Kanola Küspesinin Melek Balığının
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 17:21
Kanola Küspesinin Melek Balığının (Pterophyllum scalare
Lichtenstein 1823) Büyüme, Somatik İndeksler ve Vücut
Kompozisyonuna Etkileri*
Fatime ERDOĞAN
1
Murtaza ÖLMEZ
2
GeliĢ Tarihi: 05.05.2008 Kabul Tarihi: 01.06.2009
Lichtenstein 1823) Büyüme, Somatik İndeksler ve Vücut
Kompozisyonuna Etkileri*
Fatime ERDOĞAN
1
Murtaza ÖLMEZ
2
GeliĢ Tarihi: 05.05.2008 Kabul Tarihi: 01.06.2009
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 18:39
Sonuç ve Öneriler
Bu çalıĢmada melek balıkları yemlerine balık unu
proteini yerine kanola küspesi proteini ilavesinin %16
seviyesine kadar mümkün olduğu görülmüĢtür. Melek
balığı yemlerine yüksek oranlarda kanola küspesi
ilavesi yem tüketimi, büyüme, yem değerlendirme,
protein etkinlik oranı gibi değerlerin düĢmesine yol
açmıĢtır. Ancak kanola küspesinin yüksek oranda
kullanımı hepatosomatik ve viscerosomatik indeks
bakımından bir farklılık oluĢturmamıĢtır. Daha önce
yapılan çalıĢmalarda da değinildiği gibi kanola
küspesinin çeĢitli iĢlemlerden geçirilmesi ile yemlerde
kullanım oranının yükseltilebileceği düĢünülmektedir.
Bu konuda daha çok çalıĢma yapılması balık ununun
sınırlı miktarlarına karĢılık, kolay ve ucuz temin edilen
bitkisel protein kaynaklarının kullanım olanaklarının
artırılmasına katkı sağlayabilir.
TEŞEKKÜRLER..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir