İşte Amerikan Rüyası


KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 10:23
[QUOTE=mekrög]Gürkan abi, Facebookta bütün fotolar. Kahve alıcaktım ama sonra bütün parayı Cohibalara bağlayınca kahve başka bir bahara kaldı...

Bu arada herkesin huzurunda Celal kardeşime erkek jaguarını bana hediye ettiği için teşekkür ederim. Bu akşam yola çıktı yarın sabah kısmetse İstanbulda yeni tankına eklenmiş olacak
[/QUOTE]

Abi güle güle besle inşallah. Onun için en güzel yer senin ortam olacaktır. Ortamındaki eksikliği de giderdiği için bende çok mutlu oldum. Güzel fotoğraflar bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 11:28
Akvaryuma eklediğimin 15. dakikası Loisellei ile kapışmaya başladı. Sağlam sert çıktı Loi yerinden edildi. Onunla kalmadı hatununuda çaldı Jag :) Blackbelt'e kafa tutuyor şu an. 

Tekrardan çok teşekkür ederim Celal, sağol varol

resimleri en iyi zamanda çekip eklerim, akvaryumlar biraz bakımsız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 12:48
[QUOTE=cengiz han] Merhabalar
Ben bu konuda aktif paylaşımlarda bulunmasamda Amerikan Rüyasını takip ederek çok çok şey öğrendim, amerikan türlerine hayran olmama aylarca ulaşabilmek için bıkmadan usanmadan bazı türleri aylarca aramama tek neden bu konuya yazan, paylaşımda bulunanan üstadları okumamdır. Lütfen yanlış anlamayın ama konu binlerce sayfadan oluştuğu için konu bütünlüğü yok insanlar amerikanlar adına merak ettiklerini ararken binlerce sayfa içersinde kayboluyor bu denli büyük bir döküman içersinde aranan bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız. Amerikancılar soru soracak yada tanıtım yapacakken konu açmak yerine doğrudan rüyaya soruyor ve rüyanın doğayenleri olan üstadların kibar ve kucaklayıcı tavırları ile cevaplarını alıyorlar bu durumda rüyaya yazanların bile ulaşmak istediğinde acaba hangi sayfaya yazmıştım sorusuna cevap verememesine  neden oluyor.Dediğim gibi bu arada bana amerikanları sevdirende rüya olmuştur.
Bir cümle ile rüyadan bahset derseniz rüya için index i olmayan ansiklopedi derim, dolayısı ile faydalanmanın tek yolu baştan sona dek okumak..
Çok istifade ettiğim rüya yazarı üstadlarıma Saygılarımla..
[/QUOTE]
Cengiz haklısın. Ama bunca sayfanın indexini yapmak hiç kolay değil. Bu konuda gönüllü varsa bana müracaat edebilir. Elimden geldiğince de yardımcı olurum. İlk mesajı index olarak değiştirebiliriz.

[QUOTE=Kral] [QUOTE=Gürkan Hoca]Alparslan, iyi niyetinden şüphe etmiyorum, bunu üzüntü olarak dile getirdiğini düşünüyorum. Bu aralar; birçok insan iş güç peşinde, ya yurt dışında ya şehir dışında.
Eğer, Görkem ile benim yazışmalarımdan bahsediyorsan kalbimizi kırarsın, haberin olsun...
[/QUOTE]Gürkan abi kesinlikle yanlış anlama sadece ikidir paylaşım yapıyorum merak edip baktığımda konu değişmiş veya kaynamış oluyor.Kesinlikle sizi hedef alarak söylemedim sadece Amerikancıların pasifleştiğini veya azaldığını dile getirmek istedim.Aman yanlış anlamayın, iyi niyetimden şüpeniz olmasın lütfen.Dediğin gibi sanırım iş güç yoğunluğu üyelerin pasifleşmelerine neden oluyor.
[/QUOTE]
Çok uzun süredir forumda olan ve başından beri amerikan rüyasına yazan biri olarak diyebilirimki bu dönemsel bir durum. Rüyayı incelerseniz böyle iniş çıkışlar olabilir. Aslında bu en sağlıklısı. Sonuçta bu bir hobi. Öyle olunca da insanlar yazmak istediğinde yazıyor. Kendimden örnek verecek olursam şu son bir kaç aydır iş, bebek vs derken hobi çok daha geri planda kaldı. Öyle olunca da yazamıyorum.

[QUOTE=Gürkan Hoca]Paisfleşme yok da denk geldi, herkes bu aralar çok yoğun. Mesela İstanbul amerikancıları olarak uzun süredir bir buluşma da gerçekleştiremedik. Baharla beraber hem sayfa katılımları, hem aktiviteler artacaktır.[/QUOTE]
Gürkan'ım çok haklısın. Doğa, organizasyon sıcaklığına ulaştı. Önümüzdeki aylar içinde toplaşıp yine bir doğa turuna çıkmalıyız.

[QUOTE=Umut Katipoğlu]Bir süredir bu konuya bizzat eğilerek Amerikan türleri konusunda 25 tanklık bir alan ayırıp herkese ulaşmaya çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla da mevcut tankını bozup amerikan yapan, 2.tankını kurup amerikan tadına varan, sıfırdan amerikana başlayan ve mevcut amerikan kadrolarına yenilerini ekleyen kişiler oldu. İstatistik olarak net bir rakam veremesemde total olarak en az 100 kişiye ulaşmayı başarmışımdır.
Forumda yorum azalması istatistiğinin amerikanlarla ilgilenilmemesi değil, forumdan bilinçli şekilde uzaklaşmaya bağlıyorum.
Şu zamana kadar forumdan uzaklaşan kişilerle yaptığım bireysel görüşmelerde birçoğunun kuralcılıktan hoşlanmaması yada sert/ağır/kısıtlayıcı kurallar bulunduğunu düşünmesi sebebiyle burada olmadıklarını öğrendim. Emin olun 10'larca bilgi küpünü burada olmamasının tek nedeni vakitlerinin kısıtlı olması değil, sadece yaptırım vb. uygulamaları kaldıramayacak oluşlarındandır. Sadece okuyucu olarak kalıyorlar. Kardeşleri/çocukları yaşındaki bir yöneticiden uyarı almayı kaldıramadıklarını ilettiyorlar.
Ben bireysel olarak onlarla yaptığım görüşmelerden çıkardığım tüm bilgileri sizlerle paylaşıyorum ve onlarda bulunan ve burada kullanıma sunulamayan her türlü bilgi için taşıyıcı olmaya çalışıyorum.
Bu sebepten dolayı genelde forumda yazdığım bir çok mesaj 3-4 kelimeden oluşmaz. Bunu kendime yakıştıramamaktan değilde, hak görmediğimden dolayı sırf mesaj olsun diye yazmak istemediğimden dolayı yapıyorum.
Yinede bu tip durumda olanları tekrardan aramıza çağırmak istiyorum, okuyan ve yazabilen herkesi burada olmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Kurallar konusunda sadeec olan biteni yazmamın yanında kendi görüşümü belirtmedim, belirtmiyorum. Çünkü belirtirsem orada da "kurallar" devreye girebilir...
Sayılarımı sunarım...
[/QUOTE]
Açık konuşayım bu yazı çok spesifik olmuş. Bunca kural keyfe keder değil bilakis bunca zamanın getirisi, tecrübeler ve gereklilikler ışığında forumumuzun (hepimizin forumu altını çiziyorum) kaos ortamından uzak kalması için oluşturulmuştur. Yani tüm kurallar iyisi ve kötüsü ile hepimizin eseridir. Eğer kurallardan dert yanıyorlarsa foruma sitem etmek yerine öz eleştiri yapmalılar. Konuyu sadece bireylerine has sanmayıp neden o kuralın gelmiş olabileceğini ve olmadığında neler olabileceğini düşünmeliler. Moderatör dediğin insan zaten herhangi bir forum üyesi. Tüm moderatörler kendi içimizden çıkma. Kuralların uygulanmasından, moderatör seçimine kadar forumumuz oldukça adil davranıyor.
Eğer öz eleştirisini yapıp hala kuralın yanlış olduğunu düşünüyorsa yönetime mesaj atsınlar. Onu da yapmak istemiyorsa moderatöre mesaj atsın. Onu dahi yapmak istemiyorsa başlık açık gerekçesi ile tavsiyelerde bulunsun. Ha hiç birini yapmıyorsa kendini bütünden soyutlayıp öteki olmuştur zaten. İş sürecince ekip çalışması önemlidir. Ortak çalışmaya hiçbir katkıda bulunmayıp kenardan sadece şikayet edip mızmızlanan tiplerden nefret ederim. İşe katkısı olmadığı için ve eleştirilerini yapıcı buulmadığımdan kulak dahi asmam.
Bu başlık ilk açıldığında örnek verdiğim şekilde bir kavram yüzünden yönetimle çok ciddi fikir ayrılığına girdik. Fikrimi saydığım her platformda gerekçeleri ile savundum. Ve emin olun forum çok adil davrandı. Ve gördüğünüz üzere şuan moderatörüm.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue26Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Malatya
Mesaj: 284
blue26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 17:10
Madem forumla ilgili bir sıkıntı/sorun/soğuma var. Bende kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Bu başlık amerikanlar la ilgili bilgi verici bir başlık mı? Yoksa amerikan dünyasıyla ilgili sohbet başlığı mı? Tam olarak ben uzun süredir anlayamadım. Anlamama sebebimde bazılarının bilgi ararken burdan eleştirilerle uzaklaştırılması (Konu forumda var arama yap bul gibi...) Bazende gırgır şamata şeklinde balıkların iyi/kötü yanları konuşuluyor.
Benim fikrim ve çözümüm net bir başlık olması. Sohbetse sohbet, bilgilendirme ise bilgilendirme.
 
rastlantısal2012-03-24 22:04:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz hanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 585
cengiz hanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 18:26
Merhabalar
   Rüya akvaryum hobisi gibi ortak ve güçlü bir paydada buluşan insanların bir araya geldiği, zaman içersinde kaynaşıp belkide yüzünü bile hiç görmediği insanlara sempati, saygı.. duyabilmesine neden olan bir rüya forumlarda resimlerine denk gelip abi bu  senmisin diye sorduğum kıymetli hobicilerle tanıştım.Bu anlamda rüya tam bi rüyaa..
     Ümit Abi
          Rüya için bir içindekiler sayfası oluşturmak mümkün olsa bile bazen sohbet, bazen kişisel geziler, bazen münferit olaylar paylaşıldığı için konu sayfaları arasında net bir ayrım yok. Zaten rüyalar çok net çizgilere sahip olmazlar. 
         Arama yaparken konu başlıkları süzülüyor sadece.Konu içi  arama yapılamıyor.Konu içi arama olsa rüyadan istifade eden hobici sayısının artacağı kanaatindeyim.
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeHmet_keRemÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Kilis
Mesaj: 210
MeHmet_keRemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 19:57
Ben bu foruma kaydolduğumda rüya beşyüzüncü sayfalardaydı ve ilk defa amerikana başladığımda hiçbir balığın ismini bilmiyordum fotoğraflara bakarak bu ne güzel şu negüzel hatta bendeki midasları fh diye seviyordum o kadarki bi bilgim yoktu. Fh fotoğraflarını gördüğümde benim balığımda bölemi olacak diye uçuyordum sevinçten resmen  vel hasıl kelam konuyu saptırmayayım bana göre amerikana başlayacak olan birinin 1354 sayfa içerisinde amerikan ciklet türleri hakkında herşeyi bulabileceği bi yer Rüya tam bi alt yapı başka yerde konu açmaya gerek yok burda isteyen herşeyi bulabilir diye inanıyorum. Ne kadar takip etsek yorum yapmasakta bu Rüyayı takip etmediğimiz anlamına gelmiyor. Paylaşılan her video her fotoğraf insanı büyülemeğe yetiyo, burda büyğümüz küçüğümüz herkese saygımız sonsuz 2-3 kişi yazsada en az 200-300 kişide takiptedir. Bi yanlışım olduysa özür diler saygılarımı sunarım. Sağlıklı ve huzurlu hobiler dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 22:14
[QUOTE=blue26] Madem forumla ilgili bir sıkıntı/sorun/soğuma var. Bende kafama takılan bir soruyu sormak istiyorum. Bu başlık amerikanlar la ilgili bilgi verici bir başlık mı? Yoksa amerikan dünyasıyla ilgili sohbet başlığı mı? Tam olarak ben uzun süredir anlayamadım. Anlamama sebebimde bazılarının bilgi ararken burdan eleştirilerle uzaklaştırılması (Konu forumda var arama yap bul gibi...) Bazende gırgır şamata şeklinde balıkların iyi/kötü yanları konuşuluyor.
Benim fikrim ve çözümüm net bir başlık olması. Sohbetse sohbet, bilgilendirme ise bilgilendirme.
 
[/QUOTE]
Merhabalar.
Bu başlığın kendine has bir ruhu var. Yeri geliyor en kuramsal kavramlar dahi tartışılıyor. Yeri geliyor gırgır şamata oluyor. Neticede yazan herkes insan. İnsanoğlu ruhaliyeti an itibari ile değişirken aynı nizamda gitmesini beklemek çokta uygun olmaz.

[QUOTE=m3hm3tsL]Ben bu foruma kaydolduğumda rüya beşyüzüncü sayfalardaydı ve ilk defa amerikana başladığımda hiçbir balığın ismini bilmiyordum fotoğraflara bakarak bu ne güzel şu negüzel hatta bendeki midasları fh diye seviyordum o kadarki bi bilgim yoktu. Fh fotoğraflarını gördüğümde benim balığımda bölemi olacak diye uçuyordum sevinçten resmen  vel hasıl kelam konuyu saptırmayayım bana göre amerikana başlayacak olan birinin 1354 sayfa içerisinde amerikan ciklet türleri hakkında herşeyi bulabileceği bi yer Rüya tam bi alt yapı başka yerde konu açmaya gerek yok burda isteyen herşeyi bulabilir diye inanıyorum. Ne kadar takip etsek yorum yapmasakta bu Rüyayı takip etmediğimiz anlamına gelmiyor. Paylaşılan her video her fotoğraf insanı büyülemeğe yetiyo, burda büyğümüz küçüğümüz herkese saygımız sonsuz 2-3 kişi yazsada en az 200-300 kişide takiptedir. Bi yanlışım olduysa özür diler saygılarımı sunarım. Sağlıklı ve huzurlu hobiler dilerim.. [/QUOTE]
Yeniden hobiye başladığımda cichlid namına tek bildiğim, çocukken baktığım zebra ve jd idi. Forum sayesinde bir miktar yol aldım. Ama bu başlık sayesinde hobi dergisine köşe yazısı yazıp, seminer verebilecek hale geldim. Zaten başlığın ilk 100 sayfasına bakılsa nereden ne noktaya geldiğim rahatlıkla görülebiliyor. Hatta başlık 100 sayfaya ulaştı diye pasta kesip yemiştik. 
Diğer sitelere yüklenip buraya link atılan resimlere zaman içinde hiç ulaşılmazsa otomatikmen siliniyor. O yüzden vakit olduğunda rüyayı baştan sona geziyorum. 1354 sayfanın heryerinde anılar var. İnsan baktıkça mest oluyor. Bu başlık sayesinde amerikan cichlid bakanların sayısı kerelerce katlandı. Başlığı açan Şansal Abi'nin niyeti bu idi ve maksadına ulaştı.
Ve ben eminimki bu başlık nice uzmanlar daha yetiştirecek. Katılan, takip eden vs herkese bunun için teşekkür ederim.

Saygılarımla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeHmet_keRemÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Kilis
Mesaj: 210
MeHmet_keRemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2012 23:56
Benim bu hobiye başlamam ilkokuldan itibaren olsada  bu balıklara alışmam uzun zamanımı almadı. Akvaryumu oturtmak balıkları beslemekten daha zor olduğuna inanıyorum bu bilgiye sahip olan ne beslerse beslesin üstesinden geleceğine inanıyorum.  Her ne kadar zor olsada amerikan türüne (midasla) başlamam benim için büyük bi tecrübe oluşturdu zaten bu rüyayı takip eden birisi burda gördüğü her balığı tankında görmek ister benim gibi   Ümit abime katılıyorum bu konu uzadı ve uzayacakta, lafım yanlış anlaşılmasın Türkçe kelimer gibi nereye çekersen oraya gidiyo kimi tankını tanıtıyor kimi balığının türünü soruyor kimi balığımın hastalığı ne; gibisinden bi çok soruyla karşı karşıya kalıyor takipçilerimiz, bazen ne kadar yardım etmek istesekte yanlış bilgi vermekten çekindiğimiz için cevap veremiyoruz bana göre böyle diğer kardeşlerim abilerim ne düşünür bu konuda bilmiyorum. Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 00:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 12:16
Tebrik ederim Kaan. Fotoğraflarda canlılarda çok güzel.
Jack Dempsey üreme modunda mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 13:50
[QUOTE=rastlantısal]Tebrik ederim Kaan. Fotoğraflarda canlılarda çok güzel.
Jack Dempsey üreme modunda mı?
[/QUOTE]

Teşekkür ederim abi ama fotoğraflar okadar kaliteli ve iyi değil  flaş patlamaları camdaki kirler ile anca bukadar oldu sanırım bide makinam artık emekli olmak istiyor, bu konuda ısrarcı  Jack ise kendi halinde yüzen kimseye zararı dokunmayan bir üyemiz üreme moduna girdini sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan44Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2011
İl: Içel
Mesaj: 48
hakan44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 13:54

süper balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeHmet_keRemÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Kilis
Mesaj: 210
MeHmet_keRemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 14:22
Bunun cinsi ve türü ne jd dişisimi yoksa ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 14:32
[QUOTE=m3hm3tsL] Bunun cinsi ve türü ne jd dişisimi yoksa ? [/QUOTE]

Texas Cichlid ve erkek oldunu düşünüyorum... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir