koloni seçimini yapamadım.ltfn yrdm saygılar


fatih_0653Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 51
fatih_0653Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 15:48
Merhaba 
herkese selamlar. 
su an halihazırda üretim yapmak için aldığım 90*40*40 ölçülerinde 4 adet akvaryum ve tüm ekipmanları mevcut. Calvus ve demasoni üretmeyi denedim fakat koloniler için gerekli bütçeyi ayırmadım. Bu yüzden istediğim sonuçları alamadım. 
üni de öğrenciyim ve okulun uzaması söz konusu bu yüzden harçlığımı çıkartacak kadar evde üretim yapmak istiyorum. 
hazır koloniye biraz soğuk bakıyorum. Kendim koloni oluşturacak zamanım malesef olmadığından hazır koloni alacağım. İlk işim kendi kolonimi oluşturmak olacak buna eminim. 
besleyeceğim kolonileri bulduktan sonra ilk işim 200*50*40h ölçülerinde yavrular için ikili bir set kurmak ve üretime devam etmek. 
forumda uzun zamandır araştırmalar yapıyorum ve devamlı takip ediyorum. 
1 ay-45 gün içerisinde kolonileri almam gerekiyor. Bunun için gerekli bütçeyi ayırdım fakat sizlerden bazı konularda fikir almak isterim. 
damızlık kolonimi hangi tür olarak seçmeliyim?demasoni-afra cube tüleri düşünüyorum. Nadir tür üretmek istiyorum. Sizce harçlığımı karşılayabileceğim kadar gelir sağlayacağim görsel olarak güzel keyif alabileceğim türler nelerdir. Her türlü fikirlerinizi bekliyorum. 
seçeceğim koloniden alacağım yavru sayısında ortalama bir rakam tutturabilir miyim. Yani diyelimki;

15d 3e tam damızlık sağlıklı bir demasoni kolonisi satın aldım. Ayda ortalama 150 yavru almayı hedeflersem bu çok mu hayalci olur. Gerekli olan tüm araştırmayı yaptım ve en iyi şekilde bakabileceğimi düşünüyorum. 
buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı emin olun dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim. 
saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 17:24
Calvus ve demasoni farklı göl balıklarıdır.İyiki almamışsınız.Afra coube ve demasoni otçul balıktır.Verdiğiniz yemlere dikkat edin ve bitkisel beslemeye özen gösterin ancak 2 günde bir etçil yem vermek gerekir yinede.15 dişinin hepsi yavru vermeye başladığında 150 yavru değil 300 ü geçer diye düşünüyorum.2 metrelik avkaryumlar çok iyi.Ancak 90 cmlik akvaryuma 2 erkek fazla.En ezik erkeği elden çıkarmanızı öneririm.4 tane 90 lık ve 2 tane 200 cmlik akvaryumlarla iyi bir denge oturtabilirsiniz bence sonuçlar olumlu olacaktır.Eğer afra coube alacaksanız 90 cmlik akvaryum 2 koloni için dar gelecektir,onları diğer 90 lık akvaryumlardan birine yerleştirmeniz gerekir.Ağzı dolu dişileri eğer çok kovalanıyorsa bir 90 lığıda sineklikle 10 cmlik aralarla 9 a bölüp ağzı dolu dişiler için kullanabilirsiniz.Demasoni afra coube yavruları otçul balıklar olduğu için artemia gibi canlı yemler yerine bol bol spirulina vermeniz daha iyi olacaktır.Resimleri bekliyorum :).Saygılar... malawi_cheart2012-01-25 17:27:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 281
kkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 17:29
Calvus önermem, lakin türün modası çok hızlı bir şekilde bittiğini düşünüyorum. Bende sizin gibi calvus yavrusu bakınıyordum geçen sene sonlarında, tropheus türlerine hızlı geçiş calvus ları unutturmuş gibi duruyor şu anda. Balıkların formlarını ve şekillerini çok beğeniyorum, fakat yavrularını yine hızlı bir şekilde elden gerekir diye düşünüyorum.

Acele etmeden piyasa araştırması yaparak karar vermenizi tavsiye edebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih_0653Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 51
fatih_0653Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 17:58
Tekrar merhaba
calvus ve demasoniyi farklı akvaryumlarda besliyordum. Yemlerine her şeylerine çok dikkat ettim. Calvusları elimden cıkardım. Demasoniler duruyor. Fakat düsüncem su sekilde. 

damızlıklarımı 90cm lik dört akvaryuma dağıtım yavruları hızlı büyümeleri ve sağlıklı olmaları için 2m lik akvaryumda büyütmeyi düşünüyorum. Gerekli görürsem bir 2m lik ikili set daha kurabilirim. 
su an tür seçimi konusunda tereddütler yaşıyorum. Bu 90cm lik akvaryumlarda farklı türler besleyip ürettiğim balıkları elimden elimden erken çıkarmayı düşünüyorum. Ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum. Fikirlerini merak ediyorum. 
trop türüne de yoğunlaşmak istiyorum dubaisi tecrübem yok ama gerekli arastırmayı yaparsam yavru almayı öğrenirsem 90cm lik akvaryumda bir koloni kurmak istiyorum.

su an fikirlerim o ki;

-90 cm lik bir akvaryum da 10d2-3e demasoni kolonisi kurmayı düşünüyorum. Demasoni çok küçük balıklar olduğu için bence bu koloni 90cm lik akvaryumda stres yaşamadan yaşarlar. 
fikirlerinizi meraj ediyorum. 
-90cm lik diğer akvaryum da 4-5d 1e dubaisi masva kolonisi kurmayı düşünüyorum. 4 dişi idealdir. Diye düşünüyorum sizce?
su an için buları yapsam yeterli ama afra cube üzerinde biraz daha arastırma yapmak istiyorum 

lütfen yorumlarınızı fikirlerinizi esirgemeyin cok ihtiyacım olduğumu düsünüyorum. Saygılar
yorumlarınız bekliyorum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir