Kardinal+Rasbora+furcatus türleri ve önerileriniz


ismaildemirÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 167
ismaildemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 10:13
1 adet Kiraz Karides
27 adet Kardinal Neon Tetra ,
20 adet Rasbora, 
20 adet Pseudomugil furcatus (çatalkuyruk mavigöz)
10 adet Dwarf Neon Rainbow (Cüce Neon Rainbow)
2 adet Zeytin Nerite salyangoz, 
2 adet Anentome Helena (Katil salyangoz), 
2 adet Badis Badis, 
2 adet Ramirezi
1 adet Balon Ramirezi
5 adet cüce vatoz.

 
Brüt 360 lt , net 300 lt lik tankımda yukarıdaki canlılar var.

 
Rasbora, Furcatus ve Kardinal Neon Tetralar 70 adet toplamda boyları 1,5 - 3 cm aralığında şuanda.
 
Bu balıkların hepsi maksimum boyu olan 5 cm ye ulaşırlarmı yoksa çok azı mı ulaşırlar yani genelde ulaştıkları boy nedir ?
 
Bir de balık yoğunluğu sizce nasıl yanına ilave etme şansım varmı discus yada ramize gibi ?
 
Ayrıca ışıklandırma konusunda akvaryumum grolux ve daylihtstar olarak toplamda 180 w , dikkatimi çeken ışıklandırma kapalıyken biraz daha sürü olarak gezmeye başlıyorlar ama ışıklar açıkken sürü özelliklerini göstermiyorlar dağınık geziyorlar gibi geldi bana. Sizce akvaryumun bir bölgesinin ışıklandırmasını zayııf tutman daha mı iyi olur ?
amatorkanarya2010-12-23 23:39:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 02:18
İsmail Bey, low-tech yazmışsınız bunun için ışıklandırmanız yeterli. Ancak 60cm yüksekliği olan bir tankta 180W ışıkta bitki seçeneğiniz pek fazla olmaz, olanların da formu, özellikle kızaran bitkilerde kızarma istediğiniz düzeyde olmaz. Bana sorarsanız üç çipli smd led ile ışık takviyesi yapmanız sağlıklı olur. 

Balıkların ışıktan dolayı gurubu bozması olayına çok fazla sayıda, çeşitli zamanlarda tetra ve benzeri balık bakmış biri olarak ışık yandığı zaman dağılan, kapandığı zaman bir araya gelen  balık sürüsüne hiç rastlamadım veya gözlemlemedim. Bazı tetra balıkları fazla ışıktan hoşlanmazlar. Rasporalar ve mavi gözlerde (ikisi de tetra dağildir ) fazla ışıktan etkilenen hiç bir belirti görmedim, özellikle furcatusların etkilendiğini hiç sanmıyorum. Neonlar ve kardinal neonlar fazla ışıktan etkilenirler, ama kardinaller bu konuda daha rahattırlar. Tabi sizin akvaryumda fazla ışık olduğunu düşünmüyorum. Olur da ileride ışığınızı yükseltirseniz, bitki, kök ve kaya gibi dekorlarla bazı bölgeleri gölgelendirmeye gidersiniz, bu sayede arada buralara girerler.

Balıklarınızı uzun süre yaşatırsanız Kardinalleri 5cm'e yakın görürsünüz, furcatuslar çok hızlı büyür, ancak 2,5-3 cm. boyuna gelince büyümeleri yavaşlar. Bu güne kadar sadece bir akvaryumcuda 5cm. civarında ve  kesinlikle fotoğraflardakinden daha güzel sapsarı furcatus görmüştüm, ben 4cm'i görmeden kardeşime verdim. Raspora çok beslemedim, bendekiler 4cm bile olmadı.

Bu tanka balık ilave şansınız, saydığınız büyük balıklardan az, kırmızı burun gibi balıklardan çok fazla ilave etme şansınız var. Ben en az 50 adet kırmızı burun tetra eklemenizi tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismaildemirÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 167
ismaildemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 23:44
Sürü olayı dediğiniz gibi uzun dönemli gözlemlediğimde pek farketmiyor , ışıklar ilk kapandığında korktukları için olsa gerek toplanıyorlar ama sonradan yine dağılıyorlar.
 
Bu arada tanka 10 adet Dwarf Neon Rainbow (Cüce Neon Rainbow) , 2 adet ramirezi ve 1 adet balon ramirezi ekledim.
 
Sürü gezinme kanosunda Dwarf Neon Rainbow'lar diğerlerine göre daha iyi sürü görüntüsündeler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir