Kılıçkuyruk


61unal61Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2013
İl: Trabzon
Mesaj: 128
61unal61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2013 23:08
Arkadaşlar 2-3 ay önce ilk defa kılıçkuyruk aldım alma sebebim erkek olanın kuyruğunun hoşuna gitmesi dişide güzel ama malum dişi kılıçkuyruklar normal canlı doğuran boyutlarından biraz büyük ve doğal olarak agresift oluyorlar.
Sorunum şu bu dişi olan akvaryumdaki huzuru bozuyor ve ben ona gıcık kapmaya başladım 2 senedir elimde büyüttüğüm çöpçü balığıma 2 haftadır ara ara saldırıyordu 1-2 sonra çöpçüyü alıp başka biyere koydum. Sonra dişinin sakinleştiğini düşünerek 1 hafta önce sabah çöpçüyü tekrar tanka attım. Kahvaltıya gidip geldiğimde çöpçü yoktu biraz aradım taradım bulamadım. Sonra mercan taşını kaldırdım bi baktımki altında öylece yatıyor ve yüzemiyor kuyruğuda kopmuş :( 2-3 saat sonrada öldü malesef. Ağalayacak kadar  çok üzüldüm.
Sonra benim 1 aylık falan yavru lepisteslerim vardı. Artık onları ana tanka atmaya hazırlanıyordum. Yani boyut olarak da yem olmayacak düzeydediler. Ama genede emin olmak için yavru tankıma 2 lepistes 1 molly  lepistesi ana tanka attım. Ama unuttuğum birşey vardı : Kılıçkuyruk 
Hiçbir balık sorun çıkarmadı ama kılıçkuyruk hariç gördüğüne saldırmaya başladı 2-3 tanesine vurdu ama yemedi sakat bıraktıda diyebiliriz kuyruklarını falan kopardı. Böyle olunca çok sinirlendim kılıçkuyruğu tanktan alarak başka biyere koydum. (O kadar sinirlendimki başka tanka atarken camdan atmak bile aklıma geldi) Neyse artık bu balığı ana tanka atmayağım akvaryumcuya gidip başka balıkla değiştirecem veya daha küçük bir kılıç kuyruk alacam. 
Belkide hata bendedir araştırmadan niye balık alırsın ki.
Şimdi sorum şu olacak akvaryumdaki balıklar Lepistes moli balon moli plati vatoz çöpçü elma salyangozu şeklinde yapıp 1 aylık yavrularımı tanka salsam kılıçkuyruğun yaptığı sorunu çıkarırlarmı.
Aynı dizilime ek olarak kılıçkuyruk yaptık olan ortada.
Birde tankta 18w ışık var birçok bitkiyi bakamıyorum elodea bile. Buna ek olarak gün ışığı ledler varya dolmuşlara falan takılanlar. Onllar aynı işi görür mü ?
Çok yazdım birazda roman havasında geçti ama napalım :)
Zahmet edip okuyanlara teşekkürler. Sağlıklı Balıklar :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2013 23:53
Hep makalemi okuyacağız arada romanda gerek.. Bence her ne kadar üzücü içerikli olsa da keyifli içten bir yazı olmuş,ellerine sağlık  Zaten kılıç kuyruğun genel özelliği diğer canlı doğuranlara göre agresifliğidir,tabi gambusyayla yarışamazlar.. Dün en iri iki çizgili sazancıklarımın tüm yüzgeçlerini yemişler balıklar yüzemiyorlardı ve gözleride yoktu vahşete bakarmısınız  Bu sabahta genç gambusyalardan birisi suyun üzerinde cansız yatıyordu,tabi yüzünün yarısı ve gözlerin ikiside yüzgeçlerle beraber yenmişti.. Allahtan yetişkin dişilerime birşey olmamış diyecektim ki büyük ihtimalle bu yamyamlığın adresi onlar 

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EXAGONÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 137
EXAGONÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 01:16
Arkadaşım akvaryuma yavrularin ihtiyaç duydukları anda saklanabilecekleri birşeyler ( yumak şeklindeki yosunlardan yada kıvrılmış hediye paketi ipi vb.) koyar ve yavrulari salarsan iyi olur. Hatta bundan sonraki hamileleride hiç ayırmazsan yakında yavru verecek birilerini aramaya başlarsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 02:56
Ünal arkadaşım öncelikle bayramın mübarek olsun böyle şeyler oluyor üzücü fakat yinede pes etmeden mücadele etmen beni mutlu etti öncelikle şunu belirtmek istiyorum yavruları ana tanka alıcaksan eger günde 3 defa yemleme yapmalısın ve normalden biraz daha fazla tok olan balık yavrulara pek saldırmaz birde rafya alıp akvaryumun bir köşesine tedbir için koyabilirsin diye düşünüyorum. ışıklandırma içinde çok güzel faydasını görüyorum ve şu an kullanıyorum normal tasarruflu ampuller var gün ışığı olarak geçiyor sarı hem görsel hemde bitkilere verimliligi cok güzel 2 ay sonra akvaryumumda yeşillik olmayan biryer kalmaz diyebilirim yine bir nazar değmezse petshoplara gidip özel birşeyler alıp para harcama hem az yakıyor hem faydalı ısı içinde faydalı ben suyun içine sokuyorum ısıtıcı cok az calısıyor :) yani her şekilde karlı diyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

61unal61Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2013
İl: Trabzon
Mesaj: 128
61unal61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 08:58
[QUOTE=iSrafiL06]Ünal arkadaşım öncelikle bayramın mübarek olsun böyle şeyler oluyor üzücü fakat yinede pes etmeden mücadele etmen beni mutlu etti öncelikle şunu belirtmek istiyorum yavruları ana tanka alıcaksan eger günde 3 defa yemleme yapmalısın ve normalden biraz daha fazla tok olan balık yavrulara pek saldırmaz birde rafya alıp akvaryumun bir köşesine tedbir için koyabilirsin diye düşünüyorum. ışıklandırma içinde çok güzel faydasını görüyorum ve şu an kullanıyorum normal tasarruflu ampuller var gün ışığı olarak geçiyor sarı hem görsel hemde bitkilere verimliligi cok güzel 2 ay sonra akvaryumumda yeşillik olmayan biryer kalmaz diyebilirim yine bir nazar değmezse petshoplara gidip özel birşeyler alıp para harcama hem az yakıyor hem faydalı ısı içinde faydalı ben suyun içine sokuyorum ısıtıcı cok az calısıyor :) yani her şekilde karlı diyebilirim.[/QUOTE]

İsrafil abi seninde bayramın mübarek olsun.
Ben aslında tankın bir köşesine rafya koyacam ama yavrular akıl edip içine girerlermi bilemiyorum. Hadi girdiler ara ara dışarı illaki çıkacaklardır ve dışarısı avcı dolu olacak :)
Yada sizin demek istediniz damızlık balığı hiç yavruluğa koymadan direk tankın içinde kalsın yavrular saklanır mı, yoksa damızlığı yavrulama kabına al orda yavrulasın yavruları 1 ay besle sonra ana tanka at orda rafyalara saklanırmı demek istediniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EXAGONÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 137
EXAGONÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 10:16
Eğer balıkların düzeni olarak yavruluyor iseler o zaman hamile balığını hiç ayırma. Önceleri biraz yavru kaybedersin ama kurtulan yavrular akvaryumda dolaşmaya başlayınca diğer büyük balıklar onlara alışıp artık saldırmaktan vazgeçecektir. zaten senin akvaryumundaki molilerin yavrular konusunda toleransı oldukça yüksektir. Ayrıca yavrular normalde doğduklarında saklanma içgüdüsü ile dünyaya gelirler ama tabiki büyük balıklar daha hızlı oldukları için onlar saklananana kadar bir bölümünü öldürebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

61unal61Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2013
İl: Trabzon
Mesaj: 128
61unal61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 10:38
O zaman şöyle yapıyorum az sonra ben çarşıya çıkayım kılıçkuyruğu geri vereyim.
Akvaryumda sadece bu balıklar kalıyo Plati,molie ve lespistes sade ve şık olur inşallah.
Bu arada erkek kılıçkuyruğuda vereyimmi oda dişi gibi saldırganmıdır bana pek öyle gelmiyoda. Hoşumada gidiyor.
Birde bu bitki konusunu halaa çözemedim. Işığım 18w sıcaklık 25-26 derece ama elodea bile bakamıyorum 2-3 haftaya ortaan çürüyo anlamadım gitti :( bi yardımcı olursanız çarşıya çıkmadan halledeyim diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir