KARMA CİCHLİD AKVARYUMLARI:


T.CelikÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2006
İl: Karaman
Mesaj: 39
T.CelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2006 11:31

KARMA CİCHLİD AKVARYUMLARI:

Karma bir Cichlid akvaryumu kurmak istiyorsanız öncelikle aynı su şartlarında yaşayan cichlid türlerini seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz Cichlid türlerinin davranışlarını, su şartlarını ve beslenme özelliklerini bilmeniz gerekir. Bu doğrultuda seçeceğiniz türlerin bir birleri ile daha uyumlu bir şekilde geçineceklerinden emin olabilirsiniz.

 

Besleyecek olduğunuz Ciclidlara göre akvaryum seçiminizi iyi yapmalısınız. Örneğin büyük cüsseli cichlid’lardan beslemek istiyorsanız seçeceğiniz akvaryumun su hacmi 300 – 350 Litre arasında olmalıdır. Cüce Cichlid türlerinden besleyecekseniz 60 – 100 Litrelik bir akvaryum sizin için ideal olacaktır.

 

Cichlid akvaryumlarında dekor önemli yer teşkil eder. Akvaryumunuzu olabildiğince kaya ile dekore etmeniz balıklarınızı mutlu etmek açısından ideal olacaktır. Kayaları yerleştirirken aynı tür kayalar yerine farklı türde kayalarla dekore etmeniz yerinde bir karar olacaktır ve bu kaya gruplarını bir birinden ayrı yerleştirmeniz ise balıkların bölge tutmaları açısından iyi olacaktır. Kayaların sivri ve keskin olmamalarına dikkat etmelisiniz. Ayrıca balıklarınızın gizlene bilecekleri ufak tefek yerler hazırlamanız yerinde olacaktır.

 

Akvaryumun bir bölümünü çakıl taşlarıyla da dekore edebilirsiniz. Bu taşları dere kenarlarından toplamanız doğru bir seçim olacaktır. Bu çakıl taşlarında bulunan Kalsiyum, Karbonat ve Magnezyumlu maddeler suya bu balıkların hoşlanacakları bir sertlik oluşturacaktır. 

 

Bitki seçimini acı ve sert yapraklı bitkilerden yapmanız bitki seçiminde doğru bir karar olacaktır. Bitkileri taban malzemesine derin gömmeniz bitkinin gelişimi açısından iyi olacaktır. Ayrıca bitkilerinizi derin gömmeniz ve kayalara, çakıl taşlarına sabitleyerek de bitkilerinizin sökülmesini engellemiş olacaksınız. Balıklarınızın bitkilerinizi yememeleri için 2 – 3 günde bir bitkisel yemleme yapmanız iyi olacaktır.

 

Balıkların boy farklarında önemlidir. Mümkün oldukça eşit boy balıkları seçmeye dikkat etmelisiniz. 1 Erkeğe 2-3 dişi çok daha uygun olacaktır. Dişi sayısının erkeklere oranla fazla olması her zaman için olumlu sonuç vermiştir.

 

Unutmayın ki aynı su şartlarında yaşayan türleri seçmeniz balıkların birbirleri ile olan uyumu için önemli yer teşkil eder.

 

Sağlıklı akvaryumlar dileklerimle…

 

Saygılar..

 

Hazırlayan : Tayyar ÇELİK – 31.10.2006 Salı

Kaynak       : Deneyimler ve tecrübelerim.

 

Not: Yazı hakkındaki Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum...

T.Celik2006-12-2 11:33:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2006 11:46
Çeşitli büyüklükte olan balıkların aynı ortamda beslenmemesi fikrinize katılıyorum.Bende ufak balıkların büyük balıklar içerisinde sağlıklı olarak büyümediklerini gözlemledim.Paylaşımınız için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İSTAVRİTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1263
İSTAVRİTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2006 10:24

Merhabalar,

Paylaşım için teşekkürler, türü beslemeye başlayacak arkadaşlara çok faydası olacaktır, siz giriş bölümünü belirtmişsiniz gelişme ve sonuç bölümlerinide resimlerle ve yorumlarda göreceğiz inşallah.

Saygılar,herkeze sağlıklı balıklar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir