japonumun kuyruğu kırıldı


sunshineÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2006
İl: Bursa
Mesaj: 11
sunshineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2006 19:14

Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Arkadaşlar japonum ısıtıcı derecesini ayarlamak için suya elimi soktuğumda korkup kaçmaya çalışırken filtre ile dip kumu arasında sıkıştı ( filtrem dipten 4 cm yukarda ) filtremi yukarıya çeken kadar orada debelenip kuyruğunun dışını içe doğru 1,5 cm kadar yırttı, kuyruk yüzerken oradan kırılıyor. Debelenirken 4-5 pulunu da düşürdü. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlara pulları tekrar çıkarmı ve kuyruğu iyileşirmi diye sormak istiyorum. Enfeksiyon kapmasını engellemek için herhangi bir ilaç başlamak veya önlem almak gerekiyor mu ? Yardımlarınız i.in şimdiden teşekkürler.


Akvaryum Kapasitesi (litre):50 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 japon, bir çöpçü, bir vatos, bir dişi beta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada bir iç filtre temizliği, 10 güne bir suyun üçte biri dip çekimi ile değiştiriliyor.

gulay2006-11-7 20:6:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2006 20:21
Balığı ayrı bir yere alıp Sera Baktopur uygulayabilirsiniz. Öte yandan bir şey dikkatimi çekti. Japonlar bazı türler gibi ürkek değildir, elinizi suya soktuğunuzda bu kadar büyük bir tepki vermesi pek normal değil. Tam hayvanı strese sokan bazı faktörler olmalı diye düşünürken, tanktaki diğer canlılar kısmını gördüm ve bu herşeyi açıklıyor... 50 lt'lik bir tanka 2 japon uygundur, sizde ise 8 balık var. Sadece 5 japon bile problem yaratır. Ayrıca çöpçü açısından olumsuz bir durum var; sürü balığı olduğu için 4-6 adet beslenmesi gerekir aksi halde yalnız balık strese girip sırf bu nedenle ölebilir. Betayı ise japonlarla beslemenizi önermem. Aşırı kalabalık bir tankta uygun oranda düzenli su değişimi bile yapsanız, zehirli maddeler birikecek ve bunlar balıkları strese maruz bırakıp dirençlerini düşürecek ve bir süre sonra hastalıklar başlayacaktır. Bu yüzden balık sayısını azaltmak en mantıklısı, akvaryumcuya verene kadar su değişimlerini haftada 2-3 keze çıkarırsanız stresleri bir nebze azalacaktır. Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sunshineÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2006
İl: Bursa
Mesaj: 11
sunshineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 00:50
Aslında haklısınız ancak insan kıyıp da herhangi birinden vazgeçemiyor. Ancak 2 japonum bu büyüklükte diğerleri henüz 4 cm civarında. Sanırım su değişim sıklığını artırmakla yetineceğim. Sanırım biraz da bu nedenle, balıklarımla bir mantar enfeksiyonunu yeni atlattık, diğer 2 çöpçümüzü bu arada kaybettik (muhtemelen mikofish yüzünden), ancak mantar enfeksiyonundan şimdilik kurtulduk. Dişi betayı , 20 litrelik tankında diğer dişi beta tarafından taciz edilince bu tanka evlet edinmek zorunda kaldık (ciddi travmaya maruz kalıyordu almasaydık ölebilirdi). Aralarında problem yok, bitkilerin arasında gayet mutlu hatta renkleri canlandı. Japonumun ürkekliği mantar hastalığı sırasında yaptığı tuzlu su banyosundandı sanırım; ancak tekrar gönüllerini alıcam, onlara kaliteli yemler aldım. Kuyruk iyileşme süresi veya olasılığı hakkında bir tecrübeniz var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir