Kurulu Akvaryumda Suyun Bulanıklaşması, Kumun Topaklanması(Resim,Video


HDSASAÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 147
HDSASAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 01:21
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllar dilerim.

Sıkıntıma gelecek olursam, şöyledir. Yeni akvaryumumu yaklaşık 12 gün önce kurdum.

Akvaryumda kullandığım malzemeler:

  •     22 kg kadar 0 ~ 1 mm kalıklıkta mercan kırığı kum
  •     15 kg kadar ağaç fosili kaya
  •     Fluval 205 dış filtre
  •     Hava pompası
  •     Su Sıcaklığı: 26 Derece


Mercan kırığı kumu 2 gün boyunca cok sıcak suda beklete beklete defalarca yıkadım. Ağaç fosili kayayıda çok sıcak suda beklettim ve birçok kez bu işlemi yineledim. Akvaryumu kurdum ve yeni kurulan her akvaryumda olduğu üzere akavryum bulanıktı. 2 gün sonra bulanıklık gitti ve su çok berrak hale geldi. 8 gün boyunca ısıtıcı, hava pompası ve dış filtre çalışır vaziyetteydi. Suyun oturmasını bekledim ve bu perşembe günü sabahı balıkları suya adapte ederek akvaryuma ekledim.

Suya beklediğimden daha hızlı adapte oldular. Hepsi oldukça kanlı canlı ve hareketli halde. Yeme karşıda oldukça ilgililer. Büyük bir iştahla yem yiyorlar. Bana da hızlı kaynadılar. Duygusal bağı kurduk.   İlk gün benden korkan balıklarım bugün akvaryuma yaklaştığım vakit hemen çıkıyorlar, hatta elimi izliyorlar. Konuyu dağıtıyorum pardon.

Bugün akvaryuma baktığım vakit suda bir bulanıklaşma sezinledim. O çok berrak su giderek bulanıklaştı. Bir de mercan kırığı kumda bir topaklaşma, sertleşme gördüm. Ancak balıklarımda hiçbir kötü bir hal söz konusu değil. Bugün 2. gün olmasına rağmen çok hareketli, mutlu ve iyi durumda gözüküyorlar. Hatta Mpanga dişim yumurta aldı.

Ben bu durumun şu 2 sebepten ötürü olabileceğini düşünüyorum. Siz değerli arkadaşlarımdan fikirler bekliyorum.

1-) Ağaç fosili kayalardan ötürü bir salınım söz konusu. (Ancak böyle olsa idi 8 gün suyu dinlendirdiğim vakit de meydana gelmesi gerekmez miydi?)

2-) Bakteri kültürümü kaybediyorum. (Ancak balıklarımda bir olumsuzluk yok bilakis daha aktifleşiyorlar.)

Biraz önce 2 tane 19 litrelik bidona su doldurdum ve Sera Aquatan ekledim. Sera Bio Nitrovec ekleme konusunda kararsızım. Bidonlara ilave edip su değişimi yapmayı düşünüyorum.

Video ve resimleri sizlerle paylaşıyorum. O önemli fikir ve tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_tduooHT8hI[/VID]




Bunlarda bahsettiğim aşıklar.

HDSASA2012-01-01 01:24:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mersozÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 256
mersozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 16:17
Merhaba Hasan Bey,
bahsettiğiniz durum çok sık görülen bir durum,ben buna kabaca ''yeni akvaryum sendromu''diyorum,balıklar gelmeden önce sizin akvaryumunuzda yararlı bakteri kültürü yoktu,zararlı bakteri kültürü de yoktu,herhangi bir üreme olmadığı için de su berraktı.Yani bulanıklık fazla bakteri üremesinden kaynaklanıyor,neden fazla üreme var sorarsanız ortam üremek için müsait ve rekabet yok,meydan boş kısacası.Balıkların tanka girmesiyle bakteri girişi de oldu,hem yararlı hem zararlı,kim üstünlük sağlarsa suyun beraklığını da belirler aynı zamanda.Balıkların sağlıklı olması,kalabalık olmaması,filtrasyon yeterli olduğundan bence hiçbir su değişimi yapmasanızda zamanla su berraklaşır,''su oturur'' akvarist deyimiyle:).Hatta akvaryuma yeni su girmesi bulanıklığı 1 gün sonra artmasına neden oluyor,yeni su birşekilde zararlı bakterilere yarıyor nedense.Yeni su yerine başka bir akvaryumdan (ama eski,su dengesi oluşmuş bir akvaryumdan)su alıp ilave ederseniz,%30-40 gibi bir miktar iyi olur,su çok daha hızlı berraklaşır,bazen saatler içerisinde  mucizevi bir şekilde düzelme oluyor.Başka bir yol da dış filteye faal bir dış filteden alınmış malzeme koymak,seramik ring-siporax en iyisi,olmadı avuç içi kadar elyaf parçası bile işe yarar.Buradaki amaç akvaryuma hazır yararlı bakteri yerleştirmek.
Dediğim gibi nekadar sinir bozucu olsada birkaç gün sabretmek lazım.
Son olarak kişisel bir deneyimden bahsedeyim,nezaman yeni su hazırlasam ve sera spirulina tablet o akvaryumda yem olarak  kullansam sizin başınıza gelen durum daima benim başımada gelmiştir:),bende artık en az 1 ay bekliyorum sonra kullanıyorum,serada vazgeçecek değiliz ya,çok güzel bir yem....
Umarım yardımcı olmuşumdur,kolay gelsin ve bol şans:)
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HDSASAÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 147
HDSASAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 16:42
Muammer bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin de bildiğiniz üzere suyu yaklaşık 8 gün dinlendirmiştim. Ve bu bulanıklık balıkları atıp ilk yemlemeyi yaptıktan sonra oldu. İlginçtir ki ilk yemlemeyi de Sera'nın tablet yemiydi. Sizin dediklerinizle uyuşuyor garip bir tesadüf.

Fluval 205 dış filtrenin en alt bölmesinde seramik tabakasının üstüne eski dış filtrede bulunan elyaftan kesip ekledim. Karbon bölmeyi de en üste aldım. Az oranda bir dip cekimi yapıp dinlenmiş su takviyesi yaptım. Bakalım sonuç ne olacak.

Cevabınız için tekrardan teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir