Kaşınma Nedeni?


kadavra62Çevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2007
Mesaj: 22
kadavra62Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2007 17:00

160 lt lik tankımda 2 frontoza 5 sarı prenses 5 beyaz prenses 3 yunus beslemekteyim. 200 watlık ısıtıcı, atman ef4 dış filtre, jetta 907f iç filtre mevcut. yaklaşık 1 ay kadar önce balıklarımda kendilerini cama sürtm ile başlayan hastalık gün geçtikçe daha da ilerleyerek kendilerini kuma ve dekora sürtmeye kadar ilerledi. suda nitrat değerlerinin yükselmiş olabileceğini düşünerek dip çekimi yaptım ancak herangi bir gelişme olmadı. akvaryuma 4 yemek kaşığı tuz attım, beyaz benek hastalığı olabilir diye İcthiyo kullandım sıcaklığı 31 C ye kadar yükselttim. ancak bu denemelerimin hiç birinden beklediğim faydayı görmedim.

    bir de önemli belirtilerden birisi de balıkların ani ve bilinçsizce olduğunu düşündüğüm sallantı hareketleri yapması. aniden, çok kısa süreli baş ve kuyruk kısımlarında kasılma benzeri garip hareketler gözlemledim.

     dün akşamda sarı prensesimin ki en beğendiğim erkeğin sağ yüzgecinin hemen yakınında muhtemelen kan toplanmasına bağlı olarak bir kırmızılık gördüm. bunuda hastalığın bir bulgusu olarak değerlendirdim.
 
      son olarak balıklarımın dışkıları normal kıvamda olmadıklarını ve karın bölgelerinin biraz şişkince olduğunu (belki bana öyle geliyo olabilir) gördüm.
 
       sevgili akvarist arkadaşlardan ricam, bu bulgularla balıklarımın hangi hastalığa yakalandığını ve olası çözüm metodlarını sormak istiyorum...
 
      ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2007 17:12
Murat Bey, aynı konuyu daha önce aşağıdaki linke açmışsınız. Bunu kilitliyorum. Saygılar.



http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=113406&KW=

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir