Kahverengi Yosun Sorunu [resimli]


cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 18:49

Akvaryumda son 4-5 gündür çok fazla yosunlasma basladi.Akvaryumum 65 litre lowtech bitkili.
Repens, zeytin,saz, gül , cüce bonsai , alternethera reinecki , anubias gibi bitkiler var. Sadece lepistes ve 5 tane panda copcu besliyorum. Sabah ve aksam olmak üzere iki defa yemleme yapiyorum. Yere duser dusmez hemen hemen bitiyor. Gece gec saatlerde copculer icinde yarim tablet sera o-nip atiyorum.(Sera onipin etkisi olabilir belki )

Son zamanlarda yaptiklarim ,

- 2-3 gün önce 12 watt power lede ek olarak 15 watt 50 cm seri led aldim.Aydinlatma gücünü arttirdim. Sabah 8-13 arasi aydinlatma acik ve 18-22 arasi...

-1 hafta öncede akvaryuma yeni bitkiler almistim. Bitkileri dikerken istemeden de kumu eselemek zorunda kaldim.

-6 gun once bitkilerim yerinden soktugu icin cuce vatozumu gönderdim.

-2 gün önce 3 adet sakura karides ekledim. Baliklara güvenemedim zarar verirler diye ve gübrelemeden dolayi kayip vermezsem karides tankimdan daha fazla ekleyecegim.

Son olarak demir ve potasyum gubresi kullaniyorum reeflowersın uzerindeki miktar 100 litreye gore hesaplanmis benim tankim 65 litre olmasina karsin ben uzerindeki miktarin yarisini kullaniyorum.

Bu yosundan nasil kurtulurum.
Sakura karidesler beni bu dertten kurtarirlar mi ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200271/130220181845361.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200271/130220181847011.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200271/130220181849111.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 19:20
Co2 kullanıyor musunuz ?

Teşekkür Edenler: [T]99894,Bay.psikoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 19:27
[QUOTE=mrtmct58]Co2 kullanıyor musunuz ?[/QUOTE]

Hayır Murat Bey , CO2 siz low-tech bir akvaryum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 21:27
Ahmet hocam bu yosunun başlıca sebepleri arasında dengesiz co2, aşırı aydınlatma ve aşırı gübreleme ‘dir. İşk etapta aydınlatma süresini ve gübreleme miktarını düşürüp, sık bir şekilde su değişimi yapın yosunlar tamamen yok olmasa da azalacaktır. Ayrıca nerite salyangoz ve sea balığı bu yosunla mücalede kullanılabilir[:iyi:]


( Şahsi tecrübem; co2’siz akvaryumlarda sıvı gübre kullanımı da bu yosunun oluşumunu tetikliyor, mayalı da olsa co2 kullanmanızı tavsiye ederim.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 22:14
[QUOTE=mrtmct58]Ahmet hocam bu yosunun başlıca sebepleri arasında dengesiz co2, aşırı aydınlatma ve aşırı gübreleme ‘dir. İşk etapta aydınlatma süresini ve gübreleme miktarını düşürüp, sık bir şekilde su değişimi yapın yosunlar tamamen yok olmasa da azalacaktır. Ayrıca nerite salyangoz ve sea balığı bu yosunla mücalede kullanılabilir[:iyi:]


( Şahsi tecrübem; co2’siz akvaryumlarda sıvı gübre kullanımı da bu yosunun oluşumunu tetikliyor, mayalı da olsa co2 kullanmanızı tavsiye ederim.)[/QUOTE]

Murat bey çok tesekkur ederim hem cevabiniz hem öneriniz icin. Mayalı Co2 uzun zamandir benimde aklimda olsada hem miktarinin ayarlanamiyor olmasi hem patlama olasiligi hem ugrastirici olmasi beni bir türlü ikna edemedi. Bu sebeple kullanmayi dusunmuyorum. Onun yerine bu yosunla dogal yollardan mücadele etmek istiyorum.

Nerite salyangozu bende okumustum ama disisinin akvaryuma biraktigi yumurtalarinin cikartma zorlugundan dolayi bircok olumsuz yorum gorunce vazgectim. Şahsen sae icinde bir sure alg yiyip sonra hazir yeme alismasindan dolayi tembelligi ve sonra istensede hizli olmasi sebebiyle akvaryumdan cikarmanin zorluk yasatmasindan dolayi ondan da vazgectim.

Suan sizin yazdiklarinizdan sonra gübrelemeyi yarı yariya indiriyorum ve su degisim sıklığımi 3 günde bir yapicam...

Acaba karideslerden ümitlenebilir miyim ? Bu kahverengi yosunlari yerler mi acaba ?

Birde yüksek ışık yazmissiniz ama bircok yerde bu yosunun yüksek ışıkta yesil dusuk ışıkta kahverengi oldugu yazilmis. Ayrıca 65 litrede 27watt led isigim var yaklasik 0.4w/l yapiyor ki bircok yerde dusuk olarak kabul ediliyor. Aydinlatma suremde 8-9 saat günlük. Yani ben ışiktan kaynaklanacagini dusunemiyorum ama sizin tecrubenizden istinaden önerirseniz isiklandirmayi 5-6 saate dusurebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2018 23:59
Daha önce bu sorunu yasamis ve aşmıs olan bir hobicimiz var mi ? Gitgide camlarda artmaya devam ediyor ?

Yaptigim arastirmalara göre yosun degilde basit bir plankton türü oldugunu öğrendim. Dogru mu ve karidesler ile bunu çözebilir miyim ? [EDIT]cıbırlover1,2018-02-14 23:59:42[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 01:38
Yakın zamanda ve her yeni kurulan akvaryumlarım da (olağandır) başıma gelmiştir. Silis içeren kum veya dekorlardan kaynaklı silikat yosunu veya diatom olarakta bilinir. Eğer yosun yiyici balıklar ( otocinclus, sae, garra rufa...) yoksa biraz daha uzun sürecek şekilde kendiliğinden yok olacaktır. Karideslerin etkili olacağını sanmıyorum. Bu süre zarfında yemlemeyi günde bir kez ( ben hep günde bir kez besleme yaparım.) olacak şekilde azaltın. Işıktan korkmanıza gerek yok sanılanın aksine bu yosun ışığı kapattığınızda daha hızlı gelişir. Ancak low tech akvaryuma göre ışık şiddeti bana fazla geldi bu da onun farklı yosun şeklinde hayatına devam edeceği anlamına gelir. Sonradan eklediğiniz seti çıkarın. Hafta da iki kez su değişimi ve elle ovuşturarak yapraklar üzerindeki yosunları temizleme yapın aksi halde bitkiler adaptasyonu tamamlayamazsa kaybedersiniz. Gübrelemeyi kesmelisiniz. Bu arada staurogyne repens ve alternethera reinecki low tech akvaryum için uygun değillerdir. Daha dengeli bir high-tech bir sistem isterler.

Bu arada yukarıdaki cevabını yeni farkettim. Led ışıklarda watt hesabı farklıdır. Powerled için high tech akvaryumlarda bile ışık şiddeti 0.25-0.3 w/l dir. Low-tech tanklarda 0,1-0,15w geçmemelidir.

Beğenenler: [T]200271,cıbırlover1[/T][T]193044,MehmetGogusgeren[/T]
Teşekkür Edenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 13:40
[QUOTE=leventcck]Yakın zamanda ve her yeni kurulan akvaryumlarım da (olağandır) başıma gelmiştir. Silis içeren kum veya dekorlardan kaynaklı silikat yosunu veya diatom olarakta bilinir. Eğer yosun yiyici balıklar ( otocinclus, sae, garra rufa...) yoksa biraz daha uzun sürecek şekilde kendiliğinden yok olacaktır. Karideslerin etkili olacağını sanmıyorum. Bu süre zarfında yemlemeyi günde bir kez ( ben hep günde bir kez besleme yaparım.) olacak şekilde azaltın. Işıktan korkmanıza gerek yok sanılanın aksine bu yosun ışığı kapattığınızda daha hızlı gelişir. Ancak low tech akvaryuma göre ışık şiddeti bana fazla geldi bu da onun farklı yosun şeklinde hayatına devam edeceği anlamına gelir. Sonradan eklediğiniz seti çıkarın. Hafta da iki kez su değişimi ve elle ovuşturarak yapraklar üzerindeki yosunları temizleme yapın aksi halde bitkiler adaptasyonu tamamlayamazsa kaybedersiniz. Gübrelemeyi kesmelisiniz. Bu arada staurogyne repens ve alternethera reinecki low tech akvaryum için uygun değillerdir. Daha dengeli bir high-tech bir sistem isterler.

Bu arada yukarıdaki cevabını yeni farkettim. Led ışıklarda watt hesabı farklıdır. Powerled için high tech akvaryumlarda bile ışık şiddeti 0.25-0.3 w/l dir. Low-tech tanklarda 0,1-0,15w geçmemelidir.[/QUOTE]


Levent bey değerli yorumunuz icin çok tesekkür ederim. Çok açıklayicı ve bilgilendirici bir yazi yazmissiniz. Gercek anlamda yazilarinizdan ne kadar bilincli ve bilgili oldugunuzu anlamamak elde degil.

Öncelikle birkaç konuda küçük birseyler söylemek isterim yanlisim varsa düzeltebilirseniz cok mutlu olurum.

Forumda ki alternethera ve repens konularinda yüksek ışık altında da low-tech akvaryumlarda yetistirilebildigini hatta highteclerde düşük phdan oturu low techlerde daha iyi yetistiklerini okumustum.Bu sebeple o konularda yazilan 0,5w/L gibi rakamları yakalamak yada yakalayamasamda yaklasik degerlerde tutmak icin ikinci ledi ekledim. Suanda 25watt gibi led mevcut oda yaklasik 0.35-0.40 w/L yapıyor. Eger fazla derseniz birini cikaracagim.

Gübrelemeyi bırakiyorum bir süre..

Bitkilerin üzerlerini akvaryumda bulunan balıklarin hastalanmasina sebep olmamamak bitki cimbizi ve kulak çöpünün pamuguyla yapmayi dusundum uygun mudur yoksa elle daha mi guzel temizlenir .

Ve son olarak akvaryumcumu ariyarak öneriniz dahilinde ottocinclus alacagim. 1e 1d şeklinde alim yapmam uygun mudur ? Çöpcü baligi yaziyordu sürü halinde mi alinmasi gerekir. Teşekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MüptelaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1838
MüptelaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 14:12
Size yüzde yüz çözüm önerim nerit salyangoz benim akvaryumda bitkilerimin rengi komple kahverengi olmustu isik gucunden elma salyangozu attim bir işe yaramadi bende nerit salyangoz aldim 3 günde akvaryumumda yosundan iz kalmadi birakin kahverengi yosunu elimle sert bulaşik süngeriyle ovupta cikaramadigim nokta yosunlarini bile yok ettiler yasasin nerit salyangozlar iyiki varlar tek sıkıntısı çikmayan yumurtalarini cama taşlara yapistirmalari onuda hafifce tirnaginizla siz hallediyorsunuz zaten

Beğenenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]
Teşekkür Edenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 14:14
[QUOTE]Levent bey değerli yorumunuz icin çok tesekkür ederim. Çok açıklayicı ve bilgilendirici bir yazi yazmissiniz. Gercek anlamda yazilarinizdan ne kadar bilincli ve bilgili oldugunuzu anlamamak elde degil.

Öncelikle birkaç konuda küçük birseyler söylemek isterim yanlisim varsa düzeltebilirseniz cok mutlu olurum.

Forumda ki alternethera ve repens konularinda yüksek ışık altında da low-tech akvaryumlarda yetistirilebildigini hatta highteclerde düşük phdan oturu low techlerde daha iyi yetistiklerini okumustum.Bu sebeple o konularda yazilan 0,5w/L gibi rakamları yakalamak yada yakalayamasamda yaklasik degerlerde tutmak icin ikinci ledi ekledim. Suanda 25watt gibi led mevcut oda yaklasik 0.35-0.40 w/L yapıyor. Eger fazla derseniz birini cikaracagim.

Gübrelemeyi bırakiyorum bir süre..

Bitkilerin üzerlerini akvaryumda bulunan balıklarin hastalanmasina sebep olmamamak bitki cimbizi ve kulak çöpünün pamuguyla yapmayi dusundum uygun mudur yoksa elle daha mi guzel temizlenir .

Ve son olarak akvaryumcumu ariyarak öneriniz dahilinde ottocinclus alacagim. 1e 1d şeklinde alim yapmam uygun mudur ? Çöpcü baligi yaziyordu sürü halinde mi alinmasi gerekir. Teşekkurler.[/QUOTE]


Yüksek ışık var ise CO2 de olmalı repensler biraz daha ılımlıdır. Yani düşük tanklarda da co2 olmadan ve düşük ışıkta yaşamına devam eder. Ama bu onun gelişim hızını olması gerektiği gibi sürdürdüğü anlamına gelmez. CO2 olmadan Repensleri yaşatsanızda Alternethera yı kaybedersiniz. Seçim yapmak zorundasınız. low tech düşünüyorsanız Alternetherayı ve eklediğiniz ikinci set aydınlatmayı çıkarın. High tech ise CO2 sistemi ekleyin. Bu arada sucul bitkilerin tamamı düşük ph ta daha iyi gelişir. Düşük ph ta hem besin alımı daha kuvvetlidir. Hem de bitkilerle yarış içinde olan algler düşük ph ta yaşayamaz. Algler boy gösterirse bitkiye besin aldırmaz, bitki sağlıklıysa alglere izin vermez.

Algler balıklara zarar vermez nasıl temizlediğinizin bir önemi yok. Kulak çöpü alg sporlarının akvaryumdan uzaklaştırılması için daha cazip ama ne kadar efektif topluyor bilemiyorum. Biraz ovalamak gerekiyor. Zaten su değişimi de bunu sağlıyor su değişiminin en temel amacı da alglerin serbest yüzen sporlarını azaltmaktır.

Otocincluslarda cinsiyet ayrımı zor ve gereksizdir. Akvaryum koşullarında üretilemezler. Akvaryumunuza 2-4 tane yeterlidir.Alg yiyiciler, vatozlar veya çöpçülerin sürü olarak bakılması gerekmez. Çöpçü balıklarına gelince çöpçüler zaten yosunla beslenmezler onlar sadece toprak havalandırırlar. Ben hiçbir zaman vatoz ve çöpçülerle ilgilenmedim toprak havalandırma dışında işlevsel balıklar değiller. En iyi alg yiyiciler: Otocinclus, Sae, Garra Rufa.

Beğenenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]
Teşekkür Edenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 16:43
[QUOTE=Müptela]Size yüzde yüz çözüm önerim nerit salyangoz benim akvaryumda bitkilerimin rengi komple kahverengi olmustu isik gucunden elma salyangozu attim bir işe yaramadi bende nerit salyangoz aldim 3 günde akvaryumumda yosundan iz kalmadi birakin kahverengi yosunu elimle sert bulaşik süngeriyle ovupta cikaramadigim nokta yosunlarini bile yok ettiler yasasin nerit salyangozlar iyiki varlar tek sıkıntısı çikmayan yumurtalarini cama taşlara yapistirmalari onuda hafifce tirnaginizla siz hallediyorsunuz zaten[/QUOTE]

Mustafa bey inanin benimde aklima ilk gelen çözümlerden bir tanesi nerite salyangozu idi ancak canlı tanıtiminda yorumlarini okudugumda ister istemez beni soguttu. Yumurtalarinin asiri yapiskan olup asla tamamen cikarilmamasi. Bitkilere yapistirmasi vs vs ... Bu erkek diyip verseler kesin alirim ama bir dertle ugrasirken diger bir derte sonuc dogursun istemiyorum [:)] Ama eğer kurtulamazsam son care sizi dinleyip atacagim iki tane narite..

[QUOTE=leventcck]


Yüksek ışık var ise CO2 de olmalı repensler biraz daha ılımlıdır. Yani düşük tanklarda da co2 olmadan ve düşük ışıkta yaşamına devam eder. Ama bu onun gelişim hızını olması gerektiği gibi sürdürdüğü anlamına gelmez. CO2 olmadan Repensleri yaşatsanızda Alternethera yı kaybedersiniz. Seçim yapmak zorundasınız. low tech düşünüyorsanız Alternetherayı ve eklediğiniz ikinci set aydınlatmayı çıkarın. High tech ise CO2 sistemi ekleyin. Bu arada sucul bitkilerin tamamı düşük ph ta daha iyi gelişir. Düşük ph ta hem besin alımı daha kuvvetlidir. Hem de bitkilerle yarış içinde olan algler düşük ph ta yaşayamaz. Algler boy gösterirse bitkiye besin aldırmaz, bitki sağlıklıysa alglere izin vermez.

Algler balıklara zarar vermez nasıl temizlediğinizin bir önemi yok. Kulak çöpü alg sporlarının akvaryumdan uzaklaştırılması için daha cazip ama ne kadar efektif topluyor bilemiyorum. Biraz ovalamak gerekiyor. Zaten su değişimi de bunu sağlıyor su değişiminin en temel amacı da alglerin serbest yüzen sporlarını azaltmaktır.

Otocincluslarda cinsiyet ayrımı zor ve gereksizdir. Akvaryum koşullarında üretilemezler. Akvaryumunuza 2-4 tane yeterlidir.Alg yiyiciler, vatozlar veya çöpçülerin sürü olarak bakılması gerekmez. Çöpçü balıklarına gelince çöpçüler zaten yosunla beslenmezler onlar sadece toprak havalandırırlar. Ben hiçbir zaman vatoz ve çöpçülerle ilgilenmedim toprak havalandırma dışında işlevsel balıklar değiller. En iyi alg yiyiciler: Otocinclus, Sae, Garra Rufa.[/QUOTE]

Ben ilk cozum olarak kulak çöpü ile temizleyip dip çekimi yapacagim. Bakalim kurtulabilecek miyim [:)]
Birde anladigim kadariyla suan karbondioksite gecmem cok daha iyi olacak gibi. Hem güclü ışığım hem de bitkilerim Highteche daha uygun gibi sözlerinizden böyl anlasiliyor. Ama mayali sistem yapmak istemiyorum risklerden ötürü. Tüplü sistemde pahali olacak. Arastirirken sista 550 cc karbondioksit sistemini gördüm baya güzel uğrassiz ve uygun gibi duruyor onu alsam (Linkteki ürün ) yeterli olur mu acaba ? Hiç yoktansa illa etkisini görecegimi dusunuyorum... Sizce nasil olur bir tüp 1-1.5 ay gidiyormus. Ve tüpü 13 tl ye geliyor.

[URL]https://www.hepsiburada.com/ista-co2-supply-set-550-cc-p-HBV0000047V8E?magaza=Atakanpetshop&wt_gl=cpc.tum.genel-mobil.pla&gclid=Cj0KCQiA_JTUBRD4ARIsAL7_VeUgitRKz6W_n07cqrWcc6mFJXgUeQlfl1G9qweg9xqhGeB2pg5DsukaAke-EALw_wcB[/URL]

Çok teşekkur ederim :)[EDIT]cıbırlover1,2018-02-15 16:44:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sertacaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 719
sertacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 19:48
Vatoz ile çözülebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MüptelaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1838
MüptelaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 20:39
Çikmaz diyenler hikâye anlatiyorlar boşverin siz onlari benim tankimda 20 adet var heryere yumurtluyorlar ben camdakileri tirnagimla hafif kaziyinca tertemiz oluyor hic zorlanmadan cikiyorlar yumurtalar ben bir tirnagimla cikartiyorumda cikmaz diyenler ne yapiyorda cikmiyor ben soyleyim o arkadaslar temizleme zahmetinde bulunmayan ugrasmak istemeyen şahislar birde cama cok yumurtlayinca kimse uğrasmak istemiyor fakat nerit seven yumurtasina katlanir değilmi hayvan tüm gün camlari yapraklari tertemiz ediyor haliyle bazı eksileri olacak tabii

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2018 00:37
[QUOTE=Müptela]Çikmaz diyenler hikâye anlatiyorlar boşverin siz onlari benim tankimda 20 adet var heryere yumurtluyorlar ben camdakileri tirnagimla hafif kaziyinca tertemiz oluyor hic zorlanmadan cikiyorlar yumurtalar ben bir tirnagimla cikartiyorumda cikmaz diyenler ne yapiyorda cikmiyor ben soyleyim o arkadaslar temizleme zahmetinde bulunmayan ugrasmak istemeyen şahislar birde cama cok yumurtlayinca kimse uğrasmak istemiyor fakat nerit seven yumurtasina katlanir değilmi hayvan tüm gün camlari yapraklari tertemiz ediyor haliyle bazı eksileri olacak tabii[/QUOTE]

O kadar çok övdünüz yarın tum akvaryumculari arayip varsa alacagim iki tane [:)] sizinde dediginiz gibi tırnakla çıkıyorsa kolayca çıkıyordur ve yosun kadar kötü görünmüyordur :) Tesekkurler Mustafa bey :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir