Küçük malawi gölü


yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 02:58
4 ay önce evimdeki akvaryumu 2 malawi türüyle bir biyotop akvaryum kurmayı düşündüm ve kısa sürede girişimlere başladım.Canlı Sayısını az tuttum ve içindeki balıkları cinsiyeti belli olmaya başladığı ilk anda ekledim.
Akvaryum ölçüleri
uzunluk 138 cm
en:62 cm
yükseklik:76 cm
İçindeki canlı türleri ve sayısı (ilk akvaryumu kurduğum zamanki)
* 1 erkek 1 dişi yunus
* 1 erkek 2 dişi jacop fribergi
* 1 erkek 2 dişi sarı prenses

Akvaryumu ilk kurduğumda yunuslar 7 cm,jacoplar ve sarı prensesler 7 cmydi.
Akvaryumun yarısı günde 4 saat direk güneş ışığı görüyor.Camlardanda belli oluyor 
2,5 ay önce ilk sarı prensesim ağzını doldurdu.Hiç dokunmadım ilk yavrularını kendisi akvaryumda büyüttü ve şuanki fotodaki yavrular yaklaşık 1,5 aylık(1,5 ay önce dişi yavruları ağzından bıraktıktan sonra ağzına almamaya başladı)

Akvaryumun arka camına epeyce kaya doldurdum.Fakat biyotop yapmak istesemde vicdanım el vermedi(sonuçta sınırları belirli bi alan) icine tuğla koydum.yavruların yarıya yakını onun içinde büyüdüler.
İlk başlarda balıkalr yosun kemirmeye zor alıştı ama şuanda kuru yeme gelmiyolar desem yeridir.Akşama kadar sürekli yosun kemiriyolar.
Asıl ilginç olan kısım ise yavruların büyüme hızı.Yavru akvaryumunda o kadar ilgi gösterip sürekli artemia verdiğim yavrulardan daha kısa zamanda büyüdüler.
En güzel kısmıda akvaryumun karşısına geçip balıkların aralıksız yosun kemirişini izlemek.İnsanın bütün stresini alıp sanki başka bir dünyaya götürüyor 
Jacoplar dışında diğer balıkalr yavrulara saldırmıyolar.En çok tereddüt ettiğim jacoplar bile yosundan vazgeçmiyor üstelik renkleride çok iyi.Şuan bir dişinindaha agzı dolu 11. gününde.

Bu akvaryumda sadece tepe filtre kullanıyorum.Işık sistemi yok.Halen tereddüt edip çok az parça kuru yem atıyorum belki yerler diye ama pek yanaşmıyolar.Yeseler bile 2-3 granüllük bişey yemekteler.
Daha büyük boyutta tropheuslardada bir biyotop yapmayı düşünüyorum.onlarıda paylaşağım.

yemciniz.net2012-09-22 03:23:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 13:20
Ali bey çok güzel bir düşünce.Ancak yunuslar hayvansal ağırlıklı sarı prensesler hepçil ve yakuplarsa etçildir.Bu balıkların hayvansal gıdalara ihtiyacı var.Sürekli yosun bu türler için iyi değildir.Sarı prensesler idare edecektir hatta yakuplar yunuslar yavrulayacaktır vs. ancak türüne uygun iyi bir gelişim sergilemeyecektir.Hayvansal gıda takviyesi yapmalısınız.Gerek kuru yem gerekse canlı yem olarak.
malawi_cheart2012-09-22 13:22:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yemcinizÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Afyon
Mesaj: 364
yemcinizÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 14:50
Zaten attığım kuru yemi(protein ağırlıklı) azda olsa yunus ve yakoplar yiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir