Komple akvaryum sistemi(nano için)


DovakhinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 124
DovakhinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 02:07
Ustalar merhaba.

Şimdi daha evvelki akvaryum tecrübelerimde yaptığım harcamaları hesap edince akvaryum + diğer malzemelerin parası = full sistem olarak satılan akvaryumlar ediyor. Şimdi ben bitkili bir nano akvaryum kurmak istiyorum. Bu full sistem olan akvaryum markalarından bana önerebileceğiniz model var mıdır? Küp şeklinde olanlar ve filtre sistemi gizlenmiş(kapakta veya akvaryumun arka kısmında) ve maksimum 30 litre olarak tavsiye edebilir misiniz? Bunlardan alırken dikkat etmem gerekenler nelerdir? şimdiden teşekkürler.

not: akvaryumumda bir adet erkek betta,bir veya 2 adet minik elma salyangozu ve bulabilirsem arı karides beslemek istiyorum.(elimde sadece bettam var şu anda geçici ikametgahında)
neoazrael2012-12-12 02:13:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kastinbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10945,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1357
kastinbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 09:02
Günaydın

Kusura bakmayın imza bölümünde isminiz olmadığı için adınız ile hitap edemiyorum. Öncelikle akvaryum tavsiyesi olarak size Boyu Led Lambalı Filtreli Nano Akvaryum ve Boyu TL-450A UV Zumbo Komple Sistem Nano Akvaryum'u tavsiye edebilirim. Bunların fiyatları belki size yüksek gelebilir, tavsiyem daha düşük maliyetli akvaryumlara da yönelebilirsiniz yada tanıdığınız bir akvaryum imalatçısı varsa eğer ona yaptırmanız daha uygun olur, bu sayade fazla ücret ödemek durumunda kalmazsınız.

Nano akvaryum'u kurman için sunmuş olduğum makele ve örnekler ;


Kurulum :

Kuruluma başlamadan önce nano küpünüzü sabit , etrafa su dagılmayacak bir yere alınız. Ve kuruluma başlayabiliriz. Resimdeki akvaryum 20 litredir.

 

Kurulumda sağlam, gerekli cam kalınlığına sahip, üzerinde çizik olmayan, hafif nano küpü seçilmelidir. Nano akvaryumları genelde bir set olarak satılır. Set içerisinde filtre, aydınlatma, termometre ve ısıtıcı bulunur. Bu teknik gereçler nano akvaryumları için kücük tasarlanmıstır.

Zemin: Akvaryum zeminine ilk etapta bol mineralli akvaryum toprağı (gübresi) konulur. Bu gübre akvaryumda olusacak bitkilerin köklerinin güçlü ve sağlıklı olmalarını sağlar. Bazı gübreler kuru olarak satılır ve içerisinde su çimeni tohumlarıda bulunur.

Zemin: Akvaryum gübresinin üzeri ince taneli koyu kum eklenerek önden arkaya doğru veya düz bir biçimde akvaryumunuzun zeminine dagıtılır.

 

Dekor: Nano akvaryumunda dekorlar taş ve köklerle yapılır. Yapma dekorlar pek uygun değildir. Eger zeminde çimlenme istiyorsanız, dekoru küçükte alabilirsiniz.

Bitkilendirme: Nano akvaryumunda yukarıda da açıkladığımız gibi kuru akvaryum gübresinin içerisinde, su çimleri tohumları istege göre mevcuttur. Düzenli ışıklandırma ile su çimenlerinin ve bitkilerin biraz büyümesini beklemelisiniz. Bu süre en fazla 5 gün sürmektedir.


Son görünüm: Nano akvaryumunuz hazır, evinizde iş yerlerinizde, çalışma masanızda sizinle heryerde olabilen artık bir nano küpünüz oldu. Akvaryumunuzu Güneş ısığında uzan tutunuz ve 3-4 cm geçmeyen balıklar besleyiniz, karides veya salyangoz beslemekte mümkündür.


İzmirli Olgay bey'in açmış olduğu konu linki ;

http://www.akvaryum.com/Forum/nano_akvaryum_kurulumu_resimli_k344893.asp 

kastinbjk2012-12-12 09:05:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DovakhinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 124
DovakhinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 14:20
Eşref Bey merhaba,verdiğiniz modelleri inceledim ikinci seçenek benim bütçeme daha uygun şu anda.bir de paylaştığınız kuruluma bayıldım öyle bir nano akvaryumum olsa daha ne isterim. çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhantiknazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 664
gokhantiknazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2012 19:58
Hocam selamlar . Bizde bugünlerde bir nani telaşına girdik 30 lük küp akv.yapıyoruz. Akv.fiyatı 30 tl sırf cam
Armatür kendim yapıyorum 40 tl civarına mal olacak filtre olarak atman ufak şelale filtre kullanıyoruz
Tabanda beyaz kuartz kum olacak
Çok maliyetli bir akv almanıza gerek yok bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DovakhinÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 124
DovakhinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 23:53
Gökhan hocam sana da teşekkürler ve öncelikle kolay gelsin,güzel bir akvaryum olacaktır içine emeğinizi kattığınız için.bizim buralarda cam kestirebileceğim yer yok cam kestirme imkanı bulsam bile sağlam yapacağımdan emin değilim sonuçta her iş bir ustalık ister.ben de gittim 25 litre civarı ufak bir akvaryum aldım,içine de siyah kuvartz kum koydum bir tane de 50 watt ısıtıcı aldım. suyla doldurdum sızdırmazlığını test ettim şimdi suyunu dinlendiriyorum.bitki ve diğer canlıları almam biraz zaman alacak maddi sebeplerden ötürü o yüzden şimdilik bettam orçun keyfini sürecek akvaryumun.zamanla bitki ve karides ekleyeceğim inşallah.ama bir adet elma salyangozu şart şimdilik çünkü balığım yeme karşı çok ilgisiz yere düşmesini bekliyor yemek için ve çok az yiyor(rejim yapıyor galiba :D hiç bana çekmemiş) yere düşen yemleri de elma salyangozum yer diye düşünüyorum boşa gitmesindense...haftalık su değişimleriyle ve akvaryumu hınca hınç doldurmayarak güzel bir denge yakalayacağımı umuyorum.akvaryuma taş bulacağım evimin çevresine bakınacağım.salınım yapmayacak bir şeyler bulup düzgünce dezenfekte edebileceğimi biliyorum.öyle ekleyeceğim gelişmeleri paylaşırım.bir de karides almak istiyorum diye bir mesaj açmıştım ama maddi durum bu aralar sıkışık o yüzden varsa yumurtalı dişi almak istiyorum birer tane.yavruları yetiştirmek daha mümkün gözüküyor şu anda.daha evvel kristal yavrularını yetiştirmiştim 1 tane anaç almıştım yumurtalı en son saydığımda 50 civarı vardı eskiden olan akvaryumumda(taşınırken kırıldı akvaryumum :( )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir