tavsiye ederim.kesin sonuç alacağından emin olabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir