Kırmızı karınlı japon semenderi.(Fotoğraflı güncel


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 18:48
Merhabalar arkadaşlar. Bu resimde gördüğünüz kafes 60-40-40 ölçülerinde içindeki akvaryum ise 50-25-20(h) ölçülerinde. Ben bu şekilde bir paladaryum yapmak istedim. Tabanına normal bir arka fon yapıştırarak tabandaki kötü görüntünün bir kısmını kapattım. Şu anda biraz kötü gözüküyor fakat normalde daha güzel ve işim bitince daha da güzelleşeceğini umuyorum. Beyaz ön cam hariç 3 yana da 3D köpükten arka fon yapacağım. Boyamı aldım açık kahverengi. Su ile temas etmeyeceği için sadece boya sürmeye karar verdim. Semenderler için bir sıkıntı olurmu. Boyam su bazlı,silikonlu filli boya. Daha önce bu boyayı bir başka avaryumum da arka fon yapmak için kullanmştım suya sanılım yapmıyor.Boyayı tavsiyeleriniz üzerine almıştım. ön camdaki strafor boş kalacağı için oraya silikon döküp silis kum yapıştırmaya karar verdim.60 cm beyaz tek cipli led ile aydınlatma sağlayacağım biraz loş bir ışık olacak.Kapağı da sunta kestirip açılır kapanır yapacağım. Sıkıntılarıma gelir isek;
-Filtrasyonu nasıl ayarlamalıyım?
-Işıklandırma kararım uygun mu?
-Fon yapımım da derz dolgu kullanmasam bir sıkıntı olur mu? 
-Ev kaloriferli olduğu için diğer akvaryumlarımın ısısı 24 derece civarı oluyor. Bu semenderleri için ısıyı 19-21  diyorlar. Fan kullanayım mı? Elimde mevcut.
-Semenderler için ortamım uygun mudur?
Belki şu anda sunta olan yerler sıkıntı yaratacak gibi gözüküyor fakat oralar hiç gözükmeyecek. Fonlar ile 3 tarafı kapatacağım. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

cevter1232013-12-21 20:13:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 20:28
1- Işıklandırmanın loş olması güzel semenderler çok fazla ışık sevmez. 
2- şelale filtre kullanın çok akıntı iyi olmuyor gördüğüm kadarıyla. Ama kaliteli bir şelale filtre olsun. 
3- semenderlerin su yüzeyine çıkabilecekleri kayalar olsun, çünkü genç semenderler sık sık su dışında durur. benimkiler geceleri hep kayanın üstünde dışarıda duruyor.
4- dip çekimini bol bol yapın. Biraz suyu fazla kirleten hayvanlardır.
5- aşırı ısınmalarda fan kullanın bence fazla masrafa gerek yok. kaloriferden uzakta bir yerde dursun yeter. aşırı soğumalar için de bir ısıtıcı mutlaka hazırda olsun.
6- İçine bir adet cüce vatoz atabilirsiniz dayanıyor ama ben ne yaptıysam salyangoz yaşatamadım bunu da belirtmek isterim.
7- boya salınım yapmıyorsa sorun yok ama yapıyor ve semenderlerinizle de temas ediyorsa kaybedebilirsiniz canlılarınızı. Çünkü elinize bile mümkün olmadıkça almamanız gereken canlılar. alacaksanızda sabunlamadan sadece elinizi suyun altında güzelce durulayıp öyle alın. Çünkü elinizdeki asitler derisine zarar verebilir.
Başka bir sorunuz olursa özelden istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 20:51
Yardımcı olan yok ama ben yine de yeni resimler ekleyeyim.



Semender ile bakabileceğim balık var mı acaba? Veya başka bir canlı beraber yaşayabilecek.

Ortaya güzel dezenfekte edilmiş bir asma koydum. Dekor olarak önerilerinizi bekliyorum. Kapağı tamamladım. Lamba konusunda hayla kararsızım led hazırlamıştım beyaz 60 cm fakat sudan etkilenirmi? Kapağa takacağım su ile arası 25 cm. Etkilenir der iseniz 10w luk beyaz dalgıç/su üstü lambayı kapağa takacağım.Fan ekleyeceğim fakat korkuyorum fana yaklaşırmı diye bu nedenle çözüm aramaya başladım. Her türlü öneriye ve eleştiriye açığım. Plastik bir düşünüyorum. Akvaryum 50-25-20(h) 20 litre kafes 60-40-40. Kızıl uçlu saz diksem aydınlatma yeterli mi ? Şelale filtre takacağım. Elimde saz baya mevcut. 2 adet hindistan cevizi mağara koydum. 1 adet de vatoz koymayı düşünüyorum. Arada bir bulabildikçe canlı yem. Kurutulmuş kan kurdu. Kaliteli pul yem.Kurutulmuş su piresi. Ve çeşitli ciklet yemleri elimde mevcut.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 23:17
Ağzına kadar su koyacaksan semender beslemen biraz zor olur. Dediğim gibi su dışına çıkacağı kuru alanlar olması lazım bu yüzden de biraz su seviyesi az olması lazım. Semenderlerle pek bir canlı beslenmez. Çünkü tanktaki su seviyesi biraz az oluyor :S o da çoğu balık için az kalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2013 00:06
[QUOTE=macas]Ağzına kadar su koyacaksan semender beslemen biraz zor olur. Dediğim gibi su dışına çıkacağı kuru alanlar olması lazım bu yüzden de biraz su seviyesi az olması lazım. Semenderlerle pek bir canlı beslenmez. Çünkü tanktaki su seviyesi biraz az oluyor :S o da çoğu balık için az kalıyor.[/QUOTE] Fonlu yerleri arkası ahşap olduğu için ful doldurmayı düşünmüyorum haklısınız resim pek açıklayıcı değil. Ortadaki akvaryum 25 litre civarı sadece onun içinde su olacak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir