kılıçkuyruk lepistesden hamilemi ¿


gokhancinarÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 37
gokhancinarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 01:18
40*30*20 ebatlarind akvarumda mantardan dolayi 3 lepites 1 e kilickuyruk 2 melek 1 challenger ex oldu kalanlar 1d kilic 1e lepistes 1 melek 3 challenger. Mantar icin hic bir ilac kullanmadim sadece bir kasik tuz ekledim ve kalan lepistesde iyilesmeyi fark ettim. Bu arada kilic hamile gibi geliyor daha cok yeni oldugum icin anlayamadim yardimci olursaniz sevinirim. yavrulukda dogmasindan ziyade kova da yavrulatmak daa mantikli geldi bu yuzden ne zaman alirim kovaya bunun derdine dustum.
Challenger larida cikarmayi dusunuyorum cok huzursuzluk veriyor akvaryuma. 
Sil bastan yapmak istesem ne tavsiye edersiniz balik turu olarak, duzeni ve icindekiler icin. 

Bu arada fotografi nasil yuklerim foruma. 

İmla hatalari icin de uzgunum telefondan yazmak zorunda kaldim.gokhancinar2012-07-18 01:25:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shimendiferÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 814
shimendiferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 12:29
Bence eğer seviyorsanız tekrar lepistes ten devam edin ama challenger ve melek koymayın çünki hem akvaryum ebadınız çok büyük değil her nekadar kendi tankım karma karışık olsada mumkun olduğunca az tüz beslemek daha sağlıklı. Balığınızın durumuna gelince bence onu ayırmayın ana tankınızda kalsın melek ve challengerları çıkarıp biraz saklanma yeri ile tankınızda yavrularınız büyüyebilir. Bu arada tuzu ana tank yerine bir karantina kabı yada akvaryumu yapıp oraya koymanız ve hasta balıklarınızı burda tedavi etmeniz daha sağlıklı bir çözüm olabilir.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhancinarÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 37
gokhancinarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 01:13
Bu gece itibariyle tek olan erkek lepistes cok fazla rahatsiz etmeye basladi disi kilic i surekli alt kismina yanasiyor yapay bitiden biseyler yiyormus gibi ikiside orda geziniyor dogum olsa herhalde gizle gorulebilir dimi ? Sanirim rafya koyma islemini yapmam en iyisi olacak yarin fotolarini yayinlarim bu gece dogum olursa yapicak bisey yok elimdeki rafyalari baliklar oldu diye atmistim.

Lepitesten hamile kalma olasiligi varmidir ?

Bu arada cevapladiginiz icin tesrkkur ederim.

İlk mesajimda yazdiklarim gibi bekledigimin tam tersine hayvan diskiladiktan sonra butun siyahlik kayboldu ve cok fazla diskiladi hatta uzayan koyu renkli. Acemi oldugumu bir kez daha anlamis oldum fakat onceki mesajda yazdiklarim dogumu andiran goruntulerdi formda okuduklarim kadariyla.

Lepistesleri seviyorum fakat bu ebatlardaki bir akvaryumda tek tur olarak onerebileceginiz ne tur baliklar olabilir forumda bu konudaki makaleler arsa onlarada yonlendirebilirsinz. Buyutmeyi cok isterim akvaryumu ama bu acemilikle cok zorlanirim. Ve bulundugum yerde ne petshop nede ugrasan birileri bu yuzden cok yol katetm gerek buda sadece bu forum sayesinde olacak diye duunuyorum.

Tekrar tesekkurler okudugunuz icin. Yardimlariniza ihtiyacim var cunki akvaryumu ve baliklari seviyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shimendiferÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 814
shimendiferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 09:38
Merhaba cok fazla ve kalın dışkı cok yemlediginizden olabilir yem verirken balıkların 1-2 dakika içerisinde tuketebilecekleri kadar vermek ortalama doğru karar oluyor. Kılıclar lepistesin çiftleşmesine gelince lepistes poecilidae ailesinden gelirken kilickuyruk Xiphophorus a mensup bu yüzden bu iki turun kırması bildigim kadarı ile olmuyor ama %100 emin değilim. Lepistesiniz akvaryumda dişi olmadığından ve genelde lepistes erkekleri cok aktif oldugundan böyle bir davranış icinde olabilir. Akvaryumunuzda canli doğuranları bir arada koyabilirsiniz sadece lepistes olmasın derseniz platy de ekleyebilirsiniz ama Charlie'nden ve melekleri kesin alın. Bit iki cuce vatoz eklersiniz cok büyük olmayan hatta hobin arkadaslardan yavru alirsiniz biraz da basit bitkilerden koydunuzmu süper olur. Sonuçta imzamdaki 40 lik akvaryum sizinkin ile nerdeyse aynı icinde bir trio black Moskow lepistes 3 cuce vatoz ve kiraz kardeslerim mevcut. Bitki olarak nerdeyse sizin rafya gibi duran bir moss iki nano anubias var. Cok balık be hareketli akvaryum seviyorum ama sunusa unutmamak lazım canlıların da yasamak icin belirli alanlara ihtiyacı var. Çok dar alana çok canli sıkıştırmak hem sizi hem onları zorlayacaktir.

Dolayısı ile bence az balık ile önce akvaryumunuzda tecrübe kazanıp sonra değiştirebilir yada mevcut olanı dogu. Hane gibi kullanarak daha büyük bir akvaryuma geçebilirsiniz.

Mantara karsı su ısı dalgalanmalarına dikkat etmek gerekir. S degisimlerinde eklediğiniz su sıcaklığı ile mevcut akvaryum suyunun sıcaklığı arasında cok fark olmamalı yazın nispeten küçük akvaryum icin kolay aynı odada bir Dalmacana su 1 gece kalsa sabaha eklersiniz hem su dinlenmiş hemde akvaryumla aynı dereceye gelmiş olur.

Bunların dısında bence 1aktif lepstes erkeğiniz var bunun yanına 2 dişi alın bir trio da plati eklersiniz farklı türde olsun derseniz. Diğerlerinide çıkardinizmi tamamdir ::) Dişi yanına erkek kılıclar plati erine kılıçta olur ama kılıclar platinden daha iyi yavru avcısı akvaryumda saklanacak yer bitki vs yoksa lepisteslerin yavrularını bir doğarken görürsün bir daha da zor :)

Umarım fikir verebilmisimdir.

Charlie die yazdığım Challenger olacak iPad kafasına göre duzeltip Charlie yazmış :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhancinarÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 37
gokhancinarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 21:47
Oncelikle tekrar tesekkur ederim bilgilerinizden faydalanmak cok iyi oldu benim icin.

Challenger lari ve melegicikarttim.
Suan 2 ay moli 2 cuce vatoz 1 d kilic 1 e 2d lepistes oldu disiler biraz daha iri gibi geldi lepisteslerde bu yasli anlamina gelirmi bilmiyorum ayni zamanda dogumu yakin gibi duuyor ne geldiyse basima zaten bu dogd dogacak dedigimden geldi :-) bu is dusundugumden zormus Allah dan zevk aliyorum ugrasmaktan bunlarla :-).
Mutlak sorularim devam edcek fakat konu altinda konusmak nornalmi hani actigimiz konuyla bir alakasi kalmadi :-s..

Ay molilerde cinsiyet ayrimi mesela forumda okudum fakat net bur bilgi olusmadi.
Dogum oncesi lepistesleri bir anlayabilsem cok dha mutlu olucam ve suan acmis oldugum konuya foto ekleyemiyorum pcdebmi yapmam gerekiyor ? Simdidn tesekkurler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 18:39
Akvaryumunuz 24 litre.Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama bu litrede kılıç melek moli cüce vatoz lepistes hiç biri olmaz.Eğer illa besleyeceğim diyorsanız lepistes besleyin ve diğerlerini çıkartın.Eziyet oluyor çünkü balıklarınıza.Eğer balıkların canlı olduğunu göz önünde bulundurup balıklara acırsanız ya akvaryumunuzu büyütün ya da 5-6 lı sürü halinde küçük tetra türlerinden ya da bir adet beta besleyin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir