Kaliteli Yosun Bağlı Kütük Yapma


mustafailkerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 434
mustafailkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 21:09
Hepimiz hayranlıkla bakarız yosunla kaplı kütüklere. Usta ellerde bir akvaryumu kusursuz güzelliğe taşıyabilir bu kütükler. Birçoğumuz da bu tip kütüklere sahip olmak için akvaryumcumuzdan aldığımız yosun ve kütüklerle kolları sıvarız ancak sonuç genelde hüsran olabiliyor. Bu nedenle konunun daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak için geçen sene kendi yaptığım kütüğü aşamalarıyla anlatmak istedim.




Öncelikle kütüğümüzü kaplamada kullanacağımız yosunları akvaryumdan çıkarıyoruz. Dikkat etmeniz gereken nokta aldığınız yosuınların gerçekten akvaryumda bakmaya uygun Java moss, weeping moss tarzı türler olması. Eğer ülkemiz doğasından toplanmış, serin sulara alışkın tropikal olmayan yosun türleriyse elinizdekiler yaşatmanız genellikle zordur.





Yosunları kütüğe sererken dikkat etmeniz gereken şey yosunları elinizle ayıra ayıa seyrek yerleştirmek. Eğer yosunları bol bol koyarsanız ışık almayan bölümdekiler çürüyecek ve üsttekileri de çürüterek kütükteki bütün yosunların ölmesine yol açabilecektir. Yosunlar ortama alıştığında zaten uzayıp uzayıp kütüğümüzü baştan ayağa kaplayacak.

Yosunları kütüğe tutturek için ben bu çalışmada normal iplik kullandım ama asla tavsiye etmiyorum zira bu ip akvaryumumda sanırım bir hafta içinde eridi veya parçalandı. Kesinlikle misina kullanmlısınız. Ya da naylon ip vesaire.


Yosunları dökülmemesi için aşama aşama tutturduk. Önce bir dala yosun koyup ile sardık, daha sonra diğer dala yosunları koyup sarmaya devam ettik ve düğümümüzü attık. Bu arada misinayı çok sık sarmanızı da tavsiye etmem. Zaten yosunlar bir yerinden mutlaka iple sarılmış oluyor, fazla sıklaştırıp sonra üzülmeye gerek yok.

Kusura bakmayın camlar, kum, bitkileri balıklar rezalet Kütüğü akvaryuma ilk koyduğumuzda yosunlar seyrek görünecektir (sağlıklı olan da bu). Hatta bu çalışmada sık bile olmuş diyebilir miyiz ? Yok yaa o kadar da değil

Resim nasıl eklenir bilmediğim için resim adresini kopyaladım
http://www.bitkiliakvaryum.com/wp-content/61.jpg

ve kütük 1-2 ay içinde bu hale geliyor. Dediğim gibi çok sık yosun koymaya gerek yok



Herkese bol yosunlu kütüküler !

NOT proje bitkiliakvaryum.com'dan alıntıdır !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunavy85Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 5
tunavy85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 23:19
Sağol arkadaşım bu yöntemi kayalar için kullanabilirmiyiz ciklet akvaryumu mapanga sarı. beyaz prenses ve kayalar teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafailkerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 434
mustafailkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 21:49
Kayalar için de yapılabilir misineyi kayaya sararsın olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir