Japonlar için Ev yapımı yem ( 2 ytl )


rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 11:38

Arkadaşlar kendi japon balıklarımda uyguladığım ev yapımı yem tarifini veriyorum oldukça basit ve maliyeti ucuz bu yem alternatif bir yem az miktarda yaparsanız bozulma ihtimali azalır.

Malzemeler :

1 Poşet kurutulmuş karides ( Akvaryumcularda poşeti 1 ytl )

50 gram haşlanmış bezelye (miktarı balık sayınıza göre değişir )

Bezelyenin yarısı kadar haşlanmış havuç

İlk olarak kurutulmuş karidesleri bir kabın içine alıyoruz ve un haline gelene kadar dövüyoruz böylece toz şeklinde kurutulmuş karides elde ediyoruz.Daha sonra haşlanmış bezelyelerin kabuklarını soyup başka bir kapta iyice eziyoruz jöle kıvamına geliyor.Aynı işlemi haşlanmış havuçlara yapıyoruz.Sonra bu üç malzememizi bir kapta çok iyi bir şekilde karıştırıyoruz.Büyük marketlerde satılan klipsli buzdolobı poşetimize bu karışımı dolduruyoruz ve düz bir şekilde buzdolabımızın derin dondurucusuna koyuyoruz.daha sonra kullanmak istediğimizde çıkarıyoruz ve bir maket bıçağı ile bunları zar şeklinde kesip balıklarımıza veriyoruz.Gerçektende hem bitkisel hemde protein ağırlıklı bir yem elde etmiş oluyoruz.

Saygılar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kermitÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 90
kermitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 12:22

Ellerinize sağlık.Eminimki balıklarımız kuru yemlerden daha çok sevecekler.Yeni tarifler bekliyoruz.Mutlaka deneyin.Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sbtutuÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 213
sbtutuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 12:30
 Hazırlanan karışımın, bir kap ya da poşetin içine birer öğünlük kadar parçalara bölünerek konulması, yem kullanılırken kolaylık sağlayacaktır düşüncesindeyim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 16:06

Ellerinize sağlık.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aybeyÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 68
aybeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 18:35
Tolga bey ellerinize sağlık en kısa zamanda yapıcam yalnız aklıma bişey takıldı komik olucak ama dondurucudan çıkardığımız yemleri soğuk soğuk vermek balıkları hasta etmezmi boğazları şişmesin sonra  saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 18:41

Ucuz ve güzel bir yem tarifi.Paylaşım için sağolun.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 20:34
Dondurucudan çıkardıktan sonra vereceğimiz kadarını kesiyoruz ve bir kağıt ya da peçetenin üzerinde oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.ondan sonra veriyoruz.Bu nedenle vermeden 15 dk filan önce çıkarmak gerekiyor.saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sutozuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 983
sutozuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 22:44
Dostum sen biliyorsun bu işi.  Tebrikler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir