Kırmamı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 18:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 18:44
Bunun sırtında kamburluk ağzında tombişlik çok az yani kırma bence
muratbasat37 2014-06-23 19:15:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 20:15
[QUOTE=H@K@N]Papağanların hepsi midas kırması papağanların erkekleri kısırdır.[/QUOTE] hayır laboratuvar ortamında üretilenler midas kırması değildir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 07:54
Artık kırma denmiyor arkadaşlar ben bazı ilanlarda gördüm adı mutant diye satıyorlar hatta bunu tropheus albino birikardi yada diğer türlerinde satana göre sınıflandırılıyor anlamıyorum mutant ne demek
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 10:09
[QUOTE=muratbasat37][QUOTE=H@K@N]Papağanların hepsi midas kırması papağanların erkekleri kısırdır.[/QUOTE] hayır laboratuvar ortamında üretilenler midas kırması değildir.[/QUOTE]
Koray Balcı 2014-06-24 10:21:19
Bahsi geçen mutant kavramı, genetik mutasyon sonucu oluşmuş, defektif genlere sahip canlıya verilen addır. Mutasyonlar bir radyoaktif ışıma sonucu oluşacağı gibi çevresel koşullarla veya rastgele de oluşabilir. Kırmalık ve mutantlık veya genetik mutasyon ise çok ayrı hadiselerdir. Papağan balıklarının DNA'larında kalıcı olarak var olmuş genetik defekt yani mutasyon sonucu bu tip anormal anatomik yapıları oluşmuş ve erkekleri de üreme yeteneklerini kaybetmişlerdir.
Papağan balıklarının hadisesi, defektif bir genetik materyalin seri üretilerek yaygınlaştırılması hadisesinden başka bir şey değil. Bu tip defektli canlılar birçok hayvan türünde de mevcut. Göze hoş gelen, beğenilen defektler her zaman üretilmeye ve devam ettirilmeye çalışılmıştır bir kural olarak. Kedi ve köpek türlerinin nasıl oluştuğunu incelenirse konuyla yakından alakası olduğu görülebilir.
Misal olarak scottish fold denen kıvrık kulaklı iskoç kedileri aslında ilk olarak defektif bir gene sahip bir kediden üretilmiştir. Bu canlı sürekli aynı genetik defekte sahip canlılarla ciftleştirilirse, normal genetik yapıya sahip bir canlıyla çiftleştirildiğinde ortaya cıkma ihtimali çok daha düşük olan bu defekt ortaya cıkarak istenen sonucu yani kıvrık veya düşük kulaklık bir kediyi ortaya cıkarmaktadır. Kimi defektif genler baskın gen iken kimileri de çekinik olarak ortaya cıkmaktadır. Dolayısıyla zaten baskın olan bir gen her halukarda ortaya cıkacakkken cekinik genleri ortaya cıkarmak için daha fazla çaba sarfetmek gerekmektedir. Tıpkı insandaki mavi göz geninin çekinik gen olup kahverengi göz geninin baskın olması gibi vb.
Papağan balıklarda var olan anatomik yani fenotipik defekt dışında genetik olarak üremeye uygun olmayana erkekleri olduğundan her daim üreme yeteneğine sahip bir erkek gerekmektedir. Burada da en yakın akrabası Midas erkekleri devreye girmektedir. Papağan erkekleri kısır olup midas erkekleri olmadan papağan balıklarının soyu şu anda olduğu halleriyle aynen devam edemeyecektir. Başka tür balıklarla çiftleşen bir dişi papağan çiftleştiği balıktan aldığı genlerle babanın da fenotipik özelliklerini gösteren bir yavru meydana getirecektir.
Bir erkek midası koyup papağan balığını rahatça üretmek varken buna kaynak ayırıp laboratuarda üretmeye calısmak gereksiz bir eylem olsa gerek. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum.
Papağanlar sadece genetik olarak defektif genlere sahip balıklar. Erkeklerin üreyememesi de anatomik defektleri de bu genetik sorunlardan kaynaklanmakta.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 15:17
Arkadaslar konumuz bu degil bu balık kırmamı yardım edin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 15:51
[QUOTE=xFishherox]Arkadaslar konumuz bu degil bu balık kırmamı yardım edin[/QUOTE]
Koray Balcı 2014-06-24 16:02:08
Aslında konumuz tam olarak da bu. Bakın söyle söyleyeyim safkan papağan diye bir şey YOKTUR!
Papağan balıkları PAPAĞAN DİŞİSİ X MİDAS ERKEĞİ çiftleşmesinden oluşur. Dolayısıyla görüp görebileceğiniz bütün papağanlar KIRMADIR. Bu konuda başka seçebek yok malesef. Siz hala neyi soruyosunuz veya kırma derken neyden bahsediyosunuz anlamadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 12:35
Benim demek istedigim disi papaganla erkek midasın ciflesmesiyle olusan yavrular midas papagan kırması oluyor buda onlardanmı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 12:37
Midas x Papağan kırması dediğiniz = PAPAĞAN BALIĞININ TA KENDİSİ
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 12:41
http://www.akvaryum.com/forum/saf_midas_mipapagan_kirmasi_mi_k138988.asp bir bakarmisinizz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2014 13:01
Sizin sorduğunuz sorular hep papağan üzerine olduğundan ben olayı papağan balığı üzerinden cevapladım. Verdiğiniz linkteki konuda fotoğraflar görünmüyor, dolayısıyla o balık hakkında bir şey demem imkansız ama yapılan yorumlara bakarak şunu diyebilirim, o balığın dış görünüşü yani fenotipi midası andırıyormuş fakat biraz bir gariplik varmış, sanki safkan midas değilmiş gibi bir görüntüsü olduğundan o tip bir şey konusulmuş. Sizin eklediğiniz fotoğraf da silinmiş. Bu bakış açısıyla tekrar bakarak, tekrar yorum yapabiliriz fakat foto yok. ama hatırladığım kadarı ile sizin balığınızda midas geni baskın değildi yani bariz papağana benziyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir