Kuralsızlık Felaketiniz Olmasın


efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 23:51
Az önce evime giderken bir trafik kazası atlattım ki eğer atlatmasaydım buna kaza denmezdi. Yolda gidiyorumi hızım 60km/h 100 metre önümde seyretmekte olan araç yolun soluna durdu. Tam yanına geldim ki sinyal falan vermeden sağa doğru birden fırlayıp U dönüşü yapmaya kalktı ve bunu yaparken aynasına hiç bakmadı. Frene bastım doğal olarak, araç tam önümde durdu, bende zoraki durdurdum arabayı ve durduğumda o aracın sağ kapısı ile benim arabamın tamponu arasında 10 cm mesafe kalmamıştı. Arabamda abs fren destek sistemi olmasa, lastiklerimde tanisini 300 liraya aldığım kış lastiği olmasa imkanı yok duramazdım. Araçtan indiğimde gördüğüm tablo ise durumu dahada vahim kıldı. Arabanın benim çarpmaktan son anda kurtulduğum sağ ön koltuğunda bir kadın ve kucağında ise çocuğu vardı. 1400 kg lik arabamla çarpsam eminim kurtulmaları çok zordu. Bu şöför sinyal vermiş olsa, frene basar yol verirdim, yolun sağında dursa ki normalde yolun sağında durulur, ya dönerse diye iyice yavaşlardım, aynasına baksa bunlara hiç gerek kalmazdı. Trafik kurallarını ihlal etmek insanın felaketi olabilir. Siz saygıdeğer hobicileri trafik kurallarına uymaya davet ediyorum.

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_erdalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 71
aslan_erdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 00:25
Çok geçmiş olsun böyle şeyler trafikte maalesef olmakta  aman dikkat...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezerdmnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 539
sezerdmnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 01:04
Çok geçmiş olsun benimde başıma geçende bu ayarda bir olay geldi ben ehliyeti yeni aldım ve Herzaman hatayı kendimde aradım trafikteki olaylarda ama geçende adamın biri benim ve önümdeki 3 aracın aralarında zikzak yaparak geçti güya artislik yaptı son araç  bayan bir sücüydü yanında o hızda araba birde sağlayınca sanırım korktu ve bence çok normal korkması arabayı yalpalattı şimdi soruyorum etrafındakiler yada arabanın içindekiler ne güzel makas atın abi desinler diye bu kadar palyaçoluğa gerek varmı kendi canın değersizliğini anlıyorumda milleti niye böle riske atıyosun.



Bu video beni çok etkilemişti trafik kazalarıyla ilgili zaten avrupayı sarsan bir videoydu bir tanede kadını çocuğu elinde kaçırma sahnesi var kaza anında o beni çok etkilemişti
                           http://www.youtube.com/watch?v=mU0SCKLLnYU
f.torres2011-02-12 16:32:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 20:43
Ben ilk ve tek ciddi trafik kazamı yaptığımda polislerin ölçtüğü çarpışma hızı 160km/h idi. Arkadaşlar 2006 model arabam 190.000 km'de. Oldukça çok yol yaparım. Direksiyonum iyidir. Ancak bu ilk kazamı yaptığımda 4 şeritli yolda bir ben vardım birde çarptığım araç vardı. Çarptığım araç birden sol şeride çıkınca 8 metre fren yapabilmişim, 160 kilometre hızla çarpmışım. Halen çok şanslı olduğumu düşünüyorum ki kimse ölmedi, kimse ciddi yaralanmadı. Sadece 2 araçta perte çıktı. Şimdi yolun sağındaki tabela kaç km diyorsa o süratle gidiyorum. Çubukta oturuyorum, sık sık Ankaraya gidiyorum ki arası 40 km civarı. Trafik kurallarına uymak bana 10 dakika kaybettirip bir ömür kazandırıyor. O kazayı yapana kadar birşey olmaz diyorum, şimdi biliyorumki tecrübe, yetenek, deneyim falan hikaye, 1 saniyelik bir hatamızın sonucu ölüm olabilir ki bu iyi ihtimal, birde ömrün geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmek var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir