Kahverengi Alg(diatom) Den Nasıl Kurtulunur?


KartonBardakCayÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2020
İl: Eskisehir
Mesaj: 264
KartonBardakCayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2020 14:56
Merhaba 90 L bir akvaryumum var. Filtrem sunsun HW-603B ve içinde büyük gözenekli sünger, küçük gözenekli sünger, elyaf, seachem Matrix ve sera crystal clear ball var. Ek olarak taban subsratim, sıvı gubrelerim, akvaryumumdaki bitkiler için seachem flourish advance, bakteri kültürü için seachem stability 50 ml var. Mayalı sistem CO2 var.

Ortalama 25 gün oldu akvaryumu kuralı ve balık aldığım gün akvaryumda kahverengi alg( diatom) oluştu ve hala devam ediyor. Haftada 1 %25 su değişimi yapıyorum. Mekanik olarak temizlemeye çalışıyorum fakat ertesi gün yine aynı manzara. Forumlara bakıyorum biri ışığı azalt gübreyi azalt. Biri diyor ışıkla alakası yok akvaryumun oturması lazım. Biri diyor elma salyangozu temizler. Kafam çok karıştı [:?]? Bitkilerim ışığı çok istediği için 12 saat ışık veriyordum. Artık 4 saat veriyorum. Nitrat ve fosfati kestim. Akvaryuma önceden eklediğim kadar var. Potasyumu da azalttim. Demir ve mikro elementi de azalttım. Excel gubrem var. Akvaryumu kurdugumdan beri günlük 1.5 ml ekliyorum. 1 tane cüce vatoz ve 4 tane zebra elma salyangozu var. Hepsi de camlarda. Bakteri kültürunun oturmasiyla geçer dediler. Seachem stability aldjm. Daha filtreyi yeni aldığım için zaten alacaktım. Artık ne yapmam lazım yoksa kafayı yiyeceğim? [:'(] sadece 1 damacana şebeke suyu ekledim onda da seranın klor sökücüsünu kullandım ve 4 gün dinlendirdim. Akvaryumun suyu iyice bulandirdi ve %90 su değişimi yapmak zorunda kaldim. 1 damacana kullandım sadece. Geri kalan hepsi yakınımızda bir köy var.Oradaki sudan doldurdum. Senelerdir oradan kullanırız suyu. İçme suyu olarak kullanırız. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin[:'(] bu illetten kurtulmanın bir yolu yok mu? Ucuz olarak?[EDIT]NuggetSurat95,2020-06-01 15:02:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkfreezÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 454
darkfreezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2020 16:39
Aslında kurtulması en basit olan yosun bence zira yumuşak yapısı nedeniyle akvaryumda otobur balıkların zevkle yediği bir yosun otto affinis veya cüce vatoz gibi canlılar yeterli sayıda olurlarsa bir kaç gün içinde zerresini bırakmazlar. Akvaryum oturdukça elbet miktarı azalıyor ama kendi kendisine bitmesi pek olası olmuyor. Besleyeceğiniz balık ve bitki türlerine göre uygun tür, adet ve boyutta yosun yiyici alarak sorunu çözebilirsiniz. Benim kişisel tavsiyem affinisden yanadır zira ufak boyutlarıyla bitkilere zarar vermez, akvaryumu kazmazlar. Cüce vatoz ne yazık ki yuva için zemini kazabiliyor yada zemin bitkisi, yeni dikilmiş bitkileri sökebiliyor.

Beğenenler: [T]222569,NuggetSurat95[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222569,NuggetSurat95[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir