Karidesevi Hizmetinizdedir.


sametkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 800
sametkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 21:36
Bence fiyatlarda o kadar abartılacak birşey yok, bende istanbulda uygun karides bulamıyorum tersine gittiğim akvaryumcularda kirazın tanesine 5tl istiyorlar, birkaç kere internet üzerinden uygun fiyatlı diye hobicilerden aldım 1 tanesinde yarısı ölü geldi, birtanesinde sakura diye kiraz yolladılar.

Karides olsun,balık olsun alanların çoğu zaten ürettikten  sonra yada sağa sola dağıtıp canlılardan zevkini aldıktan sonra satmaya başlıyorlar doğruya doğru, o yüzden fiyatlar çok yüksek diye veryansın etmek bana mantıklı gelmiyor.

Ben siteden memnunum dediğiniz gibi isteyen alır isteyen almaz herkesin kendi bileceği iş.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremTuncel19Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 267
KeremTuncel19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2013 21:43
[QUOTE=DeepPurple]Arkadaşlar minareyi çalan kılıfı hazırlar diye bir deyim vardır! Klima denmiş ozmoz denmiş falan falan denmiş..Allahaşkına ticaret yapıyoruz. Bana risk almayan bir esnaf gösterin! Elbette masrafı olucak! Konu satış olunca tüketici maalesef üreticinin masrafını değil yaptığı kampanyayı araştırır. İş budur.

Gelelim türlerin nadir oluşuna ve satış grafiğine; Hadi birisi bana envanter açsın ve desin ki şu şu kadara gidiyor bu bu kadara gidiyor; Geçen yıl biz bu olayı tropheus türü balıklarda gördük. Şimdi gidin 100 liralık balıklar 10 liraya satılıyorda yüzüne bakan yok. Bu arkadaşın yaptıgı iş zaten başlı başına bir risk. Modası geçti mi 5 liraya arı satsa yüzüne bakan olmuycak. 

Ben diyorum ki üretmek ayrı iş, satış ayrı iş; Bu arkadaşın ciddi anlamda satış stratejisine ihtiyacı var. 35 lira demiş; altında 5-10 mm açıklama var. 5mm karidesi hiç gördünüzmü siz? ya da boyle bir açıklama karidese yeni başlayanlar için yeterli midir?

Tamam tr ye böyle bir akım getirmiş, sağolsun varolsun..Lakin bana kliması var kimyasalı var gibi komik açılımlarda bulunmayın lütfen!

Şahsım adına soylüyorum ki kendisinden almayı düşünüyordum fakat bu fiyatları gördükten sonra bir daha sitesine bile girmem! Alan alır beni bağlamaz ben kendi cebime bakarım. Öğrencisi işçisi asla bu fiyatların yanına yaklaşamaz. 

Sağlıcakla


[/QUOTE]Tamam madem paran yok aklınızdan bile geçirmiyceksiniz özel tür karides.Bu başlığa bakmanız hata o zaman kiraz üretin.Ayrıca 35.00 tl dediğiniz tür beyaz arı karidestir ve çok sevilen bir türdür(en az 3 yıl daha ilgi görür).Siz 10 tlye satın diyosunuz 10 tlye en düşük kalite crs zor bulursunuz.Belki yurtdışından alırsanız anca dediğiniz fiyatı bulabilirsiniz.5-10mm yollamaları ise tam emin değilim ama damızlık karidesler yolda zorluk çektiği ve öldüğü için genç bireyleri yolluyolar saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LadresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2011
İl: Bolu
Mesaj: 738
LadresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 10:21
[QUOTE=DeepPurple]... Konu satış olunca tüketici maalesef üreticinin masrafını değil yaptığı kampanyayı araştırır. İş budur.
...[/QUOTE]
Kim ne derse desin, bu arkadaşımızın dikkati çektiği kısım direkt olarak son tüketiciyi ilgilendiriyor. Aslında karşı eleştiri yapılarak Timur Bey e de yardımcı olunuyor. Böylece piyasanın/müşterinin/meraklı alıcının/öğrencinin/işçinin beklentisi dile getirilmiş oluyor. Bana böyle eleştiri yapana, ben üstüne para verirdim. Ücretsiz danışmanlık :)

Ve son bir not;

"Herkes aynı fikirde ise hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir."
Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Timsah35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 424
Timsah35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 11:10
Öncelikle yeni siteniz hayırlı olsun bol satışlar dilerim. Bir tartışma söz konusu ama burada satanda alanda haklı bir taraf emeğinin karşılığını istiyor bir tarafta en iyisi en ucuza olsun istiyor. Bu aralar akvaryumlarımın yanına bir adet jako papağan almak istiyorum bayağı bir araştırma yaptım bu konuda da bende istiyorum hem ucuz olsun hem taksitli olsun hem ele gelsin ama olmuyor. O yüzden herkes emeğinin karşılığını alsın isterim çifçiside esnafıda memuruda canlı yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu herkes biliyor ama alıcı tarafından bakınca da onlarda haklı bence bu tartışma yeri burası değil bir çok konu başlığı var fiyatlar konusunda. Arkadaşımız yeni satış sitesini tanıtmış bence tek kelime ile hayırlısı olsun demek düşer bizlere....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 21:20
Değerli Arkadaşlar,
Karidesevi siz hobici dostlar sayesinde büyüdü, büyüdü ve anlaşılan o ki büyümeye de devam edecektir. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye gönülden teşekkür ederiz, bol hobili günler dileriz.


[QUOTE=erkang]Timur Bey öncelikle hayırlı olsun. Ben karides işine yeni bulaştım. Tankı kuralı 1.5 ay civarı oldu. Sakura karidesler var şu an. Karınlarına yumurta almaya başladılar. Tanka mavi kaplan eklemek istiyorum ama koloni alıp telef olmasından korkuyorum. Deneme amaçlı iki tane alsam acaba saçma mı olur? Sayıları az olduğu için strese girip zaten ölürler mi? Koloniyi tamamlamak istersem 1-2 ay sonra tekrar bulabilir miyim? (Biraz zor bir soru oldu bu galiba) Ya da akvaryum suyunun uygun oldugunu anlayabilmem için bana önerebileceğiniz testler var mi? Testler uygun cikarsa direk koloni alabilirim belki diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler..
[/QUOTE]
Bence kaplan ile sakura uzun vaadede sağlıklı bir birliktelik olmaz. Sakuralar mutlaka kaplanları baskınlarlar. Kaplanda su değerinin bir önemi yok, sadece nitrat hassasiyetleri yüksektir. Çok iyi oturmuş bir tank isterler. Tio olarak da su yüzeyinin yarısını yüzen bitkilerle gölgeleyin, bunu çok seviyorlar. Kaplan grubumuzda stok sıkıntımız yok, 1-2 ay sonra da bulabilirsiniz.
Selamlar.


timur eker2013-09-02 21:28:32

[QUOTE=Ladres]Timur Bey,

Öncelikle tebrikler. Hayırlı olmasını dilerim. 
Yapılan yeniliğin size ve herkese fayda getirmesi için birkaç tavsiyem ve eleştirim var izninizle...

Öncelikle site genel anlamda kullanışlı ve hızlı hedefe götürüyor diyebilirim. Ben de bu işleri yaptığım için zaman lazım diyebilirim. Daha da iyi olacaktır.

Lakin canlıların içeriklerinden çok az söz ediliyor. Örneğin karideslerin müşteriye kaç mm yada cm olarak gönderileceği bilgisi yok. 5-10mm denmiş ancak bana göre bu yetersiz. Müşterinin beklentisi: Aldığı karidesin yetişkin olmasıdır. Bence bu konuda biraz daha titiz davranılmalı.

Diğer bir konu ise fiyatlar. Bana göre ve sanırım birçok arkadaşımıza göre fiyatlar yüksek. Ben damızlık kiraz karidesleri İstanbul da 40 kuruşa bulabiliyorken, sizin gibi büyük ölçekli bir yetiştiricide daha uygun olmasını en azından 50 üzeri, 100 üzeri toplu alım vb. bir koşulda indirim beklerdim. Biraz kilo usulü fiyatlama söz konusu. 

Şimdilik yorumlarım bunlar. Yorumlarımın olumsuz olması, sakın yanlış anlaşılmasın. Sadece sizin gibi deneyimli bir yetiştiricinin ürünlerinin herkese daha kolay ulaşabilmesi için beklentilerimi belirttim.

Saygılar, tekrar hayırlı olsun.

[/QUOTE]
5-10 mm vaad ettiğimiz boydur ve bu konuda şimdiye kadar bir şikayet almadık. Neocaridina türlerinde, bizden karides alanlar bilir, damızlıkaltı, damızlık ve hatta gebe gönderdiğimiz oluyor stokların durumuna göre. Ama Caridina türlerinde nakliye, su ve ortam değişiklliği gibi stres unsurları yetişkin karideslere ciddi zarar verebiliyor. Bunu size bu canlılarda ustalaşmış her hobici söyler. Bu yüzden bu türlerde genç ve genç irisi gönderim yapıyoruz. Yeni ortamlarında 1 veya 2 kabuk değişimi ardından damızlık adayları oluyorlar. En doğrusu ve sağlıklısı budur, sadece biraz sabırlı olmak lazım. Fiyatlar uygundur, fiyatları biz değil hobici belirler. Yaptığımız fiyat çalışması, sizlerden aldığımız geri bildirim sonucu oluşturduk. Arı grubu fiyatları adet bazında geçen sene ile aynı, geçen sene satmakla ilgili sıkıntı bir kenara, talebe yetişemedik bile. Buna rağmen bu yıl stok sayısını biraz yükseltmeyi başarabildiğimizden koloni satışlarında indirim uyguladık. Satışlarla ilgili sıkıntı yok, ürettiklerimiz satılıyor, siz de gönül rahatlığı ile Karidesevi ni tercih edebilirsiniz. Karideslerimiz hak ettikleri değerin altında satılıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeepPurpleÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 99
DeepPurpleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 21:51
Vatandaş, paran yoksa almayacaksın diyor! Ben de param var ama bu fiatlara almayacağım diyorum! 
Şimdi bana, paran yoksa almayacaksın diyen genç arkadaşa bir cevap versem yakışı kalmayacak! Belli ki paranın nasıl kazanıldıgına dair en ufak bir tecrübesi yok.

Neyse dostlar, Yukarıda ki denklemin sırrına varanlar elbette ki benim ne demek istediğimi anlayacaktır

Denklem şu;

Param var, lakin o fiatlara ben malesef alamayacağım.

Sağlıcakla..


Sen zeki birisin:D

[QUOTE=Ladres][QUOTE=DeepPurple]... Konu satış olunca tüketici maalesef üreticinin masrafını değil yaptığı kampanyayı araştırır. İş budur.
...[/QUOTE]
Kim ne derse desin, bu arkadaşımızın dikkati çektiği kısım direkt olarak son tüketiciyi ilgilendiriyor. Aslında karşı eleştiri yapılarak Timur Bey e de yardımcı olunuyor. Böylece piyasanın/müşterinin/meraklı alıcının/öğrencinin/işçinin beklentisi dile getirilmiş oluyor. Bana böyle eleştiri yapana, ben üstüne para verirdim. Ücretsiz danışmanlık :)

Ve son bir not;

"Herkes aynı fikirde ise hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir."
Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)


[/QUOTE]

[QUOTE=Timsah35]Öncelikle yeni siteniz hayırlı olsun bol satışlar dilerim. Bir tartışma söz konusu ama burada satanda alanda haklı bir taraf emeğinin karşılığını istiyor bir tarafta en iyisi en ucuza olsun istiyor. Bu aralar akvaryumlarımın yanına bir adet jako papağan almak istiyorum bayağı bir araştırma yaptım bu konuda da bende istiyorum hem ucuz olsun hem taksitli olsun hem ele gelsin ama olmuyor. O yüzden herkes emeğinin karşılığını alsın isterim çifçiside esnafıda memuruda canlı yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu herkes biliyor ama alıcı tarafından bakınca da onlarda haklı bence bu tartışma yeri burası değil bir çok konu başlığı var fiyatlar konusunda. Arkadaşımız yeni satış sitesini tanıtmış bence tek kelime ile hayırlısı olsun demek düşer bizlere....[/QUOTE]

Elbette hayırlı olsun! Girişimcileri sever ve desteklerim! Benim anlatmak istediğim asıl konu ise üreticiliğin ve satış stratejisinin bir olmadıgıdır. Arkadaş üretimde son derece başarılı olmuş olabilir lakin satışta eksiği var gibi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 22:00
[QUOTE=KeremTuncel19]Bence çok ucuza Türkiye fiyatlarına göre ve ayrıca Antalya ülkemizin en sıcak yerlerinden biri orda klima masrafı var sonuçta Timur Abi 1 tanka bakmıyo kimbilir kaç tankı var arı yetiştirdiği.Fiyatları beğenmeyen bence bida düşünsün.Timur abi blue velvet karidesler ne zaman stoğa girer ben onu sormak istiyodum size ben mavi kaplan blue velvet ve karbon rili kolonileri almayı düşünüyorum akvaryumun suyu otursun ilk arıycağım kişisiniz 2 haftaya satışa çıkarmı acaba blue velvet karidesler.[/QUOTE]
Selam Kerem,
mavi velvet alırken maalesef adetli bulamadım. İstediğim kalitede  Almanya da çıka çıka 10 adet çıktı ve onlarla Mayıs ayında üretime start verdik. Onları bir süre daha beklemeliyiz kardeşim. Karbon rililer müthiş çıktı. F1 ler gerçekten üzerinde çalışmaya değer. Kendi siyah sakuranı veya mavi velvetini selekte etmen için çok sağlam bir altyapıları var kerataların. Kesinlikle kaçırma. Kaplan grubunda sorun yok, biliyorsun. Ne zaman istersen var elimizde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeepPurpleÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 99
DeepPurpleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 22:01
[QUOTE=lepistes yosun]Merhabalar Timur Abi , yeni satış döneminiz hayırlı olsun , bol kazançlı hobiler :)


Önder Bey merhablar,

Yaklaşık 3-4 ay önce telefonumdan timur eker i aradım. Telefonda karides akvaryumunda planarya ve hidra olduğunu ve flubenol adlı ilacı almak istediğimi ve kafamda bazı sorular olduğunu söyledim. Katil salyangozlarım da vardı o zaman bana ceşitli tavsiyelerde bulundu ve bu sorundan kurtuldum ! Ancak ilacı satıyor sitesinde beni de tanımıyor bana da satabilirdi ama ticari biri değil timur abi !

daha sonrabir kaç kere daha rahatsız ettim problem olunca çok iyi davrandı ve cevap verdi.


Daha sonra antalya tatili döşü timur abiyi aradım ulaşamdım , sora sora adresi bulduk ve gittik karides evine , habersiz gitmemize rağmen bize çok iyi davrandı , gezdirdi anlattı ve çok uzun kalamamıza rağmen çok iyi vakit geçirdik.

Gelelim fiyatlara : özellikle crs türlerinde pek çok masraf var ve dolayısyla fiyat böyle. Crs ler özel odadaydı, sürekli klima çalışıyordu ve 23-24 dereceydi oda. Dışarının 40-42 derece olduğuu düşünürdeniz klima masrafını ekleyin. Çeşitli test kitleri- asitler - kimyasallar- osmoz- ışık vs. Masrafını da ekleyin ve karar verin !!!

[/QUOTE]

İnsanlığına asla bir şey demem diyemem. Şahsına bir tek kelam etmişliğim olmaz olamaz. Arkadaşlar ben tüketiciyim; siz de öyle..Yukarıda yazdığın gibi yeşilçam film senaryolarına hiç mi hiç gerek yok, lütfen..Siz de bana gelin misafirim olun size ben yayık ayran v.s içireyim...


Sayın üretici reklamınızı yapıyorum. Bir ara bana karışık karides yollarsınız artık :D

Haydi sağlıcakla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 23:02
Sayın Strateji Uzmanı,
paranız var, bizden alışveriş yapmayacaksınız ve satış stratejisi konusunda çok şey biliyorsunuz. Bunların hepsini anladık, çok teşekkürler. Başka vermek istediğiniz mesajlar, hayat ve ticaret dersleri varsa diyorum ki; hepsini bir yorumda toplayıp bir kerede yazsanız, bizde onu okusak veya okumasak da şu sayfayı tararken yorum atlama çilesinden kurtulsak. 
Selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReDBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Elazig
Mesaj: 334
ReDBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 23:17
İyi çalışmalar.
Öncelikle sizi tebrik ederim siteniz çok güzel pahalıda olsa bu türlerin ulaşılabilir olması herşeyden ötedir benim için.
Ben alamasamda belki satın almak isteyen başka arkadaşlar için fiyatlar pahalı gelmeyecektir.
Bu işe gönül verip severek yapıyorsunuz burasıda kesin herkesin harcı değil yaptığınız bu iş.
Ancak benimde bir eleştirim var kusura bakmazsanız.
Kargo biraz pahalı geldi bana yani 10 tl biraz fazla gibi bir kargo firmasıyla anlaşma yapılıp indirim yapılabilirdi ( Tabi gönderim yaptığınız kolilerin boyutuda önemli ama çok büyük koliler olmadıkça bu fiyat biraz fazla gibi geldi bana )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkangÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 25
erkangÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 23:48
Hocam, merak ettim acaba pahalı derken tek referans noktanız öğrenci, işçi vs. gelir durmu mu yoksa piyasa fiyatlarından mı bahsediyorsunuz? Birincisi ise zaten yanlış kişiye kızıyorsunuz demektir. İkincisi ise de birkaç referans noktası verebilir misiniz? Ben birkaç yurtdışı fiyatı baktım. Bunları referans alırsak fiyat makul gözüküyor. Bir de her müşteri profili farklıdır, her malın da bir hedef kitlesi vardır. Mesela 200 bin lira bir araba için pahalı mıdır sizce? Yanlış bir satış stratejisi midir? Böyle bir şey diyebilir miyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 00:05
İyi akşamlar,
işin içinde su ve canlı olduğu için her kargo şirketi sıcak bakmıyor. Başlarken, bana yakın en uygun şubeleri taradım ve sadece bu şube kabul etti bizi. Onlarla güzel bir iş birliği yakaladık ve her dediğime dikkat ediyorlar. Bu yüzden daha hesaplı bir seçeneği düşünmedik.
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.


[QUOTE=redbaron_]İyi çalışmalar.
Öncelikle sizi tebrik ederim siteniz çok güzel pahalıda olsa bu türlerin ulaşılabilir olması herşeyden ötedir benim için.
Ben alamasamda belki satın almak isteyen başka arkadaşlar için fiyatlar pahalı gelmeyecektir.
Bu işe gönül verip severek yapıyorsunuz burasıda kesin herkesin harcı değil yaptığınız bu iş.
Ancak benimde bir eleştirim var kusura bakmazsanız.
Kargo biraz pahalı geldi bana yani 10 tl biraz fazla gibi bir kargo firmasıyla anlaşma yapılıp indirim yapılabilirdi ( Tabi gönderim yaptığınız kolilerin boyutuda önemli ama çok büyük koliler olmadıkça bu fiyat biraz fazla gibi geldi bana )
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksparrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2011
İl: Samsun
Mesaj: 1686
jacksparrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 00:11
[QUOTE=redbaron_]İyi çalışmalar.
Öncelikle sizi tebrik ederim siteniz çok güzel pahalıda olsa bu türlerin ulaşılabilir olması herşeyden ötedir benim için.
Ben alamasamda belki satın almak isteyen başka arkadaşlar için fiyatlar pahalı gelmeyecektir.
Bu işe gönül verip severek yapıyorsunuz burasıda kesin herkesin harcı değil yaptığınız bu iş.
Ancak benimde bir eleştirim var kusura bakmazsanız.
Kargo biraz pahalı geldi bana yani 10 tl biraz fazla gibi bir kargo firmasıyla anlaşma yapılıp indirim yapılabilirdi ( Tabi gönderim yaptığınız kolilerin boyutuda önemli ama çok büyük koliler olmadıkça bu fiyat biraz fazla gibi geldi bana )
[/QUOTE]

1 desi olan bir kutuyu bile en ucuza 10 tlye götürüyor kargo şirketleri işin içine adrese teslim sms gibi ücretler girince fiyat daha da artıyor. Maalesef ülkemizde kargo işi biraz pahalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BekircanKörboğaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2013
İl: Antalya
Mesaj: 27
BekircanKörboğaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2013 10:24
Antalya içi karideslerinizi elden alabilceğimiz bir yer varmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir