Japon balığımda Hastalık var mı?


TunahanAltınÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2015
İl: Manisa
Mesaj: 45
TunahanAltınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 03:16
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruğunda bölge bölge beyazlık ancak ne mantar gibi nede beyaz benek gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 çöpçü,1 vatoz 3 japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Dip kumunu değiştirdim.Daha ince bir kum koydum daha rahat oynayabilmeleri için.5 saat kadar bir bulanıklık oldu ama çoğu geçmiş durumda.Isıtıcı var 22 derece.
Kuyduğunda yukardada belirttiğim gibi çok ufak bölge bölge beyazlıklar var ışıkta belli oluyor normal zamanda belli bile olmuyor tam ancak ne olduğunu çözemedim mantar desek mantar değil gibi beyaz benek desek beyaz benek böyle olmaz.Acaba nedir mantar yada beyaz benek başlangıcı mı?
TunahanAltın2015-02-03 03:18:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 08:46
Balığınız da kuyruk erimesi var. Kuyruk erimesi tek basına cok önemli bır hastalık degil. Tum yapmanız gereken yarım lt kaba 2 çorba kasığı kaya tuzu eritip bu suya sadece kuyruğu ve enfeksiyonlu bölgeleri sokup yıkamanız yeterli. Tuz buyuk ölçüde temizler. Tankada 50 lt ye 1 kasık tuz atarsanız tankınızda temizlenir. İlaç birçok hastalığın kombinasyonunda kullanılmalı. Sakın ilaç vs kullanmayın tuz büyük ölçüde çözecektir. Sağlıklı hobiler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 09:02
Kuyruk erimesi başlangıcı var, kuyruk uçlarlardan süt renginde tırtık tırdık erimeye başlar sonra hızla eriyidiği yerlerden kanlı şekilde kuyruğu kısaltmaya başlar ileri seviyede. Sudaki nitrat artışından kirlilikten yetersiz su değişimi filtrelerin bakımsızlığı gibi etmenlerin, suyu bozmasından bakteriyel yahut iyi beslenmemiş balıklarda enderde olsa aşırı stresten kuyruk erimesi baş gösterebilir, daha çok bakteriyel olarak kirliğie bağlı sebeplerden olur. Su değişiminden korkmamak lazım haftalık düzenli yapmak lazım kirli suyu çekip bir miktar yerine taze su eklemek lazım. 50 litre ufak bir akvaryum, haftada bir gerektiğinde yüzde 50 ye yakın bile su değişimi yapılabilir nüfusa göre. Her hafta mutlaka iç filtresinin süngeri temizlenmesi. 
Tedavi:
Balık varsa başka bir akvrayuma alınmalı 20-30 litre gibi içine hava taşı eklenmeli, hava taşının üstüne ısıtıcı yoksa ben genelde ana tanka uygulardım. sadece hava taşı çalıştırılır. hava taşının üstünde ısıtıcı, ısıtıcı hava taşının akıntısıyla çalışacak. Suyuna mikofish ilacı alınıcak suyu açık sarı tonda olacak şekilde damlatılacak örneğin 30-40 litre akvrayum suyuna 10 damla gibi. aşağıdaki tonu yakalamanız yeterli sonra 3 gün o suda yüzsün balık. Hava taşınız yoksa, iç filtrenizin süngerini çıkartın süngesiz kullanın.

Mikofish ilacı tonu.


Şu linktede Yüzgeç erimesi başlığı altındaki linkleri takip edebilirsiniz.
mesutok2015-02-03 09:03:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TunahanAltınÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2015
İl: Manisa
Mesaj: 45
TunahanAltınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 16:29
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler ancak önerileri uygulamadan önce bugun tekrar sabah gözlem yapabilme şansı buldum bir resim daha çektim ve şunu sormak istiyorum.Kuyruk erimesi dediğimiz hastalık kuyruğun en ucundan başlamaz mı? Benim gördüğüm hafif beyazlıklar kuyruğun hemen hemen orta kısmında.


TunahanAltın2015-02-03 16:32:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 16:40
Orta kısımdanda başlar süt renginde olur sonra orta kısımdan başlamışsa o kısım delinir ve delik büyür kanlı şekilde. Yani işte kuyruk uçları tırtık tırtık deforme olmuşsa, ve eriyen yerlerin etrafı süt renginde bir beyazlık almışsa takip edin gerekirse mikofish tedavisine başvururursunuz. Yüzgeç erimesiyse ergeç kuyruklar erimeye başlayacaktır öyle yüzgeç erimeleri vardırki 6-8 saat arısnda birden bire kuyruğu büyük oranda eritebilir, önü alınmazsa kuyruğun köküne dayanırsa balık ölebilir. Öncelikle ana tanktan bence biraz fazla su değişimi yapın, sudaki olumsuzluklar incelsin, bir filtreleri bakıma alın kontrol edin aşırı dolmuşmu filtreler temizlemekte fayda var. 50 litre akvaryumda korkmadan dinlenmiş uygun suyla yüzde 50 su değişimi yapabilirsiniz bile. Yeterki klorsuz dinlenmiş su ekleyin ve akvaryumla aynı ısıda olsun ve iç filtrenin süngerini mutlaka haftada bir temizleyin onuda akvaryumdan alınmış suyla yapın.mesutok2015-02-03 16:41:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir