Japon balıkları konusunda uzman arkadaşlar...


AntitemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 34
AntitemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 13:21
İsmim Orhan forumda yeni sayılırım ve inşallah bundan sonrada kalıcıyım. Ayrıca burada bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Minimum 100x40x50 (200litre) ebatında bir akvaryum tankı almayı düşünüyorum. Balık türü olarakda japon beslemek istiyorum. Uzun bir süredir forumu dikkatle inceliyorum özellikle japon balıkları ile ilgili açıp okumadığım başlık kalmadı. Ama bütün bilgileri akılda tutması zor olduğu için bu başlığı açtım. Bana bu işte deneyimli olan arkadaşların desteği lazım. Öncelikle japon akvaryumunda canlı bitkiye gerek var mı? Bu ebattaki bir akvaryum için hangi filtreleri önerirsiniz? Hangi malzemeler gerekir (hava taşı, hava pompası, kum gerekliyse bitki, aksesuar, aydınlatma, ısıtma vb...)? Japon balıkları için en iyi yemler hangileridir? 

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. 
Antitem2011-02-19 01:18:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

clubber53Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 71
clubber53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 14:45

Japon güzel bir balık 3-4 sene besledim sonradan Malawi beslemeye başladım.Japonlar çok güzeldir ama çok yavaş büyüyorlar ve doymak bilmiyorlar yedikçe siz yem atıyorsunuz ve sonu hüsran balıkta patlamalar oluyor yara alıyor vs... çok hantallar.hareketli bir akvaryumu herkes sever;) Malawi besleyin derim bence hem hareketli hem çok çeşit türleri ve renkleri var.yanına gittiğinizde hepsi birden suyun üstüne geliyorlar sizi tanıyorlarmış gibi ve hızlı büyüyorlar buda çok güzel.yavru alabiliyorsunuz.japonlarda yavrulatmak çok zor imkansız gibi birşey. Tabi bu benim fikrim siz bilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

purushaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 358
purushaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 16:42
1)Canlı bitki şart değil ancak anubias ya da saz gibi sert yapraklı bitkiler koyabilirsiniz diğer bitkileri japon balıkları yer.
2) Metrelik akvaryumda genelde dış filtre önerilir. Ben metrelik japon akvaryumunda 1200L/h iç filtre kullandım işimi gördü ona siz karar vereceksiniz.
3)Isıtmaya gerek yoktur. Aksesuar olarak küp kullanabilirsiniz. Mercan tipi kayalar kullanmanızı önermem çünkü balıklar kendilerini yaralayabilir. Özel bitki florasanı almanıza gerek yok. Anubias az ışık sever saz da her şartta yaşar ve ürer.
4)Özel bir kum almanıza da gerek yok quartz kum kullanabilirsiniz. Biraz fazla kum iyi olur çünkü japonlar sindirimleri için kumları ağızlarına alır bırakırlar.
5)Sera ve tetranın yemlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Kötü yemler renk kaybına sebep açıyor. İki markanın da japonlar için özel yemleri mevcut bir kaç tane alıp dönüşümlü verebilirsiniz.
Günde iki kez sabah ve akşam balıklarınızı beslerseniz de hiç bir sorun olmaz.
Haftada 1 2 kez haşlanmış sebze ile kabızlığı önlersiniz. Haşlanmış sebze veremediğiniz hafta bir gün aç bırakabilirsiniz.

Daha fazla söyleyecek bir şey yok sanırım. Sormak istediğiniz takıldığınız nokta olursa sorabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntitemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 34
AntitemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 22:39
Peki akvaryuma hiç bitki koymasam bunun herhangi bir zararı olur mu? Ayrıca ben peçeli kuyruklu japonlardan almayı düşünüyorum. Bunlar diğer japonlara nazaran farklı bir uygulama gerektiri mi? ben aklıma geldikçe bilgilerinize başvurmak isterim. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metehan YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 660
Metehan YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 22:46
Japon çok doğru bir tercih bence. O akvaryumda 10 tane büyük Japon olur .Eğer yavru alırsanız 15 tanede olabilir.Bitki şart değil. Filitre,ısıtıcı ve hava taşı al.Bence en iyi yem Sera'nın yemleri. Size Sera Goldy Gran öneririm. Ama alacağınız filitre çok güçlü olsun yada imkanınız varsa bir dış filitre almalısınız çünkü ; Japonlar suyu çok fazla kirletir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntitemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 34
AntitemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 23:07
Dış filtre almayı düşünüyorum çünkü bu işi yapacaksak hayatı bize emanet olan canlınında en iyi ortam hakkı olmalı. Yavru almak istiyorum. Aldığım balığın elimde büyümesini isterimTebessüm Bitkiyi biraz daha tecrübe sahibi olduktan sonra düşünüyorum. Yem önerinizi not aldım teşekkür ederim. 

Biraz daha ayrıntıya girersek söylediğim boyutta ve 100x50x60 boyutunda bir akvaryum için en iyisi diyebileceğiniz dış filtre, ısıtıcı, aydınlatma ürünleri, hava pompası,  kum, japonlar için en kaliteli olanından yem, dekor (yapay dekorlar ve bitkiler dışında), eğer lazım derseniz birde iç filtre markası söyleyebilir misiniz? Bunlar dışında da varsa şu da olmalı dediğiniz malzemeleri belirtirseniz sevinirim. teşekkürler


Antitem2011-02-20 01:15:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir