Karma cichlid akvaryum


avgsahinÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 9
avgsahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 00:30

Öncelikle herkese selamlar ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ben bu hobiye yeni başlayan atta daha doğrusu yeni başlaacak bir kişiyim. 124.5*60.5*75.5 cm. boyutlarında bir akvaryum yaptırdım. Ancak ne aksesuar nede balık seçimi yapmış değilim. ve işin en kötü tarafı bu işi öğrendikçe sonunun olmadığını anlıyor olmak. Bu sebeple sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim. Öncelikle sorularımı şıklara ayırmanın daha uygun olacağını sanıyorum.
1) BALIK SEÇİMİ;  Aslına bakılırsa en kararlı lduğum konu bu: cichild türü özellikle malawi türünü seçtim diyebilirim. benim sormak istediim Malawi cichildeleri ile Tanganyika veya güney amerika cichildlerinden oluşan bir akvaryum yapabilirmiyim. yukarıda belirttiğim üzere akvaryum yaklaşık 500 lt. civarında su almakta ve en büyük isteğim karma ve olabildiğince farklı çeşitte balık bulundurmak. anladığım kadarıyla çeşitlerin artması gerçekten işi zorlaştırıyor ancak zor olanın güzel olacağına inanıyorum.
Bir diğer hususta seçeceğim balıkların yavru olmasınımı tavsiye ederseniz yoksa gelişmişmi Bu işe yeni gönül veren birisi olarak yavru almayı tercih etmekteyim.
2) BALIK ADETİ: Yavru balık beslemeye başlarsam bu kadar büyük akvaryum için bir hayli balık alabilirim. ancak balıklar büyüdükçe bana sorun olabilirmi? nelere dikkat etmeliyim
3) MOTOR SEÇİMİ: Şunu öğrendimki sadece motor seçiminde bile sorun yok. dikkat etmem gereken hususları belirtirseniz sevinirim. çünkü rakamlar arasında korkunç bir uurum var.
4) AKSESUAR: Bu hususta öğrendiğim doğal aksesuarlarda seçim yapmam gerektiği herhalde
tahminin 15 güne kadar akvaryumumu eve kurdaracağım. Balık seçimi hususnda (çeşitlilikte ısrarlıyım hangi çeşitleri birlikte yetiştirebilirim) engin bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız müteekkir kalırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 10:30
Merhabalar.sorularınızı kısaca cevaplayayım:
1)farklı göllerin balıklarını "500litre bile olsa" akvaryumda bulundurmak sağlıklı olmayacaktır kanaatindeyim sonuçta farklı habitatların canlıları.Yaşatan yokmu,Allah yardımcımız olsun ki varSikkin
2)Balıkları sertlikleri,yaşadıkları göller(mesela malawi malawiyle amerikan amerikanla birlikte beslenilmelidir kanımca)boyutları açısından değerlendirerek seçebilirsiniz.Örneğin yavru bir flower horn veya midas alsanız boyu 30cmyi geçtiğinde yanında ancak birkaç balık bulunabilecektir.Yani besleyeceğiniz balık adeti besleyeceğiniz türe göre değişim göstermektedir.Sitemizde balık türleri ve nasıl beslenecekleri konusunda birçok yazı mevcut.Kafanızdan geçen türleri yazarsanız size yardımcı olabiliriz.
3)Dış motorların fiyatları ortalama 100liradan başlayıp 500tl ve üzerine kadar çıkabilir.Ben lifetech 868 kullanıyorum,fiyatı da uygun.Gayet memnunum tavsiye ederim:)
4)Dediğim gibi öncelikle hangi türü besleyeceğinize karar verin tam olarak,biz de yanına hangi türü ekleyebileceğinizi belirtelim ve akvaryumunuzun dizaynı konusunda size fikirler verelim.
Akvaryumunuz hayırlı olsun.
darXis2009-12-18 10:40:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

58GüvenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Aksaray
Mesaj: 2570
58GüvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 10:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avgsahinÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 9
avgsahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 11:22
Sevgili draXis ilgine ve cevaplarına çok teşekkür ederim.bana balıkçı arkadaşların birlikte yaşayacağı türler olarak;
fronoza
sarı prenses
ahli
kar prenses
iceman
yunus
kaklika niyasa
red rubin
yellow rubin
olabilir dedi. ben bunların yanında;
Papağan cichild ve sitemizde mevcut başka malavi tüleride beslemek istiyorum. mesela papağan pek önerilmiyor ayrıca bu cins Güney amerika cichild türlerinden gözüküyor.
ben yetiştirme ve üretmekten ziyade evimde renkli ve çeşitli özellikle görselliğe önem veriyorum. çünkü söz konusu akvaryum salonun ortasında olacak.
tekrar ilgileriniz için teşekkürederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blueli_24Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 30
blueli_24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2009 15:16
Gökhan Bey http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp bu linkte balık uyum tablosu var bi göz atın isterseniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir