JAPON BALIKLARI HAKKINDA HERŞEY !


4KatilSalyangozÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
4KatilSalyangozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 21:45
Evet arkadaşlar belki de yıllardır bu işi yapan , japon balıklarına gönül vermiş arkadaşlarımız , abilerimiz var içimizde. Fakat şu sıralar Japon balığına olan talep , besleme isteği ve büyük akvaryumlarda bakılma oranı fazlasıyla artmakta. Bu bizi sevindiren bir şey tabi ki , fakat daha çok bilgi , daha çok bilgi paylaşımı ve bu balıkları sevdirmek biz gönül verenlerin görev edinmesi gereken şeylerdir..
Abilerimizin yanında bu konuyu açmak haddimize düşmez belki fakat onlarda bu konuya destek olurlarsa ve tecrübelerini paylaşırsa daha güzel bir konu elde etmiş oluruz.
Asıl konuya gelirsek Japon balığının yaygınlaşması ve daha çok sevilmesiyle bu balığın daha iyi ortamlarda bakılmaya başlandığını görüyoruz. Bu tabiki bizi sevindiriyor. Artık bu forumda 1 saat de olsa dolaşan herkesin bildiği gibi
''
JAPON BALIĞI FANUSTA BAKILMAZ ! '' .  Bunu bugün burada bir daha yazmaktan utanıyorum ama daha bugün forumda dolaşırken 4 balığın küçük bir fanusta bakıldığını gördüm ve bunu yazmak zorunda kaldım.
Gelelim asıl konumuza , şimdi tüm gereken bilgiler başlıklar halinde paylaşalım ;

İlk olarak JAPON BALIĞIMIZIN YAŞAYACAĞI ORTAM konusunda bilgilermizi paylaşalım ;
Akvaryum.com ' un bize verdiği hesaplamaya göre Oranda , Ryukin , Ranchu gibi balıklar için en az 40 , Comet , Shubunkin gibi tek kuyruklu Japon balıklarımız için en az 70 litrelik hacimler gerekiyor. Bunun nedeni ise Oranda , Ryukin , Ranchu gibi türlerin daha yassı yuvarlak bir yapıya sahip olup , Comet Shubunkin gibi türlerden boy olarak daha az büyümeleridir.
Akvaryumumuz için özellikle kış aylarında 1 adet ısıtıcı gereklidir. Bu konuda şu sıralar forumumuzda tartışmalar vardır. Ev ısısı sabit olan arkadaşlarımız bunun gerekli olmadığını belirtmektedirler. Evet eğer evimizin ısısı sabit ise buna belki gerek olmayabilir. Isıtıcının gerekliliği ısıyı sabit ısıda tutmaktan gelmektedir çünkü balıklarımız ani ısı değişimlerinde beyaz benek gibi hastalıklar olabilir.
Genel olarak bakarsak suyumuzun sıcaklığı 23-26 dereceler arasında olmalıdır , bu 2 tür japonlarımız için de ortalama bir sıcaklıktır.
Ph 6.00-8.00 arasında olmalıdır , Japon balıkları fazla sert suları sevmezler , bu nedenle sertlik 5-19 dH arası olmalıdır

İkinci olarak JAPON BALIĞIMIZIN BESLENMESİ konusunda konuşalım ;
Japon balıkları hem etçil hem de otçullardır. Yani vereceğiniz tüm yemleri ayırt etmeden ve DOYMADAN yerler. Evet doymazlar çünkü mideleri yoktur. Bu sebepten yem ayırt etmeden yiyeceklerdir ve verdiğiniz kadar yiyeceklerdir. Mideleri olmaması dolayısıyla en büyük sorunları kabızlıktır. Kabızlıga çözüm olarak tüm üstadlarımızın önerdiği altın bir sebzemiz olan BEZELYE derman olacaktır. Bezelye lifli bir sebze olduğu için balıkların bagırsaklarını düzenler. Zaten bezelye verdiğinizde balıklarınızın kolayca dışkı çıkardığını , kendilerini daha iyi hissedip daha hareketli olduklarını siz de göreceksiniz. Bezelyenin yanı sıra balıklarımız havuc ve ıspanak gibi sebzeleri haşlanmış şekilde yiyebilirler. Balıklarınıza dana ciğeri gibi yemlerde verebilirsiniz fakat bunları her zaman vermeniz balıklarınızın yağlanmasını sağlayacak ve bu balıklarınız için kötü sonuçlar doğuracaktır. Bunların yanında protein ağırlıklı yemler vermekte balıklarımız , onların sağlığı ve formları için iyi olacaktır. Üreme dönemlerinde ve onlara bir ziyafet çektirmek istediğinizde canlı yemler vermekte onlar için iyi olacaktır.
Bu kısma ayrı bir parantez açıyorum çünkü bezelye kadar bilinmeyen ama yararlı olan bir kısım burası '' KARİDES KURUSU ''. Bu besin de balıklarımızın bağırsaklarını düzenleyerek onların daha rahat ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Bezelye kadar bu etkisi bilinmese de bezelye kadar yararlıdır. İçinde bir çok mineral ve protein bulunmaktadır ve belirttiğimiz gibi bağırsaklarını düzenler.

Üçüncü olarak JAPON BALIKLARIMIZIN AKVARYUM ARKADAŞLARI diyeceğim ;
Fakat fazla bir seçeneğimiz yok. Vatozlar ve Salyangozlar hiç bir şekilde zarar vermeyeceğinden emin olduğumuz 2 gerekli tür. Çöpçü diyenler olabilir ama bana göre hem gereksiz hem riskli. Çünkü japon balıkları doğaları gereği kumu durmadan agızlarına alıp verir , ve ayırt etmeden yemleri yerler. Yani çöpçünün yaptığı iş olan artık yemleri yemeyi zaten kendileri yaparlar. Bir de üstüne onları yutma ve çöpçülerin üst yüzgecinden dolayı ağızlarının yırtılma riski var , yani çöpçüye bana göre hic gerek yok. Salyangozların çoğu hatta hepsi tamamen zararsızdır. Vatozlardan da cüce olanlar hem çalışkanlığı hemde aç kalınca Japonlara yapışma riski olmadığı için normal japonlardan daha iyi bir seçenektir.

ÜREME konusunda şuan için kendimi birşey yazacak yeterlilikte hissetmediğim için ukalalık yapmak istemiyorum ve susuyorum arkadaşlar. Evet 1-2 tecrübem oldu bu konuda fakat dediğim gibi kendimi yeterli görmüyorum maalesef.
Şuan için yazacaklarım bu kadar arkadaşlar , eğer ki bir insana daha bilgilerimi aktarabildiysem , bir insanla daha bilgimi paylaşabildiysem ne mutlu bana. Unuttuğum şeyler eksiklerim yanlışlarım mutlaka olmuştur şimdiden af diliyorum tüm okuyanlardan.
Unutmayalım ki Japon , Malawi , Canlı doğuran farketmez hepsinin canı var ve hepsi ilgi ve özeni sonsuz şekilde hakediyor.
Hepinize sağlıklı balıklar diliyorum.

D.N: Unuttuğum şeyler günden güne ekleyeceğim ve sizden gelen bilgileri alıntı yapacağım , lütfen destek olup daha çok insanın daha çok bilgi sahibi olmasını sağlayalım.
4KatilSalyangoz2012-05-15 21:04:15

Beğenenler: [T]189569,AbdullahElbsaty[/T][T]178138,GoldfishKeepers[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]
+1: [T]23115,0NUR[/T][T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 21:54
Güzel bir makale, ama ısıtıcı konusunda katılmıyorum. Ev ısısı sabit olanlar ısıtıcı kullanmasın, diğerleri kullansın diyorsunuz. Ama bence yanlışlık burda. Şimdi doğal alanlara bakalım, sizce suyun ısısı sabah kaç derece, öğlen kaç derece, akşam kaç derece gece kaç derece. Emin olun hiçbir doğal ortamda sabit ısı bulamazsınız çünkü bu doğanın kanunu. Isının 50 derecelere çıktığı çölde bile gece ısısı 10 dereceye düşüyor. Bence Altın balıkları ısı konusunda hayli geniş bir yelpazeye uyumlu o yüzden 15-16 dereceden 25-26 dereceye kadar geniş bir alanda bakılabilir. Önemli olan ısının aniden değiştirilmemesi. Ve yine bana göre durduk yerde hiçbir akvaryum böyle bir değişime uğramaz. (bunlar benim görüşümdür, makale vb kaynaklardan okuduğum ve edindiğim tecrübelerle sınırlıdır, kesin bilimsel niteliği yoktur)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

4KatilSalyangozÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
4KatilSalyangozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 22:02
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Ama şu nokta da maalesef ayrılıyoruz ve bunun kısa bir açıklamasını da şöyle yapmak isterim.
Beslediğimiz balıklar genleriyle oynanmış ve akvaryuma adapte edilmiş balıklardır. Doğada yaşayan sazangiller ailesinden GOLDFİSHlerle alakası fazlasıyla azdır ve giderek de azalmaktadır. Evet dediğiniz gibi doğa da balıklar gece gündüz , kış yaz derken tolere edebilecekleri kadar ısı değişimlerine maruz kalmaktadırlar. Fakat akvaryuma adapte edilmiş balıklarımız 2-3 derece de olsa ani ısı değişikliklerinde beyaz benek denilen hastalığa yakalanabilmektedirler. Yani bana göre burda yapmamız gereken ayrım balıklarımızın doğadaki balıklarla alakasının olmadığıdır. Sakın yanlış anlamayın bu benim nacizane yorumumdur.
Şunu da eklemek isterim ki ısıtıcı kullanmamak savunduğum bir konu değil sadece abilerimizden , bu hobiyi yapan arkadaşlarımızdan gelen bir öneridir , bu çerçevede belirtilmiştir.
Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 12:31
Erkan bey, güzel bir konu olmuş. Oldukça faydalı bilgiler içeriyor. Bir ekleme yapayım 3 haftada birde her 25 litre akvaryum suyu için , 3 çay kaşığı kaya tuzunu bir barda suda karıştırarak eritip su değişiminden sonra akvaryuma katmakta birçok yardımcı faydası var, su değişimlerinde ısı farkından kaynaklanacak stres, beyaz benek gibi parazitleri önlemede faydası olur, birde kaya tuzunda varlıkların ihtiyacı olan 94 elementin 84 tanesi içerir bir özelliğini geçmiş zamanlarda araştırmıştım, Ayrıca balıkları balıkları sakinleştirici özelliği vardır. Ama fazla kullanılmamalı çünkü fazlası zararlıdır.  Yapılan araştırmalarda deniz ve göl tuzlarında insanların doğaya saldığı kirlilik nedeniyle kirliliklere rastlanmış, ama kaya tuzunda bu kirlilik görünmediği için en sağlıklı olarak kaya tuzu kabul edilmektedir günümüzde. Alttaki kırmızı yazı alıntıdır. Bitkili akvaryumlarda tuz kullanım oranını oldukça düşük tutmakta ise fayda var.
Doğal kaya tuzunun % 84'ünü Sodyum Klorür; geri kalan % 16 lık bölümünü lityum,fosfor,selenyum,magnesyum,kalsiyum,vanadyum gibi doğal mineraller oluşturur. Doğada bulunan 94 elementten soy gazlar hariç tüm elementler (84 Element) doğal tuz kristalinde mevcut.İnsan bedeni de tuz gibi 84 elementten oluşmakta.Yani doğal tuz mineral ihtiyaçlarımızın tamamını sağlıyor.! İşin diğer yanı bu doğal tuz dışında bazı doğal mineralleri alacağımız doğru dürüst başka bir kaynak yok
mesutok2012-05-16 13:52:31

Beğenenler: [T]186596,yunusemre44[/T][T]189569,AbdullahElbsaty[/T][T]178138,GoldfishKeepers[/T]
Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

4KatilSalyangozÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
4KatilSalyangozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 20:37
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Mesut Abi , ne kadar çok insan okur , ne kadar çok insan birşeyler öğrenirse ne mutlu bize.
Kaya tuzu konusundaki yorumunuza da yüzde yüz katılıyorum , verdiğiniz değerli bilgiler için de ayrıca teşekkürler.

Teşekkür Edenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 10:59

Altın balıklarının akvaryumlarda mutasyona uğradığını (kısmen, belki tam tabir değildir) düşünüyorsanız. Şebinkarahisar'a gidin, Süs balığı olan göl nerde derseniz herkes gösterir. Japon balıklarının doğal ortamda yaşayabildiğine şahit olursunuz. Zamanında birisi salmış göle balıkları ve hızla çoğalmışlar. sazlık alanların etrafında dönüp duruyorlar. Koidir diye düşünüp gittim ama tam olarak koi değiller, ama tam olarak japonda değiller, gerçek olan tek şey doğal olmadıkları. Altın balıkları zaten soğuk su balıkları diye geçiyor. O yüzden ısıl sularda bakılması bence yanlış. Balıklar akvaryum ortamlarına adapte oluyorlar ama hiçbir zaman yaradılış özelliklerini yitirmiyorlar. Sadece değişen ortamlara kısmen uyum sağlıyorlar. benim bildiğim budur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

4KatilSalyangozÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
4KatilSalyangozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 03:46
Bence zamanın biri göle salmış ve çoğalmışlar olayı bir efsaneden ibarettir. Yada yaz aylarından itibaren göle bir şekilde giriş yapmış ve zamanla soğuğa alışmış balıklardır. Fakat akvaryumda balıklarınızı 20 derecenin altında bırakırsanı öleceklerini görürsünüz çünkü şuan beslediğimiz çoğu japon balığı ithal gelen genleriyle oynanmış balıklardır sazanla alakaları yoktur.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kar_delen6Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 388
kar_delen6Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 08:35
Japon Balıklarını Japonlar sazan türlerinden seleksiyonlar ile uzun sürede ürettiler ve bugünkü hallerini aldırttılar diye biliyorum?

+1: [T]95251,Eray Gurdogan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 09:54
Birkaç küçük bilgi tecrübe ve anektotta ben eklemek isterim ; güzel derli toplu bir konu olmuş.
 
Genelde ( 6 yıldır forum üyesiyim ) en çok tartışma yaşanılan tür japon balıklarıdır.Doğru bilinen yanlışlar yanlış bilinen çok doğruları vardır.
 
Öncelikle japon balığı dediğim tür hastaları bilirler ki atası SAZAN'dır.Seleksiyonlar sonucu şu an evlerimizde özenle ve neşeyle bakıp keyif aldığımız varyeteleri elde edilmiştir.Ama her varyetenin kendine has oturmuş birtakım kural ve yaşam değerleri vardır.
 
DOĞRU bilinen YANLIŞLAR :
 
1-) Japon balıkları soğuk su balığıdır --YANLIŞ japon balıkları sıcak su balığıdır malezya thaliand vs gibi ülkelerde su sıcaklıkları 4 mevsim 22-26 derece arası seyreder ki büyük yapay göl havuz ve balık çiftliklerinde rahat üredikleri için ve adamlar bu işin ustalığını ve imkanlarını ellerine geçirdikleri için tüm japon varyeteleri malezya ve thaliand kökenlidir.
 
2-) Japon balıkları anlaşabildikleri türlerle yaşarlar --YANLIŞ japon balıkları mümkünse akvaryumda tek tür olarak bakılmalı , melek discus plati lepistes yunus frontosa ile BAKILMAZ...
 
3-) Vatozlar sorun yaşatmaz --YANLIŞ sadece cüce vatoz türleri genelde sorun yaşatmaz diğer türler yaşatır , çünkü japon balıkları gece dipte uyur vatoz ise sürekli cam kum üzerinde kendisine yiyecek arar japon balıkları vücduna veya kuyruklarına yapışır ve yem sanar , birkere alıştımı asla bırakmaz gece gündüz ayrımı yapmaz o balığı öldürene kadar uğraşır.TECRÜBE İLE SABİTTİR.
 
4-) Çöpçülerle uyumsuzdur --YANLIŞ çöpçülerle uyumludur 20 cm lik japon balığı yanına 2 cm çöpçü koyarsanız tabiki uyumsuzluk olur.
 
5-) Tek kuyruk çift kuyruk ayrımı ile dişi erkek cinsiyet ayrımı yapılır --YANLIŞ dişi erkek ayrımı anüs vent kontrolü ile yada belli bir tecrübe ile veya kızışmış balıkların erkek olanlarında solungaçlardaki minik sivilceyi andıran kızgın belirteçleri ile ayrılır.
 
6-) KOİ balığı da japondur ---KISMEN YANLIŞ varyete SAZAN olup JAPON değildir ve SOĞUK SU BALIĞI OLAN TÜR KOİ'dir.
 
7-) Her akvaryumda bakılır ---KISMEN YANLIŞ , balığın boyutlarına göre derinlikten ziyade tabanda geniş olan akvaryumlarda bakılır.Mümkünse 100 - 40(h) - 60 veya 150 - 40(h) - 60-70 gibi akvaryumlar rahat ettiren akvaryumlardır.
 
8-) Japon balığı akvaryumuna kaya , taş ,  mağara , kaya tuzu atılır konulur --YANLIŞ , japon balığı akvaryumları mümkünse suyu yumuşatan mangrow kökleri , yati kökleri ( görsellik istenirse ) anubias türü yaprakları sert bitkilerle güzel dekore edilmiş , yati kökleri java moss kaplı ( çoğunu yiyeceklerdir doğrudur ama doğal besin kaynağıdır ) sadece bitkilerin tutunabileceği şekilde abartılmadan taş konulabilir. Bu taş , kaya vb gibi malzemeler suyun sertliğini artıracağı için vücutta ve kuyrukta kanlanmalar ve yaralar olabilir , geç kalındığında balığın kaybedilme riski yüksektir.
 
9-) 8-10 cm japon ürer --YANLIŞ , 1,5-2 yaşına gelmiş kondisyonlu beslenmiş iyi su ve akvaryum ortamı sağlanmış ortamda balıklar ürer.Üreme sıcaklığı 24-26 derece olup suni olarak 2 günde bir 1 derece ısı düşürme ile ısı 20 dereceye çekilir , 3-4 gün sonra yine aynı yöntemle ısı artırılır ve üreme başlatılır ( dişi ve erkek iyi beslenmiş olmalı ve gerçekten dişinin yumurta bağladığı balık takip edilerek kanaat getirildiğinde bu işlem yapılmalı ) Aksi taktirde balıklar strese gireceği için sıkıntı yaşanabilir.Bu olay biraz tecrübe ister..
 
10-) Varyete içinde en rahat yumurta döken ve hastalıklara biraz daha dayanıklı olan turuncu renkli orandalardır( kendi fikrim ve tecrübem ) Altınbaş ( red cap oranda ) en hassas varyete olup beyaz benek hastalığında bile tedaviye cevap vermeyebilir.
 
11-) Sürekli proteinli yem verilmez mümkünse en fazla 3'ncü gün sadece bezelye , ıspanak ,semizotu gibi lifli yiyecek verilmeli.Sindirim sistemi bozulduğunda balıkta hastalık eksik olmaz.
 
12-) Su değişimlerinde litre olarak akvaryum litresine oranla haftalık %20 yapılması iyi olur.Su değişimlerinen önce dinlendirilmiş ve 1-2 damla metilen mavisi eklenmiş su konursa daha iyi olur.
 
Ve mutlaka tanıdık güvenilir yerden balık alınmalı alınan akvaryumda hasta olan balık vs olmamalı ve balık oldukça hareketli olmalıdır.İmkan varsa yemlenmeli , poşete veya taşıma kabına konan balık sağlıklı ise zaten dışkılama yapacaktır buradan sağlıklı olduğunu anlayabilirsiniz.
 
Şimdilik aklıma gelenler bunlar , üreme konusu maddelerde yazmaya çalıştım belli bir tecrübe edindikten sonra zaten olaylar kendi kendine aksiyon alacaktır.
 
Faydalı olabildiyse ne mutlu bana...  

Beğenenler: [T]178138,GoldfishKeepers[/T]
+1: [T]176056,xREBELSx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

4KatilSalyangozÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 86
4KatilSalyangozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2012 18:47
Gayet doğru bilgiler vermiş ve uğraşmışsınız.
Kendi adıma geç de olsa teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslera1905Çevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 11
muslera1905Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 19:27
35 cm lik akvar yuma kaç tane japon balığı alır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kralexxxÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5158
kralexxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 20:56
[QUOTE=muslera1905] 35 cm lik akvar yuma kaç tane japon balığı alır
[/QUOTE]   En boy yükseklik lazımki hacmin bulalım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 22:26
* Yumuşak suyu daha fazla severler.. Yumuşak suda daha iyi gelişirler.  Türkiye'deki sular pek uygun degildir. PH 6,8-,78 arası olabilir.
* Goldfish yarı havuz balıgıdır. Büyük akvaryumlar isterler. Az ve öz balık olmalıdır akvaryumda..
* Japonlar inek gibi dışkılar, bol oksijene ihtiyaç duyar.. Balık başına Litre 80-100-120 Litreye kadar çıkar
* Sık su degişimleri,bol havalandırmalı,bol oksijenli  akvaryuma ihtiyaç duyarlar. Akvaryumun arka tarafı şelale gibi olmalıdır. 
 *Balıgın vücudunu çizecek,kuyruguna,yüzgeçlerine zarar verecek,balıgın sıkışacagı tarzda kaya,kök,taş koyulmaz.. Akvaryumu olabildigince boş tutarak balıkların gezebilecegi geniş alanlar yaratılmalıdır. Silis,dere kumu da Goldfishe en uygun kumdur..
* Yemlemede yeşillikler,canlı yemler,ev yapımı yemler en idealidir. Goldfishlere atılan yemler biraz ıslatılarak atılmalıdır.  Goldfish dip yemleme tarzı beslenmelidir. Atılan yem dibe dogru batmalıdır.
* Süslü türler daha fazla  ılık-sıcak sulardan hoşlanırlar.. Süslü türler daha narindir. Degiştirilen sular kesinlikle klorsuz olmalıdır.  İthal süslü türler için karantina uygulamasıyla parazit,bakteri temizlenmesi uygulaması yapılması gerekir..

 Varyetelerin  Thayland,Malezya'da üretildigine dair bir bilgi var mı?
tlgtck2014-01-12 22:31:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 22:41
Su degişiminde 3'lü kartış filtre kullanan çok. Özellikle büyük akvaryumlar için.  Forum ve Google'da bu konuyu araştırabilirsiniz.. Düzenli ve sık su degişimi  Goldfishler için çok önemli..


http://www.akvaryum.com/Forum/uclu_kartus_filtreler_%28arastirma_ve_kurulumu%29_k715380.asp

tlgtck2014-01-18 22:42:17

http://www.optisu.net/akvaryum-tezgahalti-ikili-filtre-urun145.html

http://www.akvaryum.com/forum/discus_su_degisimi_k574802_sn1.asp
Eminönün'de uygun fiyatlara bu ürünler var..


80-100 TL'ye halledilebiliyor


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir