KARMAKARIŞIK BİTKİLİ =)


RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 18:17
Arkadaşlar oldum olası bitkili dizaynlarda nizami bir görüntüye alışamamış birisi olarak karmaşık bitkiler hakkında bir kaç birşey paylaşmak istiyorum.Birkaç defa denedim ama o sıra sıra dizilmiş tablo gibi yapay görüntülü tankların arasında kös kös gezinen balıkları gördükçe dedim buna ne para  harcamaya değer nede geçip karşısına keyif yapmaya,kaybedilen zamanda cabası=)Kısmen biraz nizami barizde karmakarışık birşeyler yapmaya başladım. Türlerine göre gruplandırğım bitkiler her nekadar farklı bölgelerde nizami şekilde dikilmiş olsada aslında zamana bıraktığında orman bitkileri gibi birbirlerine karışacaktı ve yavaş yavaş karma karışık dünyamın iç yüzünü aydınlatacaktı. Şu anda farklı türlerdeki bitkilerin nerelerde konumlandırıldığı belli olsada karşıdan izlerken hangi bölge hangi bitkiye ayit farkedilemiyorÇünki zamanla örnek olarka en sola ektiğim bitki en sağdan en arkaya diktiğim bitki en önlerden filiz verecek kadar çoşmuşlar ama budamak yok 3 5 ay daha bu şekilde devam balıklar yüzmeye zorlandıklarında müdahale edeceğim. Geçenlerde bir detaya takıldım sadece orta bölümdeki orta plana konumlandırdığım yati kökü üzerine sarılmış mosslar artık aşağılara doğru sarkarak kütüğü görünmez hale getirmişler. Bir kısmı saçak saçak kum üzerinde yayılmaya başlamış. Akıntıdan kopup gidenler farklı bölgelerde tutunmaya devam etmiş hatta bir tutamı 25 26 yaprağı olan dev echinodorus ailesinden grandifoliusun iki yaprağı arasına tutunmuş onların üzerinede rotalalardan kopan bir parça takılmış ve yeni filizler vererek mosslarda asılı şekilde ışığa doğru uzayıp kızarmaya başlamışlar örümcek ağı gibiBirde ufak süpriz bu karmaşık bölgeyi lepistes yavruları sığınak haline getirmişler.Karmaşık bitki gruplarının arasında yaşam mücadelesi veren yavrular,birbirine kur yapan avcı balıkların dansı,sürülerin birbirleri üzerinde kurmak istediği toplu baskınlık mücadelesi vs vs. işte dedim akvaryum budur. Birde işin güzel tarafı bitkilerin ışık ihtiyacına göre aydınlatma yapmıştım bazı bölgeler çok yoğun bazı bölgeler kısmen karanlık bazı bölgelerde düşük ışık altında kalıyor her bölgedeki aydınlatmayı yükseltip azaltmak içinde pano üzerinden 10 aded anahtar montajladım.Düşük ışık seven bitkiler tankın diğer tarafına geçtiğinde yüksek ışıktan dolayı kısa boylu kaldı,yüksek ışık sevenler diğer tarafa geçtiğinde dahada boylandılar falan öyle karmakarışık birşeyler olduFarklı bölgelerde aynı bitkileri görmeme rağmen sanki birbirinden bağımsız farklı bitkiler gibiler.200 kg bitki olana kadar budama yok zamana bıraktım artık her fırsattada farklı bitkileri alıp rasgele yerlere dikicem görüntü bir süre umrumda değil iyice çorba gibi olsun yarışma deneriz 

Bu arada bu su dışına çıkan bitkilere falanda müdahale etmiyorum arka plandaki reflektörlerin içlerine kadar bitkiler sarmış  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.E.DÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 264
M.E.DÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 21:47
Merhaba,

 Bir çok hobici akvaryumda doğalı taklit etmeye çalışıyor. Siz de çok güzel anlatmışsınız lakin görsel olarak da desteklerseniz çok daha güzel olur. 

Sağlıklı hobiler dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

crckr55Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2014
İl: Samsun
Mesaj: 270
crckr55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 16:50
Benimde aklımda böyle orman gibi karmakarışık yemyeşil bir akvaryum hep vardır . Merak ettim Şimdi Resim atarsanız sevinirim . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 19:35
Akvaryum tamamen karanlık kalana kadar budamadan devam edip sürekli farklı bitkiler dikmeyi düşünüyorum. İyice yaprak yığını haline gelsin yaprakların aralarınada ince ağaç dalları çar çöp ne bulursam atıcam karışsın iyice Konumun linkini veriyorum son sayfada foto güncelledim.

RedMap872015-02-24 20:41:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir