İspanak Nasil Verilir?
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 21:42
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/143605/IMG_20160211_014320.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/143605/IMG_20160211_014257.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/143605/IMG_20160211_014138.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/143605/IMG_20160211_014114.jpg[/IMG]
Ben daha önce resimdekiler gibi ıspanağı haşlayıp küçük küçük doğrayıp hap kalıplarına koyarak buzdolabında dondurup, haftada bir kaç kez balıklarıma vermiştim. 5-10 yaprak ıspanağı küçük bir tencerede birkaç taşım kaynattıktan sonra, yaprakların ortasındaki kalın sap kısmını ayırıyorsun, geri kalan yeşil kısımları küçük küçük doğruyorsun, sonrada balıklar afiyetle yiyorlar.
Ben daha önce resimdekiler gibi ıspanağı haşlayıp küçük küçük doğrayıp hap kalıplarına koyarak buzdolabında dondurup, haftada bir kaç kez balıklarıma vermiştim. 5-10 yaprak ıspanağı küçük bir tencerede birkaç taşım kaynattıktan sonra, yaprakların ortasındaki kalın sap kısmını ayırıyorsun, geri kalan yeşil kısımları küçük küçük doğruyorsun, sonrada balıklar afiyetle yiyorlar.
Beğenenler: [T]180636,huso1261[/T][T]173283,06volkan34[/T][T]188949,aquascapeworld[/T]
Teşekkür Edenler: [T]200679,luffynewgate[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 22:40
[QUOTE=Dradar]
Helal hayrettin bey güzel yöntem. [:iyi:][/QUOTE]
Evde yaptıklarımızı paylaşıyoruz ki belki birilerinin hoşuna gider de yapar diye, bu yöntemde bir defa yapıp aylarca kullanabilecek yem elde ediyorsunuz. Hatta her zaman ıspanak bulunmuyor, o zamanlarda bile elimizin altında dolapta hazır bir şekilde duruyor.
Helal hayrettin bey güzel yöntem. [:iyi:][/QUOTE]
Evde yaptıklarımızı paylaşıyoruz ki belki birilerinin hoşuna gider de yapar diye, bu yöntemde bir defa yapıp aylarca kullanabilecek yem elde ediyorsunuz. Hatta her zaman ıspanak bulunmuyor, o zamanlarda bile elimizin altında dolapta hazır bir şekilde duruyor.
Beğenenler: [T]170493,MUrAT[/T]
Teşekkür Edenler: [T]114015,aXarayli[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 23:06
[QUOTE=aXarayli]Artemia için dondurma olayına girmiştim. Ancak ıspanak olayı da iyi bir fikir oldu. Teşekkürler..[/QUOTE]
Ben de artemia için dondurma olayına daha girmedim, nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nasıl yapıyoruz artemia dondurma işini
Ben de artemia için dondurma olayına daha girmedim, nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nasıl yapıyoruz artemia dondurma işini
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 23:12
[QUOTE=Hayrettin2010]
Ben de artemia için dondurma olayına daha girmedim, nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nasıl yapıyoruz artemia dondurma işini[/QUOTE]
Kabuklarından ayrılan canlı artemiaları, mikron süzgeçten geçiriyorum. Süzülen artemiaları bir miktar çeşme suyunda tutuyorum. Sonrasında şırınga ile çekip hap kalıplarına damla damla doldurup buzluğa atıyorum. Süzgeçte ve şırınga içinde kalan artemialar canlı öğün oluyor. Yalnız dondurulan artemiaaları 2 hafta içinde tüketmeye özen gösteriyorum. Yoksa bir şekilde kuruma oluyor kalıplarda sanki.
Ben de artemia için dondurma olayına daha girmedim, nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Nasıl yapıyoruz artemia dondurma işini[/QUOTE]
Kabuklarından ayrılan canlı artemiaları, mikron süzgeçten geçiriyorum. Süzülen artemiaları bir miktar çeşme suyunda tutuyorum. Sonrasında şırınga ile çekip hap kalıplarına damla damla doldurup buzluğa atıyorum. Süzgeçte ve şırınga içinde kalan artemialar canlı öğün oluyor. Yalnız dondurulan artemiaaları 2 hafta içinde tüketmeye özen gösteriyorum. Yoksa bir şekilde kuruma oluyor kalıplarda sanki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 23:22
[QUOTE=aXarayli]
Kabuklarından ayrılan canlı artemiaları, mikron süzgeçten geçiriyorum. Süzülen artemiaları bir miktar çeşme suyunda tutuyorum. Sonrasında şırınga ile çekip hap kalıplarına damla damla doldurup buzluğa atıyorum. Süzgeçte ve şırınga içinde kalan artemialar canlı öğün oluyor. Yalnız dondurulan artemiaaları 2 hafta içinde tüketmeye özen gösteriyorum. Yoksa bir şekilde kuruma oluyor kalıplarda sanki.[/QUOTE]
Ispanaktan bile kolaymış, yarın artamia çıkarmayı planlıyordum, biraz fazla çıkartıp denemeye çalışacağım, ama elimde hiç hap kutusu kalmadı. Hepsini ıspanaklara kullanmıştım. Şimdilik artemiaları canlı canlı vermeye devam edelim , hap kutuları boşalınca deneriz artık[:iyi:]
Kabuklarından ayrılan canlı artemiaları, mikron süzgeçten geçiriyorum. Süzülen artemiaları bir miktar çeşme suyunda tutuyorum. Sonrasında şırınga ile çekip hap kalıplarına damla damla doldurup buzluğa atıyorum. Süzgeçte ve şırınga içinde kalan artemialar canlı öğün oluyor. Yalnız dondurulan artemiaaları 2 hafta içinde tüketmeye özen gösteriyorum. Yoksa bir şekilde kuruma oluyor kalıplarda sanki.[/QUOTE]
Ispanaktan bile kolaymış, yarın artamia çıkarmayı planlıyordum, biraz fazla çıkartıp denemeye çalışacağım, ama elimde hiç hap kutusu kalmadı. Hepsini ıspanaklara kullanmıştım. Şimdilik artemiaları canlı canlı vermeye devam edelim , hap kutuları boşalınca deneriz artık[:iyi:]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2016 23:32
[QUOTE=Sercak]Dondurunca besin değeri kaybolmaz mı? Verileceği zaman cezvede 1 yaprak haşlanıp verilse, taze taze. [:)][/QUOTE]
tabikii her şeyin tazesi iyi olur. Vakit ve imkan varsa sizin dediğiniz daha doğru, ancak benim gibi vakit sıkıntısı çekiyorsanız ve akvaryum sayınız biraz fazlaysa toplu çözümler üretmek zorunda kalıyorsunuz.
tabikii her şeyin tazesi iyi olur. Vakit ve imkan varsa sizin dediğiniz daha doğru, ancak benim gibi vakit sıkıntısı çekiyorsanız ve akvaryum sayınız biraz fazlaysa toplu çözümler üretmek zorunda kalıyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir