Kafayi yiycem 3. denemem olmuyor...


vlkncmÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 173
vlkncmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 14:40
[QUOTE=ANIL] [QUOTE=naklov]Forumda yazan mayalı ile ilgili herşeyi denedim ama bir türlü kabarcık çıkmıyor 1 litre ılık suya 1,5 bardak şeker, 2 çaykaşıyı maya (PAK MAYA KURU) limon çay bardağının 4/1 i kadar ,1 yemek kaşığı ılık süt koydum ama nafile hortumu oynatırsam bir kaç adet kabarcık çıkıyor sonra duruyor hortum mu mu çok uzun acaba yaklaşık 1 m . kaçak filan yok çünkü.[/QUOTE]

Sanırım sorunu ben çözdüm;
Araya check-valf koyuyormusunuz? Vortex reaktörde kafa motorunu çalıştırınca hortuma su gidiyorsa eğer arada check-valf yoktur eklediğiniz anda herşey yoluna girecek bu sistemi yıllardır kullanıyorum uyguladığınız sistem ya da size Serkan Bey'in önerdiği sistem ikisi de aynı işi görür ben de yıllardır Serkan Bey'in sistemini uyguluyorum. (Check-valf 1 tl ile 5 tl arasında değişen bir yönden akışa izin verip diger yönden gelen akıntıyı veya itici gücü engelleyen bir şeydir yani onu bağladığınızda sadece şişeden akvaryuma giden gaza izin verir akvaryumdan geriye gelecek her şeyi engeller.)
[/QUOTE]
Gayet güzel şekil de CO2 çıkışı alıyorum bendeki sorun hortumun uzunluğundan kaynaklanıyormuş. fakat yaptığım Dıy vortex difizörün içindeki su yukarıdan bir miktar azalıyor bunun nedenini merak ediyorum sanırım CO2 basıncı olabilir ama yinede merak içindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir