Japon Yavrulatma? (minimum)


kerem79Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2012
İl: Adana
Mesaj: 159
kerem79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 01:41
Yer sorunum olduğu için Minimin kaç lt ve hangi türden kolay yavru alabilirm
bunun dışında bitki-yem-dekor hiç sorun değil en iyisini alabilirim fakat  1e 1d oranın gibi bi
oranda yavru almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yunus SevdalısıÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 122
Yunus SevdalısıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 02:18
En kolayı canlı doğuranlar lepistes molly gibi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 02:53
Japon icin soruyorsunuz herhalde. Sağlıklı bir üretim icin en az 80 lt ve 2 e 1d iyi olur . 15- 20 litrelik larva tankı ısınızı kolaylaştırır. Fazla bir dekor yapmayın. Siz evde yokken yumurlarlarsa yumurtaları yemesinler diye dibe misket doseyebilirsiniz fakat uzun süre kirli olur. 3-5 mm kum da konur. Anubias ve benzeri bitkiler gayet iyi bir dekor yaratır. Bırakın rahat yuzssunler. Yem olarak standart Japon yemleri haricinde nls ve danıachi bitkili yemler. Mutlaka bezelye, konserve Mısır ve ispanak 24 derece sabit ısı icin isitici. Filtrasyon icin iç ve dis filtre beraber kullanılmalı yada hacımı 5-6 kez çevirecek güçlü bir dis filtre iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerem79Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2012
İl: Adana
Mesaj: 159
kerem79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 20:57
Japon için sormuştum yazın ısıtıcya gerke varmıki?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2012 12:14
Yazın hazirandan itibaren zaten birçok evde akvaryumdaki ısı 26 derecelerin üzerine çıkmaya başlıyor. Hatta yaz ortalarıda 29-30 lara dayanıyor ve akvaryumda ısı oynaması düşmesi pek olmuyor. Onun için zaten ısıtıcın yazın çalışmayacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neofobicÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 10
neofobicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 00:06
Birçok yerde japon üretiminin ev şartlarında zor olduğu söylenir. Su sıcaklığının 24-26 derecede sabit, iç ve dış filtreler önemle vurgulanır, birçok teknik anlatılır ve birçok insanında gözü korkar ve denemekten vazgeçer. Aslında sanıldığı kadar zor değil. Türk forumlarının haricinde bu işe girişmeden önce yabancı sitelerde araştırdım, özellikle japonyada üretim çiftliklerinde bu işin nasıl yapıldığına dair birçok video seyrettim ve uyguladım. Yanlız yanlış anlaşılma olmasın, bu forumda bu konuyla ilgili birçok yazı var. Bunların yanlış olduğunu asla söylemiyorum, altını çizmek isterim. Sonuçta bu kişilerde tecrübeleri ile bunları yazmışlar. Bende tecrübelerimi yazmak istiyorum. Öncelikle 1 dişiye 2 erkek doğru olur. İlk kez deneyecekseniz eğer balık seçimini ruyukin lerden yana yapın. 10-12 cm lik balıklar idealdir. Nisan haziran aylarında denemelerinizi yaparsanız şansınız daha da artar. Bunu bilimsel olarak açıklayamıyorum tamamen tecrübeme dayanarak söylüyorum çok iyi sonuçlar aldım. Doğal yollarla üreteceğinizi düşünürsek akvaryum boyu 3 balık için 80 cm yeterlidir. zemin için ince tabaka kuvarz kullanın. Su içinde balıkları rahatsız etmeecek kadar su akıntısı olmalı. Bunu dış filtreli iç motorlar ile sağlayabilirsiniz. Bu motorlar emdiği suyun bir kısmını akvaryumun içine püskürtür bir kısmınıda dış filtreye pompalar. Hava taşı ve hava motoru ile suyun oksijenli olmasını sağlayın. Suyun sıcaklığını 15-20 gün ortalama 18-20 derecede tutun. Tabi bu 15-20 günü dişilerin karınlarının yumurta dolu olduğunu var sayarak söylüyorum. Yeteri kadar hazır yumurtası yok ise süreyi uzatın. Bu süre zarfında günlük kaliteli tetra pound yem, 4 günde bir kurutulmuş kıl kurdu ile besleyin. Ispanak zaten normal diyetlerinde olduğu için ondan hiç bahsetmiyorum. Biraz canice gelebilir fakat sağlıklı ve hastalık bulaştırma riski olmadığı için (bazı canlı yemlerden bulaşabiliryor) yeni doğmuş lepistes yavruları ile besleyebilirsiniz protein açısından. Yumurtlamaya yakın balığın karnı fazla şişer ve anüse doğru baskı yapar. Anüsün normalden daha büyükve açık gibi olduğunu gördüğünüzde yumurtlamaya hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Erkeklerin dişinin peşinden koşturduklarını gördüğünüzde suyun sıcaklığını 24 e çıkartın. Bitki yerine akvaryuncularda satılan tül yavruluklardan alın. Japon yumurtaları yapıştığı için bu tül üstünde çok iyi tutunuyorlar. Sudaki hafif akıntı ve dalgalanma da erkek balığın spermlerini dağıtacağından döllenme olasılığı yükseliyor. İçteki motorun ağzına elyaf yada silindir sünger takarsanız yumurtaları ve yumurtadan çıkan yavruları içine çekmeyecektir. Eğer başarılı bir döllenme olduysa 24 saat sonra yumurtaların karardığını göreceksiniz. Yumurtladıkları akvaryumdan yetişkinleri alıp kendi akvaryumlarına koyabilirsiniz. 3 gün önce doğal yolla elde ettiğim yumurtaların fotoğraflarını koyuyorum. Açık renkli olanlar döllenmemiş yumurtalar. Tül üzerinde tutunmuş olanların gözlerini farkedebilirsiniz. Umarım birazda olsa faydam dokunur. İyi Forumlar.


neofobic2012-04-19 00:08:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir