İwagumi denemesi (Resimler 1 ve 3'te)


ka2nÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1336
ka2nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 13:16
[QUOTE=serkan_cetinkol]Kaan merhaba.Ayrıntıları hesap edilmiş ve oldukça bilinçi bir kurulum olmuş tebrik ederim.

Seçtiğin bitki türleri hakkında izninle birkaç görüşümü bildireyim.Ben yazdıklarına göre nasıl bir düzenlemeye ulaşmak istediğini az çok tahmin ediyorum.Aydınlatman tüm bitkiler için oldukça müsait.CO2 işini de düzene sokarsan bu tankta ben yetişmem diyecek bitki yok 

Subulatalar tankın su yüzeyine kadar büyüyecek, ve yapmak istediğin dağ simülesi önemini yitirecek.Subulataların yerine küçük yapraklı be budayarak kontrol altında tutabileceğin bir tür koyman daha iyi olabilir.Kayaların arkasına bitki koymamanı öneririm.O alan çıplak kalsın. Aynı yapıya sahip kayalardan elinde irileri varsa ön alana bir grup daha yapabilirsin.Hatta iç içe geçmiş 1-2 tane iri kaya kullanırsan derinliği arttırabilirsin.Bence tankının dikkat çeken noktası kayalar olmalı.Onları ön plana itecek müdahaleler üzerine çalışmalısın.Şuan iş yerinde olduğum için vakitsiz giriyorum foruma.Birkaç resim ile anlatmak istediklerimi destekleyebilsem daha iyi olurdu.

Başlangıç için yine de yerinde bir çalışma olmuş, seçilen tüm malzemeler yerinde.Bakım esnasında bir aksilik yaşamazsan güzel bir tankın olacak.Tekrar tebrikler...
[/QUOTE]

Serkan Bey değerli yorumunuz için çok teşekkürler.
 Evet kendi belli ediyor sanırım nasıl bir görüntüyü amaçladığımı. CO2 yi en yakın zamanda düzene sokacağım.

Subulataları ilk etapta besin tüketimine yardımcı olsunlar diye koydum ama sağolsunlar tam istediğim gibiler. Çok büyümeyip çiçek açar şekilde duruyorlar. Öyleki topraktan çıktıktan sonraki yükseklikleri 10 cm yi bulmuyor.

Tankta 1 2 sotun baş gösterdi. Malesef hemianthusların uzayan kısımları dışında kalan tarafları kahverengi bir renk almıştı ben de dayanamadım kaldırıp diğer tana koydum. Şu an onların bulundukları yerde christmass moss var. Parvula ve/veya blyxa alacağım. Onlar gelene kadar boş dursun istemedim. Dediğim gibi düzen tam oturduğunda glosso ve echinodorus lar dışındakiler yer değiştirecekler.

Kayaların boşlukları tamamen temiz. Cüceler izin vermez zaten devamlı oradalar :) Ve malesef kayalara yakın zamanda ekleme yapamam çünkü bir daha gidemeyeceğim bir yerden topladım. Ama gezip gördüğüm kadarıyla birçok yerde mevcut bu kayalardan. Tatile gittiğimde de uzun bir süre araştıracağım. En olmadı aralarda kalacak, gözükmeyecek kayalar bulup kayaların genişliğini artırırım. Kayalarım önden bakınca yine aynı gözükür.

Son olarak da glossolardan birkaç resim koyuyorum. Gelişimleri sanırım iyi gidiyor. Işık yeterli olduğu için yeni kökler sadece yaprak olarak çıkıyor sürgünlerden.
İlk hali

Yaklaşık 2 haftalık süreç sonrası


Saygılar. Sağlıklı hobiler.
Vaktini ayırıp yorum yapan herkese tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir