Jager 300 W mı? Atman 300 W mı?


sweetboy85Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Isparta
Mesaj: 111
sweetboy85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2009 14:00
[QUOTE=Demasonilover]Isıtıcı ısıtıcıdır. Jager atman yada katman ne fark ederki ?
Yarım derecelik ısı oynamasından dolayı ölen bir balık olduğuna inanmıyorum, tamamen abartı.
Jager daha dayanıklı ve uzun ömürlü olabilir fakat atmandan iki kat daha pahalı. Jageride atmanıda kullandım ve hala kullanıyorum oyuncak değilki atıp, tutup, oynayasın... Tankın bir köşesinde duruyor öylece neden bozulsunki ?[/QUOTE]
 
Bahri Bey öyle demişsiniz ki bi yerde haklısınız (ısıtıcı ısıtıcıdır mantığı) ama önemli olan yerleri atlamışsınız.Öyleyse ki bir örnek vericem müsadenizle.
 
Araba da arabadır bindiğinizde eskisi de götürür yenisi de kalitelisi de kalitesizi de ama fark burda ortaya çıkar,Jager ısıtıcı olarak akvaryumların Ferrarisidir atman ise toyotası veya hyundai' si e ee heralde ferrari ile de diğer markaların farkını araştırırsanız Jagerle de diğerlerinin farkını bulursunuz.Ama gene de yaziyim diğer ısıtıcıların termostatları Jager kadar hasas olmadığından mesela yarım derece değil de 1-1,5 derece su soğuduktan sonra devreye girer ve bu dereceyi tekrar eski haline getirmek için örnek veriyorum 3 dakika çalışır ama jager az bir ısı kaybında hemen devreye girer 30 saniye gibi veya 1 dakika gibi çok kısa bir süre çalışır ve devreden çıkar bu şekilde kısa süreli çalışıp kapanması elektrik faturanıza da olumlu yansır Faturanız 3-5  TL daha az gelse 12x3= 36 TL 12x5=60 TL bu da bir çok zorlukla bu hobiyi yürütmeye çalışan veya benim gibi 3-4 akvaryumu faal çalıştıranlar için düşünülmesi gereken bir rakam,çünkü 1 senede kendini amorti eder size 1 ısıtıcı daha alır.
Ayrıca uzun ömürlü olmasını da unutmayın.
 
Saygılarımla...
sweetboy852009-09-11 14:03:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2009 19:01
Bahsettiğiniz noktaları atladığımı nerden çıkardığınızı bilmiyorum Mehmet Bey fakat yanılıyorsunuz. Müsadenizle bende size bir örnek ile açıklayayım :

Şu anda elimde bir adet 300w jager, bir adette 300w atman marka ısıtıcım mevcut yaklaşık 1 tonluk yankımın sump'ında yan yana kardeş kardeş duruyorlar. Genel anlamda jager daha fazla devreye giriyor fakat atmanında devreye girmesi jagerinkinden en fazla 5 10 saniye daha uzun sürüyor yani kısacası jager çok çok az birşey daha hassas ama bunun için 25 lira yerine 40 50 lira ödemek bence akıllıca değil.

Atmanıda kağıttan üretmemişler, hor kullanılmadığı sürece her hangi bir sorun çıkarmıyor ki bende iki senedir hiç bir sorunda çıkarmadı. Bir ısıtıcıyı nasıl kalibre edeceğinizi biliyorsanız, ısıtıcının markasının kendi deneyimlerime göre hiç bir farkı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir