İTHALAT Nedir, NASIL Yapılır.?


zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 09:11
[QUOTE=Cihat Arslan] 
 
 
Karşı taraf yanlış evrak gönderdiği için kimse içeri girmez,orda başka olaylar vardır.
 
 
 
Saygılarımla
[/QUOTE]
Getirilen ürünle beyan edilen ürün arasındaki farka YANLIŞ EVRAK adı verilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 14:07
Şu an Balık, İlaç İthalatında bir sıkıntı var mı?

Japonya'yla Serbest Ticaret  anlaşması imzalanacak.. Bunun hobiye katkıları olur mu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 15:21
Tolga bey merhaba,

Japonya ile imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının detaylarını bilmemekle beraber "muhtemelen" eğer bugüne kadar Japon ürünlerine uygulanan gümrük vergisi var ise, gümrük vergisi kalkacak ve sadece mal bedeli üzerinden KDV+KKDF ödenecektir diye tahmin ediyorum, dolayısı, ile hobi ile alakalı olarak temin edilen ürünlerden alınan bir kalem vergi kalkmış olacağından, maliyet açısından mutlaka bir miktar tutar ürün üzerindeki fiyata olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyor/tahmin ediyorum, asıl sıkıntı, her iki ülke arasında ki uzaklık, nakliye (tahminen söylüyorum) maliyeti önemli bir etken olmaya devam edecektir.

Diğer taraftan konuya ithafen ise, ithalat yapmak burada yazıldığı gibi korkunç zor bir olay değil, bırakın şirket olarak ithalat yapmayı, şahıs olarak bile yapabilirsiniz, yaptım, yapıyorum ve yine yapacağım, beyefendi maalesef konuyu ciddi anlamda abartmış.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 15:33
Amerika'da bile çogu kişi kendi balıgını kendi İthal ediyor.. İthlatçı vasıtasıyla da getirisiniz balıkları..
Para olsun yeter ki..

tlgtck2014-01-15 15:33:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2020 16:25
İthalat nedir nasıl yapılır hakkında bende yeni yeni bilgiler öğreniyorum. Kafaya koydum gireceğim bu işe. Sizlere de öğrendiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.

İthalat Nedir?

İthalat; bir ülkenin herhangi bir malı veya hizmeti yabancı bir ülkeden döviz cinsinden satın alması işlemidir. Diğer adı dışalımdır.
İşlemin gerçekleştirildiği anda yürürlükte olan ithalat ve gümrük mevzuatına uygun şekilde yapılmalıdır.

İthalatın İngilizcesi import’tur. Türk Dil Kurumu (TDK) bu kavram için şöyle bir tanım yapmıştır: “Başka bir ülkeden mal getirme veya satın alma, dış alım.”

Bir ülke iç talebini karşılayamıyorsa, ihtiyaç duyduğu mal-hizmeti ithal etmeye yönelir. Yani başka bir ülkeden satın alım yaparak ihtiyacını giderir.
İthalat; özel veya tüzel kişiler tarafından yapılabilir. Ayrıca kamu iktisadi kuruluşlarının veya hükümetlerin doğrudan ithalat faaliyetlerinde bulunduklarını söyleyebiliriz.

Her ülke her malı, hammaddeyi veya hizmeti verimli şekilde üretecek diye bir şey yoktur. Kendi ülkemizden de yola çıkarak bunu görebiliriz.

İhtiyaç duyulan miktarın artması veya tamamen yoksunluk durumu ithal etmeyi bir ihtiyaç haline getirmiştir.

Küreselleşen ekonomik ortam ve ülkelerin birbirleriyle imzaladıkları ticaret anlaşmaları, ithalatın sıkça yapılmasının önünü açmıştır.

Bir ülkenin cari açık rakamında ithalat belirleyici rol oynar. Mesela Türkiye’nin yaptığı toplam ithalat, toplam ihracatından ne kadar fazlaysa o kadar fazla cari açık vermiş olur.

Elbette ithalat belli esaslar çerçevesinde gerçekleştirilir. Satın alınan malın gümrük sınırlarından geçerek yurda sokulması, en basit kurallarından biridir.

İthalatın bir ülke ekonomisi için olumlu ve olumsuz etkileri olduğu konusunda farklı fikirler mevcuttur.

Kimi ekonomistler yurt içinde üretilen ürünlere olan talebi azalttığını düşünür. Bazıları da ithalatın tüketicilere daha fazla seçenek sunduğunu savunur.

Özetle; bulunduğunuz ülke dışında üretimi yapılmış olan bir mal ya da hizmetin başka ülkedeki alıcılar tarafından satın alınması durumunu ithalat olarak açıklayabiliriz.

Bir ülkede ithalat iki ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkar; bunlardan ilki o mal veya hizmetin ülkede üretilemiyor olmasıdır. İkincisi ise ülke içindeki fiyatların yurt dışındakilerden daha yüksek olmasıdır.

İthalat Nasıl Yapılır?

Tıpkı ihracat gibi ithalatın da bazı kuralları ve şartları vardır. İthalat yapılabilmesi için öncelikle satın alınacak bir ürün olmalıdır.

İthalat belgesine gereksinim duyulmaz. İşlemi gerçekleştirecek gerçek veya tüzel kişilik gerekir. Bu kişilerin vergi numarası olmalıdır.

Bu noktada bilmeniz gereken asıl ayrıntı, kişi ya da kurumların ilk kez ithalat gerçekleştirecekse mutlaka Gümrük İdaresi’ne kayıt yaptırması gerektiğidir. Gümrük İdaresi’ne kayıt olmak için şu belgeler gerekir;

Yukarıda belirttiğimiz gereklilikler hemen her ürün için geçerlidir. Tüm aşamaların ardından ithal edilecek malın tabi olduğu mevzuata dikkat edilmelidir.

Malın bedeli ve varsa vergiler ödenir, gerekli izinler alınır ve ardiye ücreti ödenir. Ardından ithalat gerçekleşir.

İthalat hakkında tüm detayları bu yazıdan öğrenebilirsiniz: [URL=https://borsanasiloynanir.co/ithalat/]https://borsanasiloynanir.co/ithalat/
[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir