Japon balıkları İçin Ev yapımı Yem
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://goldfishgarage.blogspot.com/2011/02/goldfish-scramble-of-day.html
Bu forumlarda da var tarifler..
http://goldfishkeepers.com/forum/
http://www.finmood.com/forum/index.php?sid=0fee541b71fb499f0145816553d0829d
http://www.rafflesgold.com/forums/index.php?act=idx
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://goldfishgarage.blogspot.com/2011/02/goldfish-scramble-of-day.html
Bu forumlarda da var tarifler..
http://goldfishkeepers.com/forum/
http://www.finmood.com/forum/index.php?sid=0fee541b71fb499f0145816553d0829d
http://www.rafflesgold.com/forums/index.php?act=idx
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Japonlara yemler JOLE,JEL kıvamında verilmelidir. Yemler 5 dakika ıslatılarak dibe batması saglanır. Böylece hazmı kolaylaşır. Kuru yem Japonlara uygun degil.. Kabız yapıyor,yamultuyor balıkları. Besin degeri yok. İçerigi belli degil,tazeligi belli degil,katkı e boya maddeleri içeriyor kuru yemler.
Kırmızı balıkların kırmızılıgını artırmak için likopen içeren yiyecekler verilmelidir. Domates,kırmızı biber,astaksantin içeren maddeler gibi.
Siyah Japonlara domates,kırmızı biber,astaksantin içeren yemler verilmemelidir
.patlıcan, kara
yemiş(taflan),bögürtlen gibi gıdalar siyah.. bunlar siyah balıklar için kullanılabilir diye düşünüyorum..
..Melanin siyah rengi verir. Bu da bazı besinlerde bulunur.. Fıstık, badem, ayçiçeği, yengeç rengini Baklagiller, ceviz, yengeç ve ciğer,kaju,istiridye,midye, siyah renk için düşünülebilir.
Lifli gıdalar,hazmı kolay ve kabızlıgı önler. Meyveler var ama meyveler çabuk bozulur,toksik etki yapabilir. Yem 1-2 haftada tüketilirse daha uygun olur gibi.
Sebzeler+havuç daha uygun gibi.
Yurtdışında yıllardır kullanılan tarifleri uygulamak en mantıklısı..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir