imparator yavrusu


GOLFMK2Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1230
GOLFMK2Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 13:22
Yazı dili herzaman espri kabul etmiyor sanırım,karşılıklı konuşulsa sanırım konu bu kadar uzamazdı,fikir paylaşan herkese teşekkürler.İmparator arayan arkadaşada en kısa zamanda ulaşacağım ve Cihangir abiye yönlendireceğim.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 13:40
Murat PEKDEMİR ve Farun ÜNER inanın bi araya gelseniz o kadar iyi anlaşırsınızki,bu duruma kendiniz bile şaşırırsınız.
İkinizde arkadaş canlısı, saygın,kibarsınızki.
Bilgilerinizi paylaştıkça inanın sizin muhabbete doyum olmaz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foresterÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 201
foresterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 13:52
Kesinlikle kişisel bir düşmanlık falan tarzında bir yaklaşımım olamaz, aman yanlış anlaşılmasın lütfen , eğer yanlış anlaşılma varsa özür dilerim ,herkes abim kardeşimdir bu siteden erdem şahan hariç :) Sadece fikir beyanı benimkisi ,basit bir tartışma  ortamı oluştu ıstemeden de olsa,dallandırmaya budaklandırmaya hiç gerek yok.
Taner kardeşim tanışırız bir gün denk gelirse düşmanmıyız canım burda iki dakkada :)Demek ki hakkaten yanlış anlaşılmış ortam.
 
herkese sevgiler saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seressÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 99
seressÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 23:58
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tartışmanıza yol açtığım için kusura bakmayın ama benim için çok faydalı bir konu oldu siz tartışırken dahi baya faydalı şeyler öğrendim tekrardan teşekkür ederim ilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 18:32
Bende Almanyadan gelen bir varyete mevcut ve sanırım 3 yaşında imparatorların genel olarak sp ve yunus gibi tutmama sebepleri ne yazik ki dişilerinin renksiz olması ve kolonide tek renkli balığın erkek olması.(tabi bu sadece imp türleri değil dişisi renksiz olan her varyete için geçerli bu ) Renk alma süreçleri en az 7 ayı buluyor hatta bu zamanda bile baskın değilse rekleri net olmuyor sarı ile mavi arası oluyor. Bu tür zamanla ahli v.b türlergibi beğenisini yitirdi.. 

Bir kolonide en az 6-7 dişi ve tek erkek oluyor tek renkli erkek olduğundan bu tür cazibesini kaybediyor. Çoğu varyeteleri diğeri ile eşleşti piyasada renk almayan yada vucut yapısı farklı calico tarzı balıklar artınca saf varyete gören arkadaşlar hevesleniyor beslemek istiyor sonra trend değişiyor ve bu balıklar tekrar karma tanklarda hibritleşiyorlar. 

Sanırım imparatorların kaderi bu, benim elimde yine ithal red rubin  dişisi vardı sadece denemek için benim tanka attım ve 1 haftada eş tutular ahli dişisi attım ve hemen eşleşiyor kesinlikle seçme olmuyor..

Bu arada imparator konusu bu kadar tartışılmışken bende ortamın gerginliğini azatmak amaçlı geçenlerde yakaladığım çiftleşme videosunu yoluyorum iyi seyirler....

Dişiye dikkat ederseniz karın kısmının ne kadar sarı olduğunu görebilirsiniz sarı imp dişileri en bariz bu şekilde ayrılır ahli dişisi hafif mavimsidir... Olgunlaşmış bir dişinin vücudu,yüzgeçleri, karın bölgesinin alt kısımları üreme dönemi  kesinlikle sarımtırak olur. Üreme sonrası bu renk daha az belirgin oluyor.

Erkek balığın üst yüzgecindeki yırtıkda protomelasın hatırası :) (Murat bey bilir bu türü yavrudan yetişme harika bir kolonisi var) ,geçenlerde kapıştılar sarı imp, protoyu haşat etti. Proto bu balığın 2 katı var doğaya anlam veremiyorum :)))) Hatta kameraya çekecektim birden yanaşınca ayrıldılar :((

Ekrandaki o beyaz şeyde tabak :)) proto üresin diye koymuştum sonra çıkardım bu çiftleşme videosu kavgadan hemen sonra liderliği aldı ve üredi....

[VID]http://www.izlesene.com/video/p1180732-mov-sari-imparator-ciftlesme/5428175[/VID]

yegen062012-01-06 21:28:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foresterÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 201
foresterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 10:53
Sanal ortam garip ortam :)   Nasıl gidiyor tanzania üretimleri .Tanzania çok hassas ,ürkek bir balık.En ufak bir hareket yapsanız deliriyorlar.Bir de heleki akvaryuma kepçe atarken çok yavaş hareket etmezseniz kendilerini resmen cama vuruyorlar,deliriyorlar.Ama odaya 9-10 gibi sabah güneşi girince seyretmesi başka bir keyif.
 
Sarı ımp.,Ahli,lito,steven taiwan özellikle binlerce yavru ankaraya dağıtmışızdır.Damızlık vermişimdir.
Farkında olmadan bir çok ınsanda bu resimdeki sarılarında ,diğer balıklarında soyu vardır mutlaka.Balık bulamamanın acısını çok yaşadığımızdan sadece amaç belki bir gun bizde balık kalmazsa gittiğimiz akvaryumcularda bulalım aynılarından diye.
 
Birşey hatırladım senin videoyu seyredince sarılar güzel maşallah, biz hep sarı dişilerin bantları düzgün,gövdesinde sarı tonları fazla olan ,koyu renkli olmayan büyük gözlü olanlarından dazmızlık yavru büyüttük.Hiçbir zaman kötü sonuç almadım.Halen soyun birinden balıklar mevcut,diğeri kalmadı.
Sen bu dişiden yavru büyütürsen renk almaya başladıklarında videosunu görmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 18:47
Murat bey baya yavru büyüttüm bu balıklardan çoğunu verdim şimdi sadece doğanları karma malavi tankına atıp boylandırım veriyorum. 3 cm civarı olunca zaten gidiyor kalmıyor. Eğer erkek balığım yaşlanırsa onun yerine elimdeki batından bir erkek seçmeyi düşünüyorum.
  Şuan için ayrı boylandırmıyorum protomelasa taktım kafayı onun yavrularını boylandırıyorum, sarı imp. yavrusunu çoğu kez azından bile almıyorum 4 dişilik bir kolonim var ve çok üretken balıklar en büyük dişim tek batında 50 yavru veriyor oda 23. gün kusturuyorum palamut gibi doğuyorlar :))   Aslında hiç almak istemiyorum ama dişiler halsiz düşünce dayanamıyorum. Birde sarı imp yavrusu boylandırmak ölüm aynı batın olan proto yavrusu nerede ise 3 katı oldu gelişimi çok yavaş... 
İçinden erkek seçerken ayrı bir konu açar ve orada baylaşırım resimlerini, bakalım sizinle diğer konudada konuşmuştuk değişik bir iri ırk malavi arıyorum şuan iş yerime 400  litrelik tank kurdum içinde yunus var ve ona denk gelirse değişik bir tür atmayı düşünüyorum bakalım kısmet.

Şuan içindeki balıklar Ankarada cengiz abi var ondan almıştım baya kaliteli balıklar kafalı dudaklı ve düz kafa, birde bufalo kafa diye isim verilen ırkdan(bu isimler bizim takdığımız adlardır bu çeşit varyete yoktur :)) 3 farklı türün yavrularını atmıştım şuan çiftleşiyorlar yavruda alıyorum bu balıklardan, içlerinden beğendiğim türleri karma tankıma koyup bu tanka bir ara Ld ye uğradığım zaman sağlam bir malavi koloni atıcam... akvaryum 120 60 h 55 en .. İş yerim olduğundan büyük yaptıramadım mobilyası henüz tamamlanmadı orta kısmada high gloss siyah kapak gelecek onun için boş o kısım. Beyaz kısımlar high gloss yaptırdım baya hoş görünüyor tavsiye ederim...

[VID]http://www.izlesene.com/video/p1190061-mov/5356425/facebookshare[/VID]
yegen062012-02-13 00:02:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foresterÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 201
foresterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 21:42
Verdiğim arkadaşların bazıları büyütemediklerinde çok yazru gitti.Ama geçen gün bir arkadaşa 150-200 civarı son aldğım yavruları verdim ,sarı,lito,ahli karışık,birinde 50-60 civarı olması lazımdı ahli 4-5 cm yapmış gidip bakmadım nasıl olmuşlar ,iyi akıtmalı varmı içlerinde.İşte böyle idare ediyoruz :)
 
 
Akvaryum balıklar çok güzel maşallah,ben çok önceden beslediğimden yunusa doydum diyebiliriz ama yinede balık fazla olmasa şöyle düz kafalı bebek yüzlü 1 e 2 d  atıp seyredebilirim.Güzel olur.
 
Sana bir balık bulmamız lazım.Napsak ki talinatus demiştin ama o para fazla gelir ,çünkü gelecek balık kadar iyisi denk gelir mutlaka, olmadı siteden kimde varsa ona bir  müracaat etmek lazım.
 
Ama bana kalırsa  , çok büyük tür istemem dersen tekrar söylüyorum  , Copadichromis trewavasae mloto ıvory head lupingu   benim kafamdaki balık.Wild var ld de.Nasıl bişey gelir onu bilemem tabi.Güzel sitelerim vardı hep format ata ata silinmiş.Biraz bakmak lazım son durumlar nedir malavide.
 
Bunlar nasıl ?
 
Borleyi goldfin dikkatimi çekti bu sitede-  
 
 
Bu sitede iyimiş ,
 
 
 
 
Burda da sanki çok farklı türler gibi göstermişler Aulonocara Baenchi yi.Geçmişte böyle siteler çoktu kafa karıştıran.
 
 
 
 
 
forester2012-01-07 22:31:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 00:06
Copadichromis trewavasae mloto ıvory head lupingu evet bu balıkda harika renkleri var ,üst kısmı beyazla buzmavisi arası alt kısmı koyu lacivert mükemmel balık önce ben alırsam kızmazsan düşünürüm :P 

Bu arada linkler harika iyice kafam karıştı ama benim kafamda olan gördükten sonra almak direk resme bakarak getirtmek istemiyorum yakın zamanda yine kayseriye gittim ve resmi harika olan bir balık vardı şuan adını hatırlamıyorum ama orada damızlığını görünce şok oldum o kadar ufak bir varyeteymiş zaten protoyuda heybetinden dolayı almıştım aslında biraz.

Aslında aradığım balık iri ırk ve Champsochromis caeruleus veyaTyrannochromis macrostoma tarzı balıklar şöle 1 erkek 2 dişi atıp izlemek istiyorum harika balıklar... Şöle balık dediğin kustururken ele gelecek :))))

olay budur işte :))




yegen062012-01-08 00:14:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foresterÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 201
foresterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 12:05
Sen yeterki getirt .İlk müşterin ben olurum Kahramanmaraş gözüme yakın gelmeye başlar o zaman :)
Dediğin gibi resim gerçekten çok aldatır.Az çok foto çeken biri olarak söylüyorum.Bol bol video seyretmek lazım ama video da bile dikkat etmek lazım.Mesala tanzayayı 2-3 sene evvel araştırmaya başladım da aynı balığın gövdesi sarı ve gövdesi turuncu şeklini görünce videoda da ışığın çok önemli olduğunu anladım.
 
Birde en güzel şoku Tanzania ilk geldinde yaşadık :) Az balık alınca iyi erkek göndermezler diye düşündük doğruda çıktı.İlk poşeti kaldırdım bir baktım hani nerde turuncu gövde :) Neyseki balıklar orjinal geliyor, biraz sabırla  ve zamanla istediğimiz gibi oldu.
 
Resimdeki balık adam yemez de mi :) 2-3 m. akvaryum lazım ona :)
 
 
 
forester2012-01-08 12:07:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 13:19
Şuan için beklemedeyim siteden ve forumlardan ithalat yapanlara bakıyorum bu denk gelme meselesi eğer beğenirsem veririm kredi kartını :))) Şimdilik elimde yeterince balık var ama iyi bir ırka her zaman kapım açık:) Size kesinlikle katılıyorum bu tip ırklara 2 metre altı akvaryum olmaz benim evdeki sumplu 150  65   65  şimdilik ona atmayı düşünüyorum sumpda var  125  50 50,şimdilik doğu görevindeyim burada imkan fazla yok Yaptırsam bile taşımak ölüm bu tankı bile getirene kadar neler çektim, Ankara'ya tekrar dönersem o zaman 250 m lik bir tank düşünüyorum Ali usta ile bir ara görüşmüştük bu meseleyi tayinci olduğumdan 150 lik yaptırmak zorunda kaldım..

 Bu arada sizin yavrularınızdan damızlığın kalitesi belli oluyor maşallah harika bir koloni oldu...


yegen062012-01-08 13:21:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foresterÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 201
foresterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 14:42
Beniş iş konusu sıkıntılı olmasa yapacağımı biliyorumda ,nasip kısmet artık.Bu kadarını bile şu durumumda yapmak zor aslında.
 
Balık azalırsa zaten elimde fazladan arkadaşın balıkları falan var kalabalık, 16 tane tanzaniayı elden çıkarmaya karar verdim.Eğer vazgeçersem bir koloni daha çıkacak.Yedekte beklettiğim bir erkek daha var
yüzgeci uzun değil ilk yavru gibi.Senin yavrulardan kesin çıkar güzel balıklar hiç meraklanma ,sonuçta aynı damızlıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir