japon baligi ve uretim


altunay7Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
Mesaj: 197
altunay7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 13:05
HöytNegatif seyler yazip durmayin lutfen ben urettigim zaman sizlere resmini ceker koyarim ama suan
imkanim yok. bugun 1 tane orando japon baligi alacagim balik tek.cunki zamaninda saldiriya ugramis cok acidim alicam ebur kucukler ona bisey yaparmi dersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carbon6Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 32
carbon6Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 14:49
3 sene önce Pangasus, Japon, Cüce Vatoz beslediğim tankta balıklarım beyaz benek hastalığına yakalandılar akvaryumculardan aldığım ilaç ve tedavi sonrası 2 adet 2-3 yaşlarında japon ve 1 Adet Cüce Vatoz balığı kalana kadar tedaviye devam ettim en sonunda onları da kurtulmazlar artık düşüncesiyle 135 litrelik tankımdan 21 litrelik akvaryuma aldım. Bu akvaryumun suyuna da sarımsak ezip koydum, belki antibiyotik görevi gören sarımsak işe yarar dedim. Gün yeni aydınlanmaya başlarken su şıpırtısıyla uyandım, 21 litrelik akvaryumda bir japonum diğerini kovalıyor, kaçan japonum arkasından beyaz birşeyler ortalığa saçılıyordu, Vatoz ve erkek bütün yumurtaları yediler yetişemedim. Balıklarımda 1 sene daha yaşadılar ve ben onların sağlığını tekrar bozmamak için sağma yöntemini uygulamaktan çekindim. Açıkçası yavru alma uğraşı içine girmemiştim.
NOT: Bu yazıyı ben yaptım oldu, mantığıyla kesinlikle yazmadım. Kimseninde yukarıda yaptıklarımı yapmasını kesinlikle onaylamam, altını çizerek söylemem gerek bilinçsizce ve demoralize olmam sonucu 3 yıl önce yaptığım bir olaydır.
AMAÇ: Japon balığından yavru almak isteyen arkadaşlar, yeterki sabır gösterin.Papağan ile japon balığının üreme şekillerinin mukayese edilmesinin söz konusu bile olmadığıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altunay7Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
Mesaj: 197
altunay7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 00:04
Alacak oldugum orando japon baliginin rengi iyice solmus:( tek oldugundan biraz kuyruk ve solungaclari duzelmeye baslamis ama genede almayi dusunuyorum, ve herzamanki akvaryumcuma yeni bi kucuk bitki gelmis eger japonlar yer diye dusundum, ama genede deneyecegim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir