Kaplumbağam hasta.


UtkuskoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Usak
Mesaj: 8
UtkuskoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 18:09
  İyi günler kaplumbağamda akciğer enfeksiyonu olduğundan şüpheleniyordum. Yani 25-30 dakikada bir ağzını açıp vıyck diye bi ses çıkartıyor.Ayrıca eskisi kadar oyuncu değil. Ancak benim anlamadığım kaplumbağamda herhangi bir yüzme problemi yok. Yani aksine takla bile atabilecek kadar dengede yüzüyor.Yardımcı olursanız sevinirim. Ne gibi tedaviler uygulayabilirim.Ya da kullandırabileceğim herhangi bir ilaç var mı?
----
Dipnot:Bu arada yemlerini falan gayet düzenli yiyor.Sürekli akvaryumunda tur da atıyor.
f.torres2011-01-07 11:00:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rafaelÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 320
rafaelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 21:45
Su sıcaklığı ve bulunduğu ortamın hava sıcaklığı arasındaki yüksek farktan dolayı bu hastalık ortaya çıkabilir. Kara sıcaklığı normal seviyelerde mi (Isıtıcı lamba). Henüz başlangıç aşamasında olabilir hastalığı, ilerlemeden tedavi edilmeli.

ALINTI:


Semptomlar : Sesli, düzensiz ve zor nefes alıp vermek, burnunda oluşan baloncuklar, hareketlerde değişiklik, verilen yem ve besinleri kabul etmeme, su üzerinde kalmakta zorluk , yem yememe ve uzun süreler kara kısmında hareketsiz yatma gibi semptomlar görülür. Bunun nedenlerini sıralayacak olursak; çok soğuk ortamlarda barındırmak, hava akımının olduğu bölgelerde bulundurmak.

Soğuk algınlığı genellikle sıcak su içinde bulunan kaplumbağanın soğuk havayı içine çekmesinden kaynaklanır. Bunun anlamı eğer kaplumbağanızı güneşlendiriyorsanız bu ihtimalide göz önünde bulundurarak daha dikkatli olmalısınız.

Solunum yolları hastalıkları serbest bakım yapılan kaplumbağalardada görülür. Mevsim değişim zamanlarında hava sıcaklığının hızlı değişimi bundan büyük rol oynar.

Hastalığı soğuk algınlığı ise iyileşim sürecini hızlandırmak için hemen eksiklerinizi giderin (Isıtıcı, kuru alan ısıtıcısı vs.) .Soğuk algınlığı durumunda su kaplumbağasınızı, eğer yanında başka su kaplumbağaları var ise onlardan ayırıp, başka bir akvaryuma alın ve 28-30 derece sıcaklıkta bakıma alın.

Soğuk algınlığı olup olmadığından emin değil iseniz hemen bir veterinere gidin ve kesin cevaplar arayın. Akciğer enfeksiyonunda uygulanan tedaviyi eviniz de uygulamanız yor olacaktır. 3 gün süresince 5 kere olmak üzere arka bacak (baldırdan)antibiyotik iğnesi vurulması gerekmektedir. Antibiyotiğin etkisi ancak su ve kara sıcaklığının 33 derecede tutulduğu zaman görülür, buna tedavi süresince çok dikkat etmek gerekir .



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir