İmza kısmına yazılan Ayet ve Hadis-i Şerifler


ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 10:16
Kıymetli arkadaşlar,gördüğüm kadarıyla bazı üyeler imza kısmına Ayet-i Kerime veya Hadis-i Şerif ler yazmaktadırlar.Fakat birçoğu önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmaktadırlar ve bu ayrıntıyı atlamakta, sıkıntılara sebebiyyet verebilmektedir.Bu sıkıntı ise;Yazılan Ayet-i Kerime veya Hadis-i Şerif lerin yanına açıklama yapmamamızdan kaynaklanmaktadır.
Bir ayet yazıldıysa yanına,sure ve ayet numarasının belirtilmesi gerekmektedir.
 
Örneğin;
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."(ZÂRİYÂT Suresi, 56. ayet-Kerime) şeklinde veya  (ZÂRİYÂT/56) gibi... 
--------------------------------------------------------
Aynı Şekilde bir Hadis-i Şerif yazılmışsa bununda yanına da,en azından,Ravi si(Hz. Peygamber'in söz, fiil, takrir, ahlak ve şemailine dair bilgi nakleden kimse. Mutlak olarak nakleden, hikaye eden anlamına gelen "ravi", hadis usulündeki tarifine göre, hadisi senedi ile usulüne uygun olarak nakleden kimse demektir)nin yazılması icab etmektedir.
Örneğin;
"Cennet nefse hoş gelmeyen şeylerle kuşatılmış. Cehennem de nefsin arzularıyla kuşatılmıştır"(Buhari 6412, Müslim 2822/1, Tirmizi 2684) gibi...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Bunları neden söylüyorum;Ülkemizde birçok fıkra ve nükte Karadenizli Temel'e,Dursun'a veya Nasreddin Hocaya atfedilmektedir.
Uydurma Hadislerde tıpkı fıkra örneğinde olduğu gibi Hz.Peygambere atfedilmektedir ve bu atfetme meselesi bu eylemi söyleyen ve yayan hakkında büyük bir sıkıntı teşkil etmektedir.
Hülasa;Ben İmza kısmına Ayet ve Hadis yazmayın demiyorum!Fakat illa yazacaksanız yukarıdaki yazılarıma lütfen kulak kabartın.
Not:Konunun önemine binaen çok kısa bir şekilde açıklama ihtiyacı hissettim,Kimseyi tenkit etme maksadım yoktur ve kimse üzerine alınmasın...
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ottoman1453Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 7
ottoman1453Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 11:44
İbrahim kardeşim çok doğru yazmış.Allah(c.c) razı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir