Karidesler (aşırı acemi)


Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 02:27
Arkadaşlar merhaba.Forumdan YoKuSa nickli abimden bir miktar bitki için anlaştım.Bitkiyi almaya gittiğimde istediğim oranın en az 3 katını ve 7-8 kadar karides eklenmiş biçimde paketimi verdi.Karideslerin şokuyla bişey diyemedim paketimi aldım ve yoluma düştüm.Kendi evime gidene kadar bir müddet kendiminde misafir oldugu bir evde misafir ettim sabah huzura kavuşacaklar ancak nakliye edecek oldugum kaba aktarırken milimetrik canlılar gördüm.Biri yavrulayacak falan diyordu abim.Bunun yavruları bu kadar ufak mı oluyor?yoksa başka canlılar mı mevcut içinde 2 canlı kaybı yaşadım ne yazık ki.Yavrulamışsa ki en yavrulayacak boyutlarda olanı kaybettiğimi düşünüyorum.Bu milimetrik gözle dahi zor görülebilecek canlılar hakkında bilgilendirir misiniz?Yani canlı oldukları bariz belli ancak ne canlısı merak ettim.Eğer yavrular ise isteyen arkadaslara ücret talep etmeden yakalayabilecegim boyutlara gelince hediye edeceğimi de belirtmek isterim.Acemiyim her türlü yardımlarınızı esirgemeyiniz lütfen.Her bilgi altın degerinde.Her bilgi bir canlıyıda benim vicdanımıda hayata bağlayacak bilgilerdir.Saygılar teşekkürler...

Lütfen cevapsız bırakmayınız?Duman Han2013-11-08 03:31:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkeresmeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 64
ilkeresmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 10:23
Merhaba Yavru olabilecklerini sanmıyorum çünkü çok küçük ve hareketsiz oluyorlar 1,2 hafta içerisinde ortaya çıkyorlar ama yine bir ihtimal olabilir veya başka minik canlılar olabilir benimde moss bitkisinde yaşayan ve serbet yüzen bit kadar canlılarım var buna benzer canlılar genelde karides akvaryumalarının misafirleridir çünkü onları avlayabilecek balık veya başka canlı beslenmediği için 2 3 hafta içeriden büyümezlerse karides değildirler ve karides yavruları büyüklerini minyatürü oluyor yani tıpkısı :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YoKuSaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2011
İl: Aydin
Mesaj: 929
YoKuSaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 13:19
Kardeş karidesleri akvaryuma koymadan önce alıştırman gerkiyor. Bunun için o yoğurt kovasında ilk önce akvaryumdan saat başı bir çay bardağı kadar su koy 4 5 kez tekrarla. Sonrasında akvaryuma koy. koyarken yavaş koy ki zarar görmesinler. İlk başlarda birkaç kayıp olur. Adapte olduktan sonra üremeye başlarlar. Erkekler biraz küçük ve renkleri soluk olur. Dişiler daha iri ve renkleri koyu ve yumurtalar belirginleştiğinde semer denen kafalarının hemen arkasında çöküntü olur. Orada yumurtaları görürsün. Sana verdiklerim yavru ve 2 3 ay içersinde yavrulama başlar.

Verdiklerimde büyük olan dişi vardı sırtında yumurtalı ondan anlarsın.
YoKuSa2013-11-08 13:20:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir