Koloni Bitkili Melek Akvaryumunda Yumurta


HDSASAÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 147
HDSASAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 00:30
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen gören tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsunlar. Bugün şantiyeden geldiğimde en büyük meleğim ile orta boy meleğimde tüpcük çıktığını gördüm. Dün ve önceki günlerde hiç görmedim, dikkat etmedim. Hergün geldiğimde akvaryumumu inceliyordum.

Tam şu an tüpçük mü diye soracakken bir de ne göreyim. Dış filtrenin temiz hava veren borusunun üstüne yumurtaları dizmişler. Akvaryumumda dış filtre ve hava motoru, hava taşı var. Akvaryum ısısı 28-29 derece. 1 tane erişkin 10 tane orta boy meleğim ilaveten 2 tane midyem, 3 adet elma, 2 adet mavi salyangozum var. Acil olarak ne yapmam gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum. Yumurtaları alma ve yavru akvaryuma aktarma şansımız yok gibi duruyor. Diğer balıkları, salyangozları ayırayım mı? Ne yapayım?

Bir de yumurtaların döllenmiş olup olmadığını nasıl anlarım? Lütfen yardımcı olun. Teşekkür ederim şimdiden.

Akvaryumum 240 litre, bitkili. Işıklandırmam mevcut. Işıklandırma yapmalımıyım; yapmamalı mıyım?  Ben büyük meleğimin dişi olduğunu sanıyorum. Resimleri sizlerle paylaşıyorum. Resimde gördüğünüz gibi saat 6 sularında çektiğim fotoğrafta dış filtrenin temiz hava borusu üzerinde eş balıklar bir tür temizlik yapıyor, diğer balıkları yanaştırmıyordu. Şu anda tam gördüğünüz yerde yumurtalar var. Buyrunuz.:






Not: Tüpçüğü gördüğüm anda akvaryuma cam şişe koymuştum üstüne düzerler diye ama öyle yapmadılar.


Konuyu meleklerle ilgili bir yere de yazdım ancak çok önem teşkil ettiğini, arkadaşların bunu daha rahat görebileceğiini ve yardım edebileceğini düşündüğüm için yeni bir konu olarak burada açmayı uygun gördüm.

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 02:01
Kalabalık tankta yeri hep kenileri secer. İlk yumurta olduğu için hıç mudahale etme biraz ebeveynlik öğrensinler 2. 3. den sonra eğer kesin yavru isterseniz yeni 50*50*50bir tank bir hava motoru ve taşıyla birde pipo filtre edinirsiniz. Yumurtlama zamanı o tanka alır yumurtlama sonrası yeniden eski tanklarına gönderip yavrulara siz bakarsınız. Yavru bakma amerika çiklitleri bölümünde sabit olarak var ordan okuyun. Döllenmeyen yumurtaların çoğu mantarlaşır zaten onlarda onları yiyerek uzaklaştırır. Bırakın öğrensinler bundan sonra 15-20günde bir yumurta brakırlar bıkarsınız.:))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 22:17
İlk resimde ön planda ve ikinci resimde görünen Melek dişi.Eğer akvaryumda çok fazla sirkülasyon var ise ve gün içerisinde akvaryumun içinde ışıklar yanık durumda ise zaten Meleklerin çabaları çok fayda etmeyecektir ve yumurtaların bir çoğu mantarlaşacaktır.Diğer balıklarınızı ve salyangozlarınızı ayırma şansınız olsa bile bitkili akvaryumunuz olduğu için ışıkları tamamen kapatma gibi bir durum söz konusu olamayacak anladığım kadarıyla.Dış filtre borusunu söküp yumurtaları başka bir akvaryuma taşıma şansınız hala var diye düşünüyorum.Tabii bu mesajı yazana kadar hala duruyorlar ise.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir