JAGUAR VE JACK DEMPSEY YAVRULARI


ozgurbolukbasiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 84
ozgurbolukbasiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 17:52
[QUOTE=ozgurbolukbasi]Arkadaşlar sizlere sormak istediğim bir kaç konum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bundan 11gün önce (daha önceden yazacak fırsatım olamadı kusura bakmayın) erkek jaguarım ve dişi jack dempsey karma akvaryumda yumurta döktüler.Ben hemen diğer balıkları başka tanka aldım.Tabi bunları amerikan rüyasını okuyarak yaptım.

Şu anda anne ve babalarıyla birlikte serbest yüzüyorlar.Benim size sorucaklarım şunlardır.
1)iç fitreya yavruları yutmaması için çorap geçirip görevine devam ettiyorum,çıft çıkışlı hava motoru ilede extra hava veriyorum bu uygulamalarım doğrumudur?


2)Dip temizliği sakıncalı olduğundan yapamıyorum su değişimi yapmalımıyım?

3)Anne babayı ne zaman ayırmalıyım?

4)Yem olarak ne vermeliyim ne yapmalıyım?

Tank 230litredir.


[/QUOTE] ozgurbolukbasi2013-02-22 09:06:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 09:15
Özgür bey öncelikle yeni çiftiniz hayırlı olsun. Diğer Konuda cevap verirken eşleşme ile ilgili hiçbir yorum yapmamıştım.
 
2 farklı tür olduklarından dolayı muhtemelen forum ahalisi tarafından hoş karşılanmayacak, hatta bu yavruları hayatta tutmamanız için tavsiyeler alacaksınız. Ancak bana göre bu tarz denemeler çokta radikal değil ve etik dışı bulmuyorum. Bence bu yavruları hayatta tutup içinden ne çeşit canlılar çıkabileceğini görebilirsiniz. Lakin elbette elden çıkarması çok ta kolay olmayacaktır. Çünkü ne tam anlamıyla Jaguar desenine nede Jack Dampsey incilerine sahip olmayacaklardır. Belki her ikisinin karışımı güzel bireylerde ortaya çıkabilir. Ancak mutlaka birkaç farklı görünümde yavru elde edeceksiniz. Şimdiden söylemesi. Geçenlerde bir arkadaş Zebra x Jaguar melezi bir yavru göstermişti. Açıkçası ben içimden alıp ta karmamda beslerim dedim. Ancak kimse beni ve sizi örnek alsın diye değil sadece hobiciliğin içindeki özgürlükle yorum yaptığımın bilinmesini isterim.
 
 
Amerikan Rüyasındaki sorularınıza vermiş olduğum cevapları buraya da yapıştırıyorum. Belki sizden başkaları da bir şekilde görüp faydalanmış olur. Diğer cevaplara ve paylaşımlara ön ayak olur... 
 
[QUOTE=Umut Katipoğlu]
1)iç fitreya yavruları yutmaması için çorap geçirip görevine devam ettiyorum, çıft çıkışlı hava motoru ilede extra hava veriyorum bu uygulamalarım doğrumudur?
İç filtre kısa vadede yeterli gibi görünse de ileride filtrasyon için yeterli gelemeyecektir. Biyolojik filtrasyon iiçin çift çıkışlı hava motoruna 2 adet büyük Pipo filtre bağlayabilirsin. (Yavrular bu tankta kalacak ise...)

2)Dip temizliği sakıncalı olduğundan yapamıyorum su değişimi yapmalımıyım?
Şu an için dip çekimi yapmadan 2 günde bir  %5 gibi az miktarlarda su değişimi iyi gelecektir. Zaman içerisinde dipte kirlenecektir çok birikim olan bölgeleri hava hortumu ile yavaştan çekim yapabilirsiniz. Kova içine bazı yavrularda gelebilir dikkat edin...

3)Anne babayı ne zaman ayırmalıyım?
Serbest yüzüşten sonra da ayrılabilir, ancak eğer 10 gün kalabilirlerse daha iyi olur. Sonrasında pek ihtiyaçları olmaz. Çünkü tankın hacmi anaç ve yavrular için yetersiz...

4)Yem olarak ne vermeliyim ne yapmalıyım?
En sağlıklısı Artemia yumurtası alıp, tuzlu suda çıkarıp, Canlı Artemia vermelisin.
Alternatif olarak anaç yemlerini toz haline getirip verebilirsin. Kabuksuz artemia yı önermiyorum...
Azar azar sık sık yemleme yapılması gereklidir. Nitrat kontrolü için test alınabilir.
 
[/QUOTE]


Zebra x Jaguar melezi yavrunun olduğu konu:
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir