Kiraz ve ghost karideslerim ölüyor :((


aquarist123Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 87
aquarist123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2010 16:46
Herkese selam.
Yaklaşık 15gün önce aldığım 3 kiraz - 7 ghost karidesin bugün 1i hariç hepsini kaybettim.
2-3 günde bir birer birer öldülerMutsuz Acaba neden öldüler ? 

Akvaryumum 350 litre, 50 kg hagen kum, içinde 7 çeşit bitki ve denizden toplayıp dezenfekte ettiğim beyaz midyeler ve dereden toplayıp yine dezenfekte ettiğim taşlar var.Aynı gün akvaryuma saldığım 5 çöpçüde sorun yok onlar yaşıyor.
Su sıcaklığı 26 derece sabit.Akvaryumda çok fazla lemna minor vardı 1hafta önce yarısını attım.Daha bilgi isterseniz yazarım ne olur yardım edin........ Mutsuz
Başka hiçbir canlı yaşamıyor akvaryumda.Işıklandırma günde 12 saat açık ve bitkilerin gelişimine bakacak olursam yeterli...
Not: Az birşey lepistes yemi hariç hiçbirşey kullanmıyorum.
Hiçbir kimyasal-su hazırlayıcı kullanmıyorum.Önerilerinizi dinleyip akvaryumu ona göre değiştirdikten sonra 10 karides daha alıcam.
Herkese teşekkür ederim....

aquarist1232010-10-02 16:47:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2010 16:49
Akvaryum yeni ve geniş olduğu için açlıktan ölmüş olabilirler. Akvaryumu kuralı ne kadar süre oldu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquarist123Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 87
aquarist123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2010 16:56
1 aydan fazla oldu kuralı.Bol bol bitki artığı var artık onları yiyorlar mı bilmiyorum ama kirazlar hep bitki tepelerinde geziyordu.Ghostlar da yüzeye doğru gezip aşağı iniyordu camdan cama..
Bugün 2tanesi daha ölmüş şimdi baktım.1 saat önce yaşıyorlardı en son çok üzüldüm bu konuyu açtım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 12:10
Başınıza bunların gelmesine üzüldüm. Bu gibi durumlarda uzaktan bir açıklama getirmek çok zordur. O yüzden aklıma gelen olası nedenleri saymak istiyorum. Siz belki bu doğrultuda bir değerlendirme yaparsanız daha doğru olur kanısındayım.

Bakteri enfeksiyonu: Karides ölmeden önce solgunlaşıp kirli beyaz bir renk alır.
Kabuk değiştirememe: Ölü karidesin sırtında bir çatlak görünür. Sanki kabuğun içinde sıkışmış gibi.
Zararlı canlılar: Akvaryumda planarya veya hydra gibi canlılar karideslerin ölümüne neden olur. Akvaryumda bu canlılardan var mı?
Bitki çürüntüsü: Çürüyen bitkiler akvaryumun amonyak, nitrit, nitrat seviyesini yükseltip karideslerin ölümüne neden olabilir.
Yeni kurulum akvaryumlar: Yeni kurulmuş akvaryumlarda henüz biyolojik denge oturmamış olduğundan, su değerlerinde çok inişler çıkışlar yaşanır ve karides ölümlerine neden olabilir. Tavsiye edilen, karideslerin akvaryum kurulumundan 4 hafta sonra dahil edilmesi.
Aşırı derecede organik yük: Karides akvaryumlarında tavsiye edilen, haftalık %30-50 gibi su değişikliği yapılması.Karidesler taze ve temiz su severler.
Bakır: Karidesler için çok tehlikelidir. Şebeke suyunun evinize bakır tesisat borulardan ulaşması, gün ısı tesisatı, bakır içerikli dezenfektanlar ölümcül sonuçlar doğurur.
Kimyasallar: Oda spreyleri, ev için kullanılan böcek ilaçları, evcil hayvanlar için kullanılan pit, pire, kene ilaçları hava yoluyla akvaryuma bulaşırsa ölümcül etki yaratabilir.
Aşırı yemleme: Yemleme yaptığınızda akvaryum canlıları bunu kısa sürede tüketebilecekleri miktarlarda olmalı.
Stres: Karidesler çok sosyal canlılardır. Kalabalık oldukları zaman kendilerini rahat ve güvende hissederler. Bu yüzden başlangıç sayısının en az 20 olması önerilir.
Ölüm nedenlerinin kaynağını tam olarak tespit etmeden yeni karides almayın bence. Akvaryumun hazır olduğunu düşündüğünüz zaman önce su piresi salın akvaryuma. Su pireleri 24 saat sonra hala yaşıyorlarsa akvaryum karidesleriniz için uygun demektir.
Umarım yardımım dokunmuştur.
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir