Karideslerimin Karınları Doluyor Ama Yavrular Ortalıkda Yok ?


soltarÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 15
soltarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 21:02




Benim akvaryumumda da Freshwater Limpet - Acroloxus lacustris ve Planaria, flatworms var. Bir de karideslerim var ama karideslerin karınları doluydu şimdi boş ama etrafda hiç yavru yok. Sikkin Bol miktarda bitki mevcut ve ayrıca java moss var ama nedense hiç yavru yok. 2 elma salyangozum oldu içlerisinde. Acaba salyangozlar karides yavrularını öldürüyor olabilir mi? Yardımlarınız için çok saolun.


freeasabird2010-12-22 21:21:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim_atayÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 37
ibrahim_atayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 23:16
Elma salyangozlarından korkamayın Serkan bey. Yalnız diğer canlılar hakkında yorum yapamam. Fakat karides yavruları o kadar küçük oluyorki gözle bile görmek neredeyse çok zor . Filitrenizi çekemeyecek derecede ayarlayınız 2- 3 ay içinde yavrular gözle görünmeye başlıyorlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 10:01
Planarialar karides yavrusu ve salyangoz yerler. Fakat ikinci resimdeki canlı bana daha çok salyangoz kenesi (Glossiphonia) gibi geldi. Planariaların üçgen kafaları olur ve camda salyangoz gibi hareket ederler. Salyangoz kenelerinin iki tarafında da ağızı olur ve camda tırtıl gibi hareket ederler. Bunlar sadece salyangoz yerler.   
Beslediğiniz salyangozlar çok ilgimi çekti. Acroloxus lacustris hakkındaki gözlemlerinizi biraz yazarsanız sevinirim. Ürediler mi? Hazır yeme geliyorlar mı? Davranışları nasıl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 10:49

Akvaryum filtreniz iç filtreyse dışına gergince kadın çorabı geçirin dış filtreyse çekiş ucuna sünger takmayı deneyin. Karides yavruları yemlenmek için filtredeki kırıntılara geldiklerinde filtre tarafından çekiliyorlar ayrıca ilaç kullanımı ve su dengeside yavrular için önemlidir.

Timur hocam Acroloxus lacustris denen tür aşırı çoğaldığında görüntü kirliliği yaratıyor bitkilerde yapışık oluyorlar birde sabahları camlarda olup ışıklar açıldığında çekiliyorlar. Yeme geldiklerini göremiyoruz çünkü çok ufaklar belki salatalık gibi bişey konulsa üzerine gelirler ama ben hiç görmedim, hareketlerini görmek imkansız 1-1,5 mm boyunda bişey zaten bir ara 2,5 mm olanını görmüştüm akvaryumumda,  doğallık dışında hiç bir özellikleri yok. Yemlemede aşırıya gidildiğinde bunlar çoğalıyorlar, ayrıca camlardan balıklar söküp yiyemiyor, en azından bendeki türler. Altta yakın plan videosu var sevimli görünüyo ama akvaryumda hiç öle değil. 
 
 
 
acemibalık2010-12-23 10:57:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir